YOKLAR TİYATROSU

TUDOR, takımın başına geçtiğinden beri en kritik ve sorgulayıcı maçına çıktı Başakşehir karşısında. Bir tarafta Şampiyonlar Ligi hedefi, diğer tarafta bu hedefin önündeki tek engel Başakşehir. Yaşanacak kayıp sadece Şampiyonlar Ligi ile sınırlı kalmayıp Tudor’a olan inancında kırılmasına sebep olacaktı.

Haberin Devamı

Tudor yine enteresan tercihler yaptı. Giderayak goller atmaya devam eden Podolski’nin olmayışı, fiziki kalitesi yeterli olmasa da tecrübesi ve varlığı ile etkili Sneijder’in yokluğu, kadroda devamlı değişim yapması ve endişe veren kararsızlığını takıma yansıtması Galatasaray için baştan kaybettiren etkenlerdi.

Tudor’un, tercihleri ile anlatmak istediği şuydu; Eren’i sert ve dirençli Başakşehir savunmasını boğuşturmak, Rodrigues-Bruma-Yasin üçlüsü ile hızlı hücum rekoru kırmak. Yani güncel tabirle; taktik maktik yok, hücum, hücum, hücum...

RÜYASI BİLE OLMAZ...

E tabi bu kağıt üzerindeydi ve orda da kaldı. Tudor gibi savunmaya önem veren bir teknik adamın, Eren’den tek başına bu düzeyde savaşmasını ve bu Uçurtma Üçlü’den savunmaya yardım etmesini beklemesiydi asıl garip olan. Yapmadılar zaten. Yenilen ilk gole bakın ve Bruma’yı seyredin. İki golün de Linnes-Bruma bölgesinden gelmesi tesadüf de değil.

Haberin Devamı

Savunması zaten sorunlu bir takımın başına geçtiysen, önde 4 tane geri dönüşümü olmayan oyuncu ile oynayıp, orta sahayı Selçuk ve Josue’nin ayakta tutmasını bekleyemezsin. Beklersen, ya senin taktisyenliğinde problem vardır ya da oyuncularınla ciddi problemlerin.

TUDOR’un hesabı, Başakşehir’in üzerine geleceği ve sonrasında arkada piknik yapacağı üzerineydi. Artık kimse sana o alanları bırakmıyor, hele ki karşındaki Başakşehir ise nefes alacak zaman bulamazsın. Orta sahada Emre gibi bir usta ayak oyunu organize ederken, öndeki hücum organizesi ihtiyacını gideren Adebayor oldu. Galatasaray savunması, Adebayor’un top almasını hiç engelleyemedi. 

Galatasaray adına ilk yarı Yoklar Tiyatrosu’nda Başakşehir Gösterisi izleyerek geçti. Selçuk’ a baskı yaparak oyun başlangıcını engelleyen Başakşehir için sonrası çok kolaydı ve daha fazlasını yapmalarına gerek yoktu. Çünkü, Galatasaray defansı ayağındaki topu rakibe atarak, topları gelişigüzel vurarak gerekeni yaptı.  

ABDULLAH AVCI, GALATASARAY’A

ABDULLAH AVCI için söylenecek şey, Galatasaray’ın gelecekteki hocası olduğudur. Son 2 yılda takımına yaşattığı değişim ve dönüşüm müthiş. Hem kendisi hemde takımı gelişti ve çok farklılaştı. Birikimi ve yaşadığı tecrübe, artık onu üst kademeye taşıyarak büyük takım hocası olmaya götürüyor. Galatasaray için yeni birşeyler söylemenin ve tercih etmenin zamanı geldi artık.

Haberin Devamı

CİMBOM HOCASIZ DA ÇIKSA...

- SEZON başından beri birçok rakibin Galatasaray’ı sol kanadından bitirmesi tesadüf değil. Herkes Sabri sebebiyle sağ bek sorunu olduğunu düşünürken asıl sorun gözden kaçtı. Tudor’un sorunu, sol kenar problemini bek değiştirerek halledeceğini sanması. Sorun sadece bekte değil, önünde oynayan adamda. Yasin, maç toplantısında oynatıldığı yere inanamamıştır. Buradan ben şunu çıkarırım; ya sen oyuncunu tanımıyorsun ya da heyecan arıyorsun. Sonuç olarak Tudor, garip tercihleriyle ciddi sınavdan kaldı. Galatasaray yönetimi kendi geleceğini de tehlikeye atan bu sonuç ile Tudor ile devam etme düşüncesini gözden geçirecektir. Çünkü maçın kaybedilme şekli ve geldiğinden beri yaptıkları endişe verici..

TUDORİZM

Haberin Devamı

HER maça farklı tercihlerin adıdır Tudorizm.Sistem denemelerinin babasıdır Tudorizm.Yenilenmenin değil bitişin resmidir Tudorizm.Disiplin gibi gözüken boşluğun tarifidir Tudorizm.Hareket ve heyecanın sonuçsuzluğudur Tudorizm.  Başlangıcı çelişkiler olan bir anlayışdır Tudorizm.Sonuçları herkesi şaşırtan felsefedir Tudorizm.Geleceğe ışık tutamayan projedir Tudorizm.

 

Yazarın Tüm Yazıları