Sığla yağıyla ilgili okurlardan yorumlar

7 Ekim’de yazdığım mideye iyi gelen sığla yağı üzerine, okurlarımdan mektuplar geldi. Herkes doğru ürünü nereden bulabileceğini soruyor.

Haberin Devamı

* Sığla yağını hiç duymamıştım, nereden bulabilirim?
Sayın Feyza Algan, samimiyetle yazdığınız 07/10/2015 tarihli yazınızı okur okumaz içim rahatladı diyebilirim.
Henüz 5 gün önce endoskopi yaptırdım. Daha önce de olduğu gibi reflü teşhisi kondu. Aylardır sıkıntıları bitmeyen birisi olarak daha önce hiç duymadığım “sığla yağı” benim için denemek
istediğim bir seçenek oldu.
İnternette yaptığım araştırma sonucunda bir siteye ulaştım. Ancak doğru ürünü almanın bu gibi durumlarda ne kadar etkili olduğunu bildiğimden, bir türlü emin olamadım bu üründen.
Biliyorum, hiç tercih etmezsiniz ama çok rica etsem doğru, güvenilir ürünü alabileceğim adres nedir, bana yardımcı olur musunuz?
Siz nereden temin ediyorsunuz? Yardımcı olursanız sevinirim.
Rumuz: Tülay İ.

Haberin Devamı

* Ben kullandım ve midem düzeldi
Sevgili Feyza Algan, genç kızlığımdan beri gazeteyi elime alınca ilk baktığım yer rahmetli annenizin köşesiydi. Kayınvalidemin ailesi Marmarisli olduğundan 40 senedir yazları Marmaris’teyim.
Tam bir doğa cennetiydi ama turizm nedeniyle bozuldu.
Geçen günkü yazınızda sığla yağından bahsettiniz. Ben sığla yağını kullandım. Sığla yağı diyoruz ama o günlük ağacının reçinesi, dünyada 2 yerde var: Kanada ve Marmaris dolayları.
İnsanları yanıltmasın, yağ değil, küçük bir şişe içinde satılan, ağacına göre açık kahve veya bej rengi bir reçine...
Nasıl kullanıldığına gelince; bir kutu Gripin aldım, hapın içini boşaltıp yağı çay kaşığının ucu ile hapın kapsülüne koydum, kapattım. Sabah aç karnına suyla ıslatıp yuttum. Zira reçine kokar ve yapış yapıştır. Sığla zamanla midenizi teflon gibi kaplar, bütün mide hastalıklarını iyileştirir.
Ancak bu çok önemli; asla ve asla alkol alınmayacak... Alkol bütün tedaviyi sıfıra indiriyor, midedeki sığla yağını eritiyor.
Denemek için, kullandığınız çay kaşığını alkole batırın, kalıntı hemen erir. Ben zaman zaman kullanırım, hiçbir zararı yok. Mideyi hemen rahatlatır.
Bir kür 2 - 3 hafta boyunca yapılır. 2-3 ayda bir tekrarlanabilir.
Türesin A.

* Hangisi gerçek sığla yağı?
Feyza Hanım; eşim ve ben sizi sürekli takip ediyoruz. Sığla yağı ile ilgili yazınızı, biz de aynı sorunları yaşadığımız için, sevinçle okuduk. Çok ilgimizi çekti.
Ancak internetten sığla yağı ile ilgili yazıları okuyunca kararsızlığa düştük. Kullandığınız yağ koyu kıvamlı doğal sığla yağı mı, yoksa küçük şişelerde pazarlanan sıvı yağ görüntüsündeki yağ mı?
Haklı olarak reklam endişesiyle marka detayına girmemişsiniz ama bizi biraz aydınlatırsanız çok seviniriz.
Rumuz: Ferhat Ş.

Haberin Devamı

Sevgili okurlarım, geçen hafta yayınladığım mideye iyi gelen sığla yağı yazısına, yukarıdakiler gibi onlarca mektup geldi. Herkes doğru ürünü nereden bulabileceğini soruyor.
İnternette yorum yapan bir genç okurum da “artık sığla yağı satışları patlar!” diye alay ediyor.
Çok üzgünüm ama daha önce de belirttiğim gibi sığla yağının çıkarıldığı günlük ağacı, asırlardır aşırı israfa uğradığından, yılda 3000 ton yağ çıkarılırken, günümüzde ağaçlar koruma altına alınmış, üretim sınırlandırılmış.
Ve sığla yağı ne yazık ki artık kolay bulunmuyor. Ben uzun süre Datça’da kaldığım ve yağın doğal olarak günlük ağaçlarının bulunduğu bölgede yaşadığım için bulabiliyorum.
Herhangi bir markası yok. Burada aktarlarda, köylüden doğrudan alınan sığla yağı bulmak mümkün.
Köylünün kendi bahçesinde var ya da yakın çevrelerinden elde ediyorlar. Koyu kıvamlı, petrol gibi kokusu ve tadı olan, hardal rengine yakın bir renkte ve koyulukta...
Kolay içimini anlatan okuruma teşekkür ederim, ama ben çay kaşığıyla içebiliyorum. Ardından bir kaşık da bal yutuyorum.
Kullanmaya başlayalı 10 gün oldu. Daha iyi hissediyorum. 21 gün sonunda midemin tamamen düzeleceğini umuyorum...

Yazarın Tüm Yazıları