Kadınlar saf ve temiz duygularla yaklaşmıyor

22 yaşında genç bir erkeğim. Bugüne kadar birçok sevgilim oldu ama hiçbiriyle evlenmeden kendi isteğimle cinsel ilişki yaşamadım. Ama bu günümüzde artık değer görmüyor.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 22 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Aynı anda iki üniversite okuyorum, keman ve piyano çalıyorum, fırsat buldukça çeşitli kitaplar okumaya çalışıyorum.
Velhasıl gerek öz kültürümüze gerek modern hayata ayak uydurmaya çalışıyorum. Fakat bir şey var ki asla aklımdan atamıyor, asla düşünmeden yapamıyorum ve istemsizce çok korkuyorum.
Birçok sevgilim oldu ama ben hem onların hem de kendi geleceğimi daha genç yaşta tehlikeye atmak istemediğimden ilişkilerimde cinsel münasebetten kaçındım. Bunda ısrar etmiş olsalar bile... Ancak değişen düzende bakir bir birey olarak artık kadınların bu kadar temiz ve saf duygularla bana yaklaşmıyor olmaları rahatsızlık veriyor.
“Benim geçmişim seni neden bu kadar rahatsız ediyor ki, sonuçta senden önce” veya “Bu devirde bakirelik mi kaldı” sözleri beni çok korkutuyor ve artık takıntı haline gelmiş olan, aklımdaki o kadını asla bulamayacakmışım gibi hissediyorum.
Psikolojik destek aldım fakat gittiğim uzman da bana bunu aşmam için cinsel ilişki denemem gerektiğini söyledi.
Ama ben hayatıma girecek ilk kişinin tek ve son olmasını istiyorum. Yine onun hayatında da ilk ve son olmak hayalim. Şimdi senden ricam içinden çıkamaz bulunduğum durumda bana fikirlerinle yardımcı olman.
Cevabın için şimdiden teşekkür ederim.
◊ Rumuz: İçimdeki korku

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, henüz 22 yaşındasın, bu yaşa kadar cinsel deneyim yaşamamış olmanın nesi sorun? Bunu takıntı haline getirmen belki birilerine saçma gelebilir ama bence bu da bir bakış açısı... Sana çok rahatlıkla söyleyebilirim ki, bana yazan ve “Sevgilim benimle beraber olmak için ısrar ediyor ama ben kendimi evleneceğim erkeğe saklamak istiyorum, üstelik o erkeğin de benim gibi hiç deneyim yaşamamış olmasını tercih ediyorum” diyen pek çok genç kız var.
Gerçekten de sevdiğin ve seninle her şeyi ilk kez paylaşacak olan biriyle cinselliği yaşamak bir başka mutluluk verecektir.
Cinsellik sevgiyle bütünleştiğinde anlam kazanır.
Burada psikolojik olarak seni bunalıma sürükleyecek bir şey göremiyorum.
Tek sorun bence genç bir erkek olarak cinsel dürtülerinin, yani libidonun seni zorlaması olabilir.
Bilinçaltından kaynaklanan bu cinsellik çağrısı seni sürekli uyarıyor olabilir ama bunu da spor yaparak, çeşitli aktivitelerle atlatabilirsin sanıyorum.
Bu arada kendi kendini tatmin etmenin de, uzmanların belirttiği gibi, hiçbir sakıncası yok. Tabii ki her şeyde olduğu gibi, aşırıya kaçmamak şartıyla. Çevremde, özellikle orta yaşlardaki kişiler arasında lisede tanışıp, yıllar boyu birbirlerini beklemiş, bu aşkı evlendikten sonra cinsellikle taçlandırmış pek çok mutlu insan var.
Bu belki günümüzde dudak bükülerek karşılanabilir, çünkü ne yazık ki seksi her önüne gelenle yaşayıp, vur patlasın çal oynasın yaşamak ön plana çıktı. Bu yüzden de çok büyük üzüntüler yaşanmıyor mu?
Herkesin kendi doğruları vardır güzel oğlum.
Yeter ki bunu sorun haline getirip, günlerini karartma.
Şu ana kadar karşına çıkmamış olabilir. Ama senin gibi düşünen pek çok genç kız olduğunu aklından çıkarma.

Yazarın Tüm Yazıları