Ölen eşiyle bir kez bile yakınlaşmamış

Sevdiğim adam daha önce aile zoruyla istemediği bir evlilik yapmış. Eşi evlendikten 3 ay sonra komaya girmiş, 2 yıl sonra da hayatını kaybetmiş. İlk 3 ayda aralarında hiçbir yakınlaşma olmamış. O şimdi benimle evlenmek istiyor ama aklım çok karışık.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben 24 yaşında bekar bir kızım. Kısa süre önce biriyle tanıştım. 30 yaşında, 4 yıl önce aile zoruyla evlenmiş. Evlendikten sonra eşine dokunmamış bile. Çünkü kız ona ölümcül bir hastalığı olduğunu açıklamış, “Bu yüzden ailem sevmediğini bilmelerine rağmen beni sana zorla verdi” demiş.
Gerçekten de o kız evlendikten 3 ay sonra yoğun bakıma girmiş. 2 sene bitkisel hayatta kalmış ve ne yazık ki vefat etmiş. Ondan bahsederken “Ben insani olarak elimden geleni yaptım, maddi manevi destek oldum, hastane sürecinde onu hiç yalnız bırakmadım. Ama ilk 3 ayımızda da sevmedim, dokunamadım ona. Kendisi de bu durumu kabullenmişti” dedi.
Anlayacağın kağıt üzerinde bir evlilikmiş onlarınki.
Şimdi bana “Unutalım bunları... Ben ilk defa sevdim, deliler gibi seviyorum, seni eşim, yoldaşım olarak görüyorum. Çocuklarımız olsun, annesi sen ol” diyor.
Ama ben bu durumu yaşayan biriyle evlenmek ne kadar doğru diye düşünmekten kendimi alamıyorum.
Aklım çok karışık, bana bir yol gösterir misin abla...
◊ RUMUZ: DOĞRU OLUR MU?

YANIT

Haberin Devamı

Sevdiğin adam, aile zoruyla da olsa ölümü bekleyen bir genç hanımla evliliğe nasıl razı olmuş? Bence sadece iyi niyetinden...
Bütün bunlardan çıkardığım, sevdiğin gencin çok merhametli, altın kalpli biri olduğu.
Onu böyle bir evliliğe hem kendi ailesinin hem de o kızın ailesinin zorlamış olması gerçekten üzücü...
Ama bir yandan da düşününce, o talihsiz genç kızın, hiç değilse hayatının son günlerini nispeten mutlu geçirmesine vesile olmuş.
Eminim bu genç adam ona şefkatle yaklaşmıştır.
Sevdiğin adamın kağıt üzerinde bile olsa bir evlilik yapmış olmasının seni düşündürdüğünü, huzursuz ettiğini görüyorum. Bense, bu olayın onun iyi yüreğinin, insanlığının bir belirtisi olduğunu düşünüyorum.
Ve olaya böyle yaklaşmak yerine onu takdir etmeni, gözünde daha bir değer kazanmasını bekliyorum.
Anlayamadığım, böyle bir evliliğin nesi seni rahatsız ediyor? Bu konuya neden bu kadar negatif yaklaşıyorsun?
Bunlar senin düşüncelerin mi, yoksa çevrendekilerin görüşünü mü benimle paylaşıyorsun?
Bugün artık boşanmalar evlilik kadar sıradan ve sık rastlanır hale geldi, bu kimsenin suçu değil. Bu biraz genç yaşta aşka kapılıp düşüncesizce verilen evlilik kararlarından, biraz da bazı ailelerin dayatmasından kaynaklanıyor elbette...
Sonuçta sevgili kızım, günümüzde çiftler artık mutsuz ve huzursuz bir evliliği sürdürmek istemediklerinde boşanmayı seçiyorlar. Kaldı ki sevdiğin boşanmamış bile, eşini kaybetmiş. Bu yüzden, başından bir evlilik geçti diye ona haksızlık etmemelisin.
Bana göre son derece iyi niyetli bir yaklaşım içindeki bu genç adamı geri çevirirsen, hayatının şansını tepmiş olursun.

 

Yazarın Tüm Yazıları