Yedikule Hayvan Barınağı hayvanseverlere sesleniyor

Yedikule Hayvan Dostları Derneği’nin ve barınağının eşsiz hayvan dostu, oradaki canların Meral annesi Mimar Meral Olcay’ı tanımayan yoktur elbette...

Haberin Devamı

İstanbul’da oturup da “hayvanseverim” diyebilen herkesin mutlaka bir gün, en çok da özel günlerde; Yedikule Hayvan Barınağı’nı ziyaret etmelerini dilerim. Ürküten, üzen, hayal kırıklığı yaratan barınaklardan çok farklı bir ortam bulacaksınız orada.
Öte yandan Meral Hanım’ın sizlerden bazı ricaları var. Çünkü yardıma muhtaç yüzlerce hayvanın bakımının ve beslenmesi hiç kolay değil.

Zeyna ve Port yuva arıyor
Arkadaşlar, sevginin aşamayacağı engel yoktur. Bir süre önce, yurtdışına çıktığı için köpeğini götüremeyip terk eden bir hayvan sahibinin 9 yaşındaki Zeyna’sı hayata küsmüştü. Sürekli ağlıyor, hatta bizi ısırmaya çalışıyordu, çünkü bize güvenmiyordu.
Saf kan Dachshund cinsi bu köpek, ırkı gereği çok hassas ve narindir. Çok uğraştık morali düzelsin, hayata dönsün, diye; sonunda başardık.
Zeyna artık normal bir ev köpeği oldu, görücüye çıkmaya hazır. Benim ofis, Port ve Zeyna tarafından işgal edilmiş durumda. Onlara talipli arıyoruz ki, ben de ofisime kavuşabileyim. www.yedikulehayvanbarinagi.com’da sahiplenme başvurularınızı bekliyoruz.

Haberin Devamı

Destek bekliyoruz ki verdiğimiz
hizmetin kalitesi düşmesin
Sorumluluk sahibi değilseniz asla bir canlıya umut vermeyin; veriyorsanız da sonuna kadar bakın. Onu asla terk etmeyin. Biz de elden ayaktan düşen ve barınağa bırakılmış dostlarımız için destek bekliyoruz. Özellikle de püre, yaş mama en sevdikleri; çünkü katı mama yiyecek dişleri yok.
Hasta hayvan yoğunluğu da had safhada; körler, doğum yapan anneler, annesiz bebekler, hamileler, kolu bacağı kırık ameliyat olanlar, evet tüm kafesler dolu ve hepsi tedavi oluyor... Bir tanesinin bile tedavisiz kalmasına izin vermem, veremem.
Tedavi oluyorlar ama masrafları borç defterine ekleniyor. Kısacası zordayız mama makarna sürekli tüketilen şeyler, destek bekliyoruz ki gönüllüler olarak, verdiğimiz hizmetin kalitesi düşmesin, kedi ve köpeklerimize iyi bakabilelim. Neticede hepimizin hayvanları bunlar. Bunu çözmek için baş koyduysak, o zaman duyarlı dostlarımızdan destek istemek zorundayız.

www.yhdd.org.tr
Yedikule Hayvan dostları derneği
Akbank TR13 0004 6012 4688 8000 0015 29
Garanti Bankası TR42 0006 2000 1730 0006 297698

Yazarın Tüm Yazıları