Nişanlıma âşık değilim

Görücü usulüyle nişanlandım. Ama sevgilime âşık değilim. İki ay sonra düğünüm var. Nasıl bir karar vermem gerektiğini bilmiyorum.

Haberin Devamı

24 yaşındayım, görücü usulüyle üç ay önce nişanlandım. Bu süre zarfında nişanlımı bir türlü sevemedim. Aslında ahlakından ailesine kadar her şey çok iyi. Nişanlım da bana çok değer veren biri ama ben bir türlü sevemiyorum onu ve iki ay sonra düğünüm var.
Aşkla bakamıyorum onun yüzüne. Haksızlık yaptığımın farkındayım ve vicdan azabı çekiyorum. Aslında nişanlım gerçekten sevilmeyi hak eden biri.
Şunu da belirteyim, 15 yıl önce ikizim vefat etti, daha sonraki yıllarda yavaş yavaş ailemden uzaklaştım. En çok sevdiğim halam da dahil...
Nasıl olsa bir gün öleceğiz ve kimse bizim yanımızda olmayacak diye bakıyorum ben hayata.
Sevsem de, sevmesem de abartmadan yaşıyorum. Ve aslında bunu da hiç problem yapmazdım ama bu seferki üzüntüm bambaşka.
Hiç sevmediğim biriyle evlenmek doğru mu sizce? Gerçekten de nikahta keramet var mıdır? Evlendikten sonra nişanlımı sevebilir miyim?
◊ Rumuz: Sevgisiz

YANIT

Haberin Devamı

”Nikahta keramet vardır” sözü geçmişte kaldı. Eskiden insanlar evliliği bir kader, zorunluluk olarak görüyorlardı. Günümüz modern dünyasında ise insanlar birbirlerini tanımadan, sevmeden hatta bazen cinsel açıdan bile yakınlaşmadan evlenmeyi düşünmüyorlar.
“Ön evlilik” diye adlandırılan, evlenmeden önce bir süre birlikte yaşayıp, birbirini deneme durumu da giderek artıyor. Evlilik çağına gelmiş pek çok eğitimli, çalışan genç artık sevmeden, istemeden evlenmeyi düşünmüyor.
Evlilik giderek zorlaşsa da, günümüz şartlarında maddi manevi açıdan büyük bir cesaret işi olsa da, aileler evlatlarının mutlaka bir yuva kurmasını istiyorlar. Bu yüzden de baskı yapabiliyorlar.
Sana gelince güzel kızım, ikizini kaybetmek senin psikolojini altüst etmiş. Hayata karşı umudunu da kaybetmişsin. Bu nedenle sanırım ailenin istediği biriyle, karşındaki kişiyi sevmeden de olsa evlenmeyi kabul etmişsin. Bence hatalısın. Bu hata hayatın boyunca mutsuz olmana yol açabilir.
Yanlış bir adım atmamalısın, sonuçta bu hayat senin hayatın ve bu açıdan karar verme önceliği de sana ait.

Hayvanları insan şiddetinden koruyalım

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hayvan haklarını ihlal edenlere ciddi yaptırımlar içeren kanunların yakında yürürlüğe gireceğini açıklamıştı.
Bu kararların bir an önce alınmasını heyecanla bekliyoruz. Şunu hatırlatalım ki, hayvanlar et, kürk, denek, av değildirler.
Hayvanlar konuşamayan varlıklar ise, Tanrı tarafından yaratıldıklarına göre, insana yapılması yasak olan tüm fiiller hayvanlar için de yasak olmalıdır.
Hayvanları avlamak, kürkünü giymek, her türlü teste tabi tutmak hayvan koruma yönetmeliğine uygun olamaz.
Sayın yetkililer, lütfen hayvanları insan şiddetinden koruyunuz. Hayvanların ruh ve bedenine acı veren her türlü fiili nefretle karşılıyoruz ve kınıyoruz.
◊ Hamiyet Şahin - Hayvan Koruma Gönüllüsü

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili hayvansever okurlarım, ihmal ya da ilgisizlik; her ne olursa olsun hayvanların yanarak, boğularak, katledilerek öldürülmelerine hiçbir vicdan sahibi razı olamaz.
Bu nedenle barınakların, çiftliklerin, ormanların en iyi şekilde denetlenmesinin zorunlu olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Umarım yetkililer sesimizi duymaya başlamışlardır.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları