Sevgilinize geçmişinizi anlatmayın

Kadınların en büyük hatası yaşadıkları herşeyi erkeğe anlatmaları. Oysa ki geçmişte iyi yada kötü tüm yaşadıkları kendilerine kalmalı.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, genellikle hayal kırıklığına uğrayan, terk edilen ya da hakaret gören kadınların size sıklıkla sorduğu “Neden erkekler böyle davranır?” sorusuyla ilgili birkaç cümle yazmak istedim.
Bence genç hanımların yaptıkları en büyük hata yaşadıkları her şeyi erkeğe anlatmaları. Geçmişte iyi ya da kötü tüm yaşadıkları kendilerine kalmalı. Çünkü erkekler, ilk başta anlatılanları anlayışla karşılamış gibi görünse de geçmişi arkada bırakmayı başaramazlar.
Kadın güvenmek ister, haklı olabilir, çünkü sevgi paylaşmaktır, kabullenebilmektir. İnsan sevdiği kadına kötü davranıyorsa, küfrediyorsa, kadın için bu hayal kırıklığıdır ama bence evlenmeden önce böyle davranması çok daha hayırlı.
Bu daha sonra olsa, çok daha kötü sonuçlar yaşanabilir.
Erkekler her şeyin bir anda önlerine sunulmasını kaldıramıyor. Kadınları da anlıyorum duygularına yeniliyorlar, inanmak istiyorlar ama tek gerçek var: Haysiyetli, kişilikli ve ruhen sağlıklı bir erkek sevdiği kadına kötü davranmaz. Tabi söz konusu karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir beraberlikse...
Ve size de işinizde kolaylıklar diliyorum. Çünkü işiniz oldukça zor.
Rumuz: Sevgiyle

Sevgili kızım; sözlerine katılmamak mümkün mü? Çok önemli bir gerçeğe parmak basmışsın. Bu şekilde de birçok okurumu uyarmış ve aydınlatmış oluyorsun.
Kadın erkeğe çok çabuk teslim olursa, o erkek isterse dünyanın en ileri görüşlü, modern ve anlayışlı görünürse görünsün, kafasında bir soru işareti oluşabilir; “Sadece benimle mi?” diye... O andan itibaren de kuşku duymaya, tedirgin olmaya, hatta saygısını kaybetmeye başlayabilir.
Bir de üstüne üstlük kadının en büyük hatası eski sevgiliden söz etmesi olabilir. İlişkilerde, kadın ya da erkek, güzel, yakışıklı ya da zengin değil, güvenilir ve saygılı biriyle birlikte olmak isterler. Ve genellikle eski sevgili öyküleri onları rahatsız eder.

Yazarın Tüm Yazıları