O rüyadan çok etkilendim

Rüyamda diş hekimiyle evliydim. Bu beni çok etkiledi. O günden beri diş hekimleriyle ilgilenmem gerektiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Merhaba, ben 20 yaşındayım ve öğretmenlik okuyorum. Yaklaşık iki yıl önce bir rüya gördüm. Rüyamda diş hekimiyle evliydim. O zamanlar lise öğrencisiydim, pek umursamadım. Birkaç ay önce bir diş hekimliği bölümü son sınıf öğrencisiyle tanıştım.
Her şey gayet iyi giderken bana geleceğe dair kısıtlamalar koymak istedi. Kabul etmedim, sonra da “senden beklediğim elektriği alamadım” deyip konuşmayı bitirdi. Benim ona değil ama diş hekimlerine karşı aşırı bir sempatim oluştu.
Hayatıma girecek kişinin kesinlikle diş hekimi olmasını istiyorum. Diş hekimi sevgilisi olanlara özenir oldum. Sanırım bende saplantı haline geldi bu durum.
Bu konuda ne düşünüyorsunuz? En önemlisi duygularımın peşinden gidip hep diş hekimleriyle mi ilgilenmeliyim, yoksa kendimi hayatın akışına mı bırakmalıyım?
* Rumuz: Anlamsız duygular

 

Haberin Devamı

YANIT

Sevgili kızım, bana sorarsan bu diş hekimi takıntından vazgeçmelisin. Bir rüya yüzünden ilgi duyacağın kişileri bu şekilde kısıtlaman, mutlaka bir diş hekimi arayışı içinde olman yaşamını çok zorlar.
Gördüğün rüyadan sonra, bir diş hekimliği öğrencisiyle tanışman tamamen bir tesadüf ama bence sen buna çok büyük anlamlar yüklemişsin. Sanki kaderini tanışmayı hayal ettiğin bir diş hekimine bağlamışsın. Bu çok yanlış. Ya gerçek anlamda anlaşabileceğin bir diş hekimiyle tanışamazsan, ya hiçbir zaman böyle biri çıkmazsa karşına, ne yapacaksın? Hiç evlenmeyecek misin?
Tabii ki olacak iş değil. Bırak hayat sana dilediğin gibi yön versin. Bir diş hekimiyle tanışsan bile, onunla hiç anlaşamayabilirsin, bir süre önce yaşadıkların gibi...
Ama bambaşka bir mesleği olan bir erkek arkadaşın sana beklediğin mutluluğu verebilir. Kendini kısıtlamamalısın kızım. Bu tür takıntılar insanı mutsuz ve huzursuz eder.

 

Hayvan barınakları denetimleri artırılsın

Birçok kişi “Neden bu barınaklar daha iyi koşullar sunamıyor ve neden kontrol edilemiyor?” sorusunu sorar. Bunun en büyük sebeplerinden birisi, barınakların sadece gönüllü hayvansever vatandaşlar tarafından desteklenmesi ve bunun da maalesef yetersiz kalmasıdır.
Bu konuda en etkili çözüm, bir yandan gönüllülerden yardım alınırken, bir yandan da devlet tarafından denetlenmesi ve desteklenmesidir. Bu şekilde hayvanlar için daha güzel yaşam alanları ve sağlıklı bir ortam oluşacaktır. Devlet kimsesiz insanlar için birçok kişiye yardım sağlıyorken, bu şekilde sahipsiz hayvanlara da elini uzatmalıdır. Bu konuda yardım bekliyoruz.
* Rumuz: C.A. (bir hayvansever)

Yazarın Tüm Yazıları