GEL ARTIK KARABÜK’TEN....

GALATASARAY adına derbideki bütün hesapların odak noktası ‘’mecburiyet’’ üzerineydi.

Haberin Devamı

Futbolcular, Tudor ve yönetim kazanmak zorundaydı. Mağlubiyet halinde kaybedilecek olanın sadece Şampiyonluk hayali olmayacağı çok netti. Kaybettiğinde ağır hasar alacak sadece Tudor ve futbolcular olmayacaktı ve yönetim, tek hedefin olduğu bir yılda bu kadar erken ligden kopmanın hesabını veremezdi. Zaten bu noktaya gelen bir derbi, Galatasaray için artık puan ve galibiyetin çok ötesine geçmişti.

Galatasaray adına çok kritik hale gelmiş bir maçın, oyuncu seçimleri de bir o kadar önemliydi. Sarı Kırmızılı takımın bu tarz maçları iyi ve doğru oynadığı bir gerçekti. Doğru seçilen 1 oyuncunun bile çok şeyi değiştireciği noktada maçta, Tudor’un verdiği mesaj ve oyun planı belirleyici olacaktı. Şenol Hoca, ilk maçtaki Bruma şovundan sonra dersini almış ve tedbirini ona göre almıştı.

Haberin Devamı

Tudor’un elinde, Karabük’ten kalan ve Beşiktaş’ı nasıl yeneceğine dair argümanlar mevcuttu. Dahası, şimdi elinde daha iyi silahları vardı. Burada 2 sorun vardı. Birincisi, bu sefer karşısında daha önce yendiği Beşiktaş olmayacaktı. İkincisi, eski takımındaki oyun tarzını Galatasaray’a nasıl adapte edecekti. Maçın kaderini belirleyecek olan, teknik adamların seçimleri, oyuncuların tavrı ve arzusu ile taraftarın durumuydu. Tudor’un iyi bir taktisyen olduğuna dair ciddi şüphelerin olacağı bir maçtı bu. 

BAÅžLARKEN TESLÄ°M OLMAK...Â

Galatasaray’ın maç başlangıcı, topu ver doğru anı bekle idi. Fakat çok tehlikeli olan durum ise, defansın neredeyse orta sahaya kadar çıkmasına rağmen hücumcuların Beşiktaş defansına rahat pas yaptırmalarıydı. Adeta, çizgi haline gelmiş defansın arkasına top atabilirsiniz mesajıydı bu. Bunu Tudor söylemişse ciddi sıkıntı var demektir.   İlk yarı, alanın orta sahada top çevirdiği ve Beşiktaş’ın işine gelen oyun şekli ile geçti. Galatasaray adına ilk yarı bittiğinde, rakip savunmaya rahat oynama izni vermek, orta saha ve savunmadaki zaafiyeti gidermek için kendi alanına kapanmak sıkıntı olarak gözüktü. Takım savunmasını iyi yapan Galatasaraylı oyuncular, hücum zenginliğinde zayıf kaldılar. Her iki takımın da kanat oyuncuları defanslarına iyi yardım etti.  

Haberin Devamı

SAVUNMA DEĞİL KORKU...

İLK yarı Galatasaray adına şaka gibiydi. Beşiktaş’ı kendi sahasında bekleyen, önce ve daha fazla savunma yapan, 7 puan önde gibi rahat oynayan ve zorlamayan bir takım vardı sahada. Tudor’un, topun arkasına 10 kişi ile geçme isteğini yerine getiren Galatasaray, ilk yarının bazı bölümlerini deplasmana gelmiş bir Anadolu takımı görüntüsünde oynadı. Tudor anlaşılan fazlaca korkmuş Beşiktaş’tan. Bruma, Sneijder ve Podolski etkisiz kalınca, bütün oyun planı Yasin’in yapacağı koşulara atılacak toplara kaldı.

TUDOR’UN SINAVI

İkinci yarının başındaki gol sonrası aslında Tudor’un sınavıydı. Savunmayı Karabükspor gibi oynatmayı becerdi ama Galatasaray gibi hücum etmeyi beceremedi. İşin garibi Galatasaray Tudor’dan önce pozisyon veren ama hücum eden ve üretmeye çalışan bir takımdı. Maçın son bölümlerine doğru, rakibe baskı yapacak gücü kalmamıştı Galatasaraylı oyuncuların.

Haberin Devamı

Beşiktaş adına ise psikolojik ve taktik olarak doğru oynanan bir maçtı.

KADER ANI 

Talisca’nın golü. O ana kadar öne geçip maçı öyle götürmeyi düşünen Tudor’un bütün planlarını çöpe attı.

HESAP VERÄ°N...

BRUMA kendini virtüöz zannedip kafasına göre takılırsa, Podolski sezon sonu gideceği için rahatını bozmazsa, Sneijder fizik olarak hazır olmadığı halde oynatılırsa, hocan hala kendini Karabük’te zannederse Beşiktaş’ı yenme şansın da yok şampiyon olma ihtimalin de.

Yönetim artık hesap vermeli. Riekerink’le devam ederek takımı bitirdiniz, Riva ve Florya’yı satarak Galatasaray’ı bitirdiniz. Beşiktaş mağlubiyeti ile taraftarı bitirdiniz. E artık sıra sizde....

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI: İyi hazırlanan Şenol Hoca ve sıfır hata ile oynayan Marcelo. 

MAÇIN OLAYI: Beklenenin çok altında oynanan bir derbiydi. Heyecan yoktu...

HAKEMİN NOTU: (5) İki penaltıyı es geçti 

Yazarın Tüm Yazıları