Bruma festivali

BRUMA, Yasin, Rodrigues ve Sinan...

Haberin Devamı

 Bu dörtlü, Galatasaray’ın belki de şimdiye kadar sahip olmadığı kadar farklı ve yetenekli kanat oyuncuları. Sürat, çabukluk, adam geçme ve direkt kaleyi düşünme özelliği olan bu dörtlüye sahip hoca şanslı, takım ise güçlüdür. Bruma uzun sayılacak bir aradan sonra gol atınca rahatladı. Üzerindeki baskıyı atınca da koptu. Aslında takım ve herkes rahatladı. Podolski’nin goldeki pozisyon alışı ve pası bırakışı ders niteliğindeydi. Podolski dersleri devam...

SNEIJDER RESÄ°TALÄ°

 Maçın başında bulunan goller, Galatasaray’ın çok rahat devam etmesini sağladı. Öyle ki, Wesley’nin topukla verdiği ve gol olsa yılın asisti olacak pası; ceza alanı çevresinde kolay ve etkili paslar yapması, neredeyse her hücumun pozisyon olması bu rahatlığın sonuçları. Sebep? Akhisar takımının savunma ve hücumdaki yetersizliği. Tolunay Hoca’nın takımları saha disiplini ve iyi savunmasıyla bilinir. Belli ki transfer ihtiyacı var, ama saha içinde yolunda gitmeyen işler de var.

YASÄ°N ÅžOVU

Haberin Devamı

 Yasin’in bu kadar ekstra oynamasında ve goller bulmasındaki ana sebep, kendini kenara atmak yerine içeri; defans arkasına koşu sayısını artırması ve devamlı ceza alanı içinde olması. Kenar oyuncusu görünümlü forvet olarak oynuyor Yasin. Bruma’nın bencil halini görünce kendini ‘update eden’ (güncelleyen) Yasin, artık hazırlayan değil, hazıra konan adam oldu.

UZUN ZAMAN OLDUÂ

1- Uzun zaman sonra ilk defa bir yazımı daha ilk yarı bittiğinde tamamladım.

2- Uzun zaman sonra Galatasaray, Muslera’sız bir maç oynadı.

3- Uzun zaman sonra Galatasaray savunması hatasız bir maç tamamladı.

4- Uzun zaman sonra Riekerink’in devreye girmesine gerek kalmadı.

5- Uzun zaman sonra Galatasaray taraftarı rahat ve stressiz bir maç izledi.

6- Uzun zaman sonra maç o kadar erken ve güçlü bitti ki, ikinci yarıyı seyretmeye gerek kalmadı...

Yazarın Tüm Yazıları