Sitede taciz ettiği üçüncü kadınmışım

1.5 yıl önce oturduğum sitenin otoparkında, hiç tanımadığım bir adam tarafından taciz edildim. Tüm baskılarına rağmen hukuk mücadelemden vazgeçmedim ve onun ceza almasını sağladım. Tacize uğrayan kadınlara çağrımdır: Siz de susmayın...

Haberin Devamı

Merhaba Güzin abla... Ben 2 çocuk annesi, eşinden ayrılmış bir kadınım.
Kızım hukuk okuyor, oğlum çalışıyor, çok şükür güzel bir düzenimiz var. Kimseye muhtaç değiliz. Yaşadığım travmaya gelince... Oturduğum sitenin otoparkında tacize uğradım.
Tabii susmadım, mahkemeye başvurdum. Karşı taraf “Onun da gönlü vardı, taciz etmedim. İftira atıyor, benden para koparmak istiyor” gibi saçma bir savunma yaptı. Duyunca şoke oldum.
Ben çalışan bir insanım, durup dururken hiç tanımadığım, adını bile bilmediğim bir adama neden iftira atayım? Ayrıca kamera kayıtları ve benden özür dilediği mesajları da duruyor.
Olay büyüyünce beni tehdit ettiler, davadan çekilmem için para teklif ettiler, işyerimi bastılar ama vazgeçmedim, direndim. 1.5 yılın sonunda mahkeme bitti, o şahıs 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı.
Bu cezayı az bulup istinaf mahkemesine başvurdum.
O da aynı şekilde “iftira” diyerek istinafa gitti. Şimdi sonuç bekliyorum.
Size yazma nedenim şu: Lütfen kadınlara seslenelim, susmasınlar.
Biz sustukça bu suçu işleyenler çoğalıyor. Bana bunu yaşatan adamın tacizine uğrayan sitedeki üçüncü kadınmışım meğer.
Ama diğer kadınlar sustuğu için bu adam aynı ahlaksızlığı yapmaya devam etmiş işte...
Şimdi onu oturduğumuz siteden attırmak için mücadele ediyorum. Tüm kadınlara da sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum; hakkınızı arayın, hiçbir şeyden korkmayın.
Size de sessiz kadınların sesi olduğunuz için teşekkür ederim.
◊ RUMUZ: SESSİZ ÇIĞLIK

YANIT

Haberin Devamı

Ben de size teşekkür ederim, sevgili okurum.
Bu konuda sürekli yazmaya devam ediyorum ve edeceğim.
Hele sizin gibi cesurca bu insanlarla mücadele edebilen, “çevremdekiler hakkımda ne düşünür”, “bana ne gözle bakarlar” diye endişelenmeden hakkını arayan kadınlar oldukça, bu adamları mutlaka durduracağımızı düşünüyorum.
Umarım sitenizdeki tacize uğramış diğer iki kadın da sizden cesaret alır, mahkemede sizi destekler, hatta daha iyisi yapıp ayrıca dava açarak o adamın cezasının katlanmasını sağlarlar.
Bu durumda site yönetimi de adamı siteden attırmak zorunda kalacaktır zaten...
Savcı ve hakimlerin özellikle bu taciz olaylarında çok adil davrandıklarını ve taviz vermediklerini düşünüyorum.
İstinaf mahkemesine gitmeniz çok iyi olmuş.
Bu gibi davalara emsal olabilecek bir sonuç alırsanız, bu ahlaksız insanlar da kadınları tacize kalkışmadan önce bir kez daha düşüneceklerdir.
Mücadelenizde başarılar diliyorum ve sizi sonuna kadar destekliyorum.

Yazarın Tüm Yazıları