Yalan söylemekle kötü mü ettim?

Bu soruyu soruyor genç adam. Bence tüm yaşadıkları zaten yalan...

Haberin Devamı

Bir kadının genç bir erkeğin tüm hayatını altüst edebileceğini çok iyi anlatıyor bu mektup. İbretlik bir olay...
Kim ne derse desin, bu olayda ben kadını suçluyorum.
Aşık gibi görünüp hoş bir macera yaşadıktan sonra, birden her şeyi geride bırakıp kocasına ve çocuğuna dönüyor. Geride de tüm hayatı mahvolmuş, genç ve şaşkın bir adam bırakıyor. Kadının sevgisi de tutumu da baştan aşağıya yalan.
Belki genç bir erkeğin aşkından keyif almış, belki de maddi imkânından yararlanmış ama sonuçta çekip gitmiş.
Yaşananlar hiç hoş değil. Ama işte gördüğünüz gibi, bazen hayat çok da düzgün olmayabiliyor...

Biz sevişirken meğer çocuğu bizi izliyormuş

Güzin Abla, çok zor durumdayım, derdimi kimseyle paylaşamıyorum.
Bundan 5 yıl önce bir hanımla tanıştım. Çok güzel ve alımlıydı. Ona ilk gördüğüm anda aşık oldum. Tabii o sırada evli olduğunu bilmiyordum. Üstelik bir de çocuğu varmış...
Görüşmeye başladık. Benim oturduğum evin üst katında kalıyorlardı. Ben o sıralar üniversiteyi yeni kazanmıştım. Resim bölümünde okuyordum.
Görüştüğümüzü 4 yıl sonra kocası öğrendi. Meğer o hanım, kendisi söylemiş. Resmen ölümün eşiğinden döndüm!
Durumu öğrenince hemen evi terk ettim. Aileme de olanları anlattım, büyük bir tepkiyle karşılaşınca evden ayrıldım.
O dönem sevdiğim kadın memleketine gitti. Kocası da beni aradı, sakin sakin konuştuk. Ama ikinci görüşmemizde tehditler yağdırdı.
Aslında ondan korkmuyordum ama tehditler had safhaya çıkınca başıma kötü bir şey gelmemesi için okulu bıraktım.
Bu arada sevdiğim kadının ailesi de yaşananları öğrendiği. Ailesiyle telefonda görüştüm, yanlarına gidip tanıştım da. Niyetimin kötü olmadığını anlayınca sevdiğimle rahatça görüşmemize izin verdiler.
Ama adam, tehditlerine devam etti. Sonra boşanma davası açıldı...

BENİ BIRAKIP KOCASINA DÖNDÜ

Asıl sorun; ben sevdiğimle birlikteyken çocuğunun da hep yanımızda olmasıydı. Henüz 5 yaşındaydı ama çok zeki bir çocuktu.
Bir gün sevdiğimle birlikte olaylardan uzaklaşmak için ailesinin de izniyle bir tatil beldesine gittik, otele yerleştik.
Gece çocuk uyurken sevişmeye başladık. Maalesef o heyecanla farkına varmamışız, meğer çocuk bizi izliyormuş.
Dikkatlice bakarak ne yaptığımızı sordu, hiçbir şey söyleyemedik.
Ben yaklaşık 2 ay kaldım orada, sonra başka bir kentte yaşayan ablamın yanına gittim. Bu arada sevdiğim kadın, ne olduysa eşine geri dönmeye karar verdi.
Israrlarım yetersiz kaldı, ben de çaresiz memleketime döndüm. Meğer adam boşanmayı kabul etmemiş, sevdiğim de ona hayatı zindan ederek boşanmayı kabul ettirmeyi kafasına koymuş.
Ben bir ev bulup yeni bir hayat kurmaya hazırlanıyordum ki sevdiğim kadın aradı. Zor durumdaymış. Görüşmek istedi, buluştuk.
Sonrasında ok yaydan çıktı, yeniden görüşmeye başladık. Gizli görüşmelerimiz sürdükçe olaylar daha da karmaşık bir hâl aldı.
Kadın gerçekten kocasını 2 ayda bıktırmıştı. Adam beni aradı, boşanmayı kabul ettiğini söyledi ama “Benden nafaka da, çocuğu da istemeyeceksiniz” dedi.
Ben kararı sevdiğime bıraktım, o da “Tamam, hiçbir şey istemiyorum” dedi ve birlikte memleketine döndük.

