Mesafeler aşkımızı bitirdi

Yurtdışında yaşıyorum, Türkiye tatilimde bir gençle beraber olmaya başladım. Evlenmeye karar verdik. Ancak ülkeme dönünce benden soğudu.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, sana yurtdışından yazıyorum. Geçen yaz Türkiye’de 23 yaşında biriyle tanıştım. Sevgili olduk ancak 1 ay sonra ben yaşadığım ülkeye geri döndüm. Çok zor oldu ayrılmamız, çünkü birbirimize çok bağlanmıştık.
Hatta aramızda söz yaptık, bana yüzük aldı. Üstelik ben 26 yaşıma kadar hiçbir erkekle çıkmamıştım.
İlk defa bir erkeğin elini tutmuştum, sarılmıştım, öpmüştüm... Geri döndüğümde sık sık mesajlaşıyorduk, her şey çok iyi gidiyordu.
Ama birkaç ay sonra, benden soğuduğunu fark ettim. Yazın sürekli “seni istemeye geleceğim” diyordu.
Daha sonra “Nişanı seneye yapmasak olmaz mı? Üniversite bitmedi, işim yok, askerliğimi yapacağım. 3 sene sonra evlenelim” demeye başladı.
3 sene sonra evlenmeyi de kabul ettim. Ama “hiç değilse bu sene istemeye gelin, adı konsun ilişkimizin” dedim. Bunu da kabul etmedi ve kavga ettik. Şimdi 1 haftadır konuşmuyoruz. Ne o yazıyor, ne de ben...
Aslında mesaj atmak istiyorum ama bu zamana kadar ona hep ben adım attım. Neden birden kararını değiştirdi bilemiyorum...
“Derdin mi var, neden böyle yapıyorsun” diyorum, “Ben anlatmayı sevmiyorum” diye karşılık veriyor.
Belki mesafeler aşkımızı öldürdü, ama ben onu hâlâ çok seviyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum, bitmesinden korkuyorum, bana yardım et.
◊ Rumuz: Yardım et

Haberin Devamı

YANIT

Ah şu yaz aşkları yok mu? Sonu hep böyle ayrılık oluyor, ne yazık ki... Sevgili kızım, topu topu 1 ay birlikte olmuşsunuz. 1 ay içinde birbirinizi ne kadar sevmiş olabilirsiniz?
Sen bu ilişkiden çok şey beklemişsin. İşi sözlenmeye, evliliğe kadar götürmek istemişsin. Ama anlaşılan o genç adam, bu beraberliği sadece güzel bir yaz aşkı olarak görmüş. Fazla büyütmeden, uzatmak istememiş.
Henüz okuduğu ve yaşı da daha çok genç olduğu için evliliği düşünmemesi çok normal. O güzel bir yaz aşkı yaşamış ama tatil bitip sen yaşadığın ülkeye döndüğünde, o da gerçeklere dönmüş.
Sen gidince düşünmüş ve evliliğin onun için çok erken olduğuna karar vermiş... Bu yüzden de seni kırmadan, senden zaman istemiş. Ki bence bu kararında haklı... Eğitimi bitmemiş, askerliğini yapmamış, işi yok, evlilik düşüncesi ona henüz çok uzak. Bunu anlamalısın.
Sen de sadece 1 ay kadar beraber olduğun, bu genç adamı ne kadar tanıdın ki, hemen evlenmeye karar vermişsin. Aslında biraz daha salim kafayla düşündüğünde, sen de acele ettiğini anlayacaksın.

Haberin Devamı

Bu evlilik düzelir mi?

Merhaba Güzin Abla, benim bir oğlum var. Henüz 1 yaşında, üstelik ikinci bebeğime hamileyim.
Eşimle sürekli kavga ediyoruz ve maalesef her kavganın sonu dayak oluyor.
Son olarak eşim, abim ve erkek kardeşimle kavga edip kardeşimi dövmüş...
Kavganın tek sebebi ise eşimin yalan söylemesi... Olaylar sonunda çok büyüdü.
Şimdi eşim benden ayrılmak istiyor...
Ben çocuklarım olduğu için boşanmak istemiyordum. Bu evlilik düzelir mi? Ne yapmalıyım düzelmesi için yoksa en iyisi boşanmak mı?
◊ Rumuz: Boşanmak

YANIT

Sevgili kızım, bir evlilikte ya da beraberlikte şiddet varsa o beraberlikten hayır gelmez. Bu durumda da gördüğüm kadarıyla eşin çabuk sinirlenen biri ve kolaylıkla dayak atabiliyor. Üstelik sen şu anda hamile olduğunu söylüyorsun, sana ve bebeğe zarar verebileceğini düşünmüyor bile...
Eşinin yalan söylemesi de ayrı bir sorun. Yalan söylüyorsa, sen de üstüne gidiyor ve bu yalanları açığa çıkarıyorsan, kendini bu suçlamadan kurtarmak için dayağa başvuruyor.
Ne yazık ki bu adamdan çocuğun var. Hem de ikinciye hamilesin. Bilmem aklın neredeydi kızım? Böyle bir adamdan çocuk yapılır mı? Ben şiddete göz yumamam. Ailen sana sahip çıkabilecekse, ayrılman elbette ki böyle bir adamla yaşamandan çok daha hayırlı.

 

Yazarın Tüm Yazıları