Kalp nakli beklerken beni terk etti

İnternette tanıştığım kalp hastası bir gence âşık oldum. İkinci kez kalp nakli beklediğini söylüyordu. Sonunda bu sorunları aşacağız, buluşup yurtdışına gideceğiz diye hayaller kurarken, hiç sebepsiz beni terk etti.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla...
Aylardır kafamı kurcalayan, beynimi kemiren bir aşk yaşadım. İnternetten tanıştığım 29 yaşında bir erkek arkadaşım vardı.
İlk yazışmaya başladığımızda bana kalp nakli olduğunu, yeni iyileştiğini, hatta bu yüzden 1 yıl kadar da sosyal medya kullanmadığını anlattı.
Bir anda kendimi bu aşkın içinde buldum. Her şey çok çabuk ilerledi.
Bu arada sesi bile çıkmıyordu, ameliyat esnasında ses telleri hasar görmüş çünkü. Benimle hep geceleri yazışıyordu, uzun uzun sohbet ediyorduk. Bu şekilde 10 ay devam eden bir ilişkimiz oldu ama o süre boyunca ne görüntülü konuşabildik, ne de yüz yüze gelebildik. Hep bir bahanesi vardı.
Kalbinde yine ritim bozukluğu olduğunu, yeni bir kalp bulunup nakil olması gerektiğini söylüyordu. Yeni bir kalp bulunacak ve biz nihayet görüşeceğiz diye hayaller kuruyor, ameliyat gününü bekliyorduk. Ameliyattan sonra birlikte yurtdışına gidecektik. Daha doğrusu ben böyle sanıyordum.
Sonradan dediğine göre aile içinde bir miras sorunu yaşamaya başladı. Bundan dolayı fazlasıyla gergindi.
Görüşmek istediğimde, yaşadığı sorunları bahane ediyordu. Sonra ayrılmak istediğini söyledi. 15 gün sonra geri döndü, yeniden konuşmaya başladık ama fazla uzun sürmedi, bir daha ayrıldık. Uzun süre aramadı...
Dayanamayıp ona dönmek istediğimde çok ters davrandı.
Kırıldım, bir daha kendisini rahatsız etmeyeceğimi söyleyip kapattım.
İlerleyen haftalarda bir şekilde yeniden kendisine ulaştım, özlediğini söyledi. “Özledin de kaç aydır neredeydin” diye çıkıştım.
“Eğer benimle konuşmak istemiyorsan bir daha yazmazsın” diye karşılık verdi. Özür dilemesi gereken oyken üste çıktı, beni suçladı.
O gün bugündür ses seda çıkmıyor, beni cevapsız sorularla bırakıp gitti.
Kendisine ulaşabileceğim cep numarası yok. Tüm sosyal medya hesaplarını kapatmış. Ailesinden tek tanıdığım kuzeniydi, ona sordum. “O iyi, amcası kalp krizi geçirdi, onunla ilgileniyor” dedi. Benden neden ayrıldığını kuzeni de bilmiyormuş. Lütfen yardım et abla, düşünmekten aklımı kaçıracağım.
◊ RUMUZ: KALP HASTASI

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, seni duyan da gerçek bir aşk yaşamışsın, sevdiğin seni aniden terk etmiş ve aylardır bunun için yanıp tutuşuyorsun sanır. Kendin söylüyorsun, bu kişiyle gerçek anlamda yüz yüze bile gelmemişsin.
Genç mi, yaşlı mı, evli mi, bekar mı bilmiyorsun.
Sana kendini nasıl anlattıysa onunla yetiniyorsun.
Kalp hastası olduğu bile gerçek mi, yalan mı belli değil.
Senden hep kaçmış, “Ses tellerim ameliyatta zarar gördü” demiş.
Sesini duymamış, yüzünü görmemişsin.
Onunla sadece internet üzerinden görüşüyormuşsun.
Sonra da hesaplarını kapatmış, seni her yerden engellemiş. Nedeni belli aslında, ısrarların yalanlarını ortaya çıkaracak, gerçekte kim olduğu anlaşılacak diye kesmiş iletişimi.
Er ya da geç senin onu bulabileceğinden korkmuş olabilir.
Açık söyleyeyim, amcasının kalp krizi geçirdiği hikayesi de bana hiç inandırıcı gelmedi.
Sonuç olarak sevgili kızım, kendini bir hayale kaptırmış gidiyorsun.
Aşk bu kadar basit bir duygu mu? Yapma Allah aşkına... Ne kendini ne de başkalarını kandır.
Neden kanlı canlı karşında durabilecek bir sevgili bulmuyorsun kendine?
Bir hayali sevgili daha mı kolayına geliyor yoksa?

Yazarın Tüm Yazıları