ADAMA HİÇ BİRLİKTE OLMADIĞIMIZI SÖYLEMİŞ

Aradan birkaç ay geçti. Babası, çocuğuna sürekli annesinin kötü bir kadın olduğunu anlattığı için, çocuk çok hırçınlaştırmıştı. Artık annesiyle konuşmak istemiyordu.
Sevdiğim çok kötü durumdaydı, onu sürekli “Her şey yoluna girecek” diye teselli ediyordum.
Bu arada ben tekrar memleketime döndüm ev kurmak için. Çok masraf yaptım. Fakat adamın tehditleri yeniden başladı. Buna bir de aileminkiler eklenince psikolojim tamamen bozuldu.
Yine de mücadele ediyordum.
Bir gün sevdiğim kadın arayıp çocuğunu çok özlediğini ve eşine geri dönmek istediğini söyledi. Ne yapacağımı şaşırdım. Ona bunun çok tehlikeli olduğunu ve çocuğun bizi kaç kez sevişirken gördüğünü, ileride sorunlar çıkaracağını anlatmaya çalıştım ama dinletemedim.
Daha sonra adam beni aradı ve eşinin “Biz hiç birlikte olmadık” dediğini söyledi, “Bu doğru mu?” diye sordu.
Ben gerçeği söyledim, “Birçok kez birlikte olduk, hatta bunları kanıtlayabilirim. Video çekimlerimiz ve fotoğraflar var” dedim. Bu çekimleri sevdiğim kadın istemişti.
Adam “Tamam kanıtla, ben de sizi affedeyim. Sadece çocuğumun böyle bir kadının yanında yetişmesini istemiyorum” dedi.
Dürüst davrandığım için adam da yatıştı, hatta bana iyi davrandı.
Ama sonra sevdiğim kadının çocuğunu çok özlediğini ve yemeden içmeden kesildiğini öğrendim.
Beni aradı, intihar edeceğini söyleyip durdu. Çok kötü oldum, onu her şeye rağmen çok seviyordum, onun mutluluğu benim için çok önemliydi. Bana yalan söylemem için ısrar etti.

ÇOCUK İLERİDE GERÇEĞİ ANLATIR MI?

Adamı arayıp yalan söylediğimi, hiç birlikte olmadığımızı anlattım. Bu defa çok öfkelendi, “Sen nasıl benim karımı lekelersin!” diye tehditler savurmaya başladı. “Sen şimdi öldün” dedi bana.
Ben ise sakin bir şekilde “Beni öldürebilirsin” dedim. Sevdiğim kadının mutluluğu için hem yalan söyledim hem de ölümü göze aldım anlayacağınız.
Birkaç gün sonra adam aradı, beni affettiğini söyledi, bir daha böyle şeyler olmaması için nasihatler verdi, biraz da tehdit etti.
Ama benim hayatım mahvolmuştu. Her şeyimi kaybetmiştim. Üniversite hayatım, bütün sermayem, tüm dostlarım ve en önemlisi ailem...
Şimdi çok zor durumdayım, bir şeyleri düzeltmeye çalıştıkça borç batağına saplanıyorum. İnsanlardan kaçıyor, bir odada tek başıma oturuyor ve sürekli acı çekiyorum...
Şimdi sormak istiyorum; çocuk her şeyi gördü ve ileride büyük ihtimalde farkına varacak. Çocuğun psikolojisi ne olur, gerçeği anlatır mı? Yalan söylemekle kötü mü ettim? Lütfen yardım edin...
Rumuz: Yalnız adam

Yazarın Tüm Yazıları