Hayvansever arkadaşlara sesleniyoruz

Haberin Devamı

Çorlu’da 5 yıldır gönüllü olarak sokak hayvanları için uğraş veriyoruz. Kedi evleri yapılması için bir de imza kampanyası başlattık.

Merhaba Güzin Abla; ben Ahmet Güneş. 2015 Ocak ayı içerisinde Doğa ve Hayvan Severler Derneği’ni kurduk. Çorlu’da 5 yıldır gönüllü olarak sokak hayvanları için uğraş veriyoruz. Dernek olmaya karar verdik ve bunu gerçekleştirdik.
Belediyelerle ortak projeler yürüttük bu kısa zaman içerisinde...
Sizin kedi parkları, kedi evleriyle ilgilendiğinizi okudum. Çorlu’da da kedi evleri yapılması için bir imza kampanyası başlattık. Akabinde belediye başkan yardımcısı ile görüşüp kedi evleri konusunu onlara aktardım.
Ancak bizim bu alanda belirli bir projemiz yok. Ben Çanakkale Belediyesi’nin yapmış olduğu birkaç görseli, çıktısını alarak sunmayı düşünüyorum.
Sizden de bu konuda nasıl bir yol izlememiz, neler yapmamız gerektiğini belirten bir cevap alabilirsem mutlu olurum. Ayrıca 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle, Tekirdağ’ın tüm il-ilçelerindeki hayvansever arkadaşlarımıza sesleniyoruz:
1. Bölge Tekirdağ Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile birlikte hazırladığımız etkinlikler çerçevesinde Tekirdağ genelinde; 5-6-7 Ekim günleri ilköğretim okullarında hayvan sevgisi konulu resim baskılı defter, kırtasiye malzemesi dağıtımı, 8 Ekim’de Namık Kemal Üniversitesi’nde herkese açık hayvan hakları ve 5199 sayılı yasa sunum ve söyleşisi, billboard, afiş, mama kabı dağıtım çalışmaları yapılacaktır.
Tekirdağ il-ilçelerindeki tüm arkadaşlarımızın, 4 Ekim Dünya Hayvanları programlarını etkinliklere göre yapmaları önemle duyurulur.

Doğa ve Hayvan Severler Derneği - DOHAS

Haberin Devamı

Derneğinizi ve hayvanlar için yaptığınız çalışmaları yürekten kutluyorum. Kedi evleri projesi aslında tek başınıza yürütebileceğiniz bir konu değil. Bunu elbette ki bağlı bulunduğunuz belediyelerle birlikte uygulamaya koymalısınız.
Tek başınıza ne kedi evleri ne de kedi parkları projesinin altından kalkabilirsiniz.
Biz Tuzla belediyesine bağlı olarak çalışan Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri, belediye başkanımız Sayın Dr. Sadi Yazıcı olmasaydı, bu projeyi gerçekleştiremezdik elbette. Özellikle de kedi evleri ve kedi parkları projesi bu kış aylarında tüm ilçemize yayılacak...
Ayrıca Tuzla’da pek yakında bir kedi bakım ve rehabilitasyon merkezi de açılacak.
Burada veterinerler tarafından kedilere günlük bakım uygulanacağı gibi, hasta, sakat ve hamile olanlar da barındırılacak...
Bu projenin de pek yakında hayata geçirileceğini bizzat başkanımızdan öğrendim. Size de belediyenizle işbirliği yaparak, çalışmanızı öneriyor, projenizde başarılar diliyorum.

Haberin Devamı

Kedi evleri ve kedi parkları projesinin yaratıcısı: Yuli Weston

Yuli Weston, kedi evleri ve kedi parkları projesinin yaratıcısıdır. Az masrafla çok kedi evi yapılması için çaba sarf
etmektedir.

Kedi parkları ve kedi evleri projesinin yaratıcısı olan Yuli Weston yalnızca bir iş kadını olmayıp, SED Sosyal Sorumluluk Eğitim Derneği üyesidir. SED’in “ONLAR Bizim Kedilerimiz” projesi kapsamında geliştirdiği bu kedi evleri çok az bir masrafla yapılabilmekte ve bütün kış dayanabilmektedirler.
Yuli Weston, “Önemli olan insanların bu projeyi anlamaları.
Bu parklar kedi barınağı değil. Kedi besleme yerleri olmalı. Hatta ‘Mahallenin kedi parkı’ olarak adlandırdım ben onları. Kedi evlerinin de sığınakları olmalı. Ama mutlaka belediyelerin desteğiyle yapılmaları lazım, aksi halde tahrip edilirler” diyor.
Sonbaharın yaklaşmakta olduğu şu günlerde, sokaktaki kediciklerimizi yağmurdan, soğuktan korumak amacıyla, size çok kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz kedi evlerinin yapımını tarif edeceğim. Bunun için haftaya cuma gününü bekleyin.

Yazarın Tüm Yazıları