Hayvan sevgisi ders olarak okutulmalı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, müfredata hayvan sevgisinin zorunlu ders olarak eklenmesini istiyoruz. Çocuklara hayvan sevgisi öğretilsin ki okulun kapısından çıkar çıkmaz gördükleri sokak hayvanını taşlamasınlar.

Haberin Devamı

Önümüzdeki ders yılı müfredatına hayvanların yaşamlarına saygı duyulmasının da katılmasını, anaokulundan başlayarak çocuklara hayvan sevgisinin ders olarak okutulmasını istiyoruz.
Hayvan sevgisi ders olarak okutulsun ki, anne-babalar çocuklarının hayvanlardan korktuğunu bahane etmesinler.
Ders olarak okutulsun ki, hayvanın önüne konan bir kap yiyeceği kirlilik olarak görüp, belediyelere ihbarlar yağdıran yetişkinler olmasınlar.
Çocuklara hayvan sevgisi öğretilsin ki, okulun kapısından çıkar çıkmaz gördükleri sokak hayvanını taşlamasınlar, tekmelemesinler.
Ağaç yaşken eğilir misali, çocuklara, dinimizde hayvana eziyetin günah olduğu öğretilsin.
Oysa tam tersine Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir ilköğretim kitabında hayvanlara karşı korku ve sevgisizlik aşılandığı görülüyor.
“Sokak kedi ve köpeklerine yaklaşmayız, onlarla oynamayız” gibi yanlış düşünceleri çocuklara öğreten resimli kitaplarda, sokaklara düşmüş canlar düşman olarak gösteriliyor.
Bu, aynı zamanda sokaklardaki kedi-köpeklere yiyecek veren bizlere düşman bir toplum yaratmanın zeminini hazırlamakta.
Dinimiz merhameti öğretir.
Böyle bir dine mensup bir ülke insanının, böyle dine mensup yöneticilerin, kedi-köpeğe yaklaşmayın gibi bir tavır sergilemesi şaşkınlık yaratıyor.
Yaratılanı Yaradan’dan ötürü seveceksiniz, sonra da çocuklara kedi-köpeklerin varlığına katlanmamayı öğreteceksiniz.
Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, müfredata hayvan sevgisinin zorunlu ders olarak eklenmesini rica ediyoruz.
* Hayvan koruma gönüllüsü Hamiyet Şahin / Kocaeli

Haberin Devamı

Bakırköy’e “mahalle kedi parkı”

Bakırköy Belediyesi tarafından 20 Ocak’ta Yeşilköy’de Mahalle Muhtarlığı ve Halk Pazarı’nın arkasında bulunan Ukrayna Parkı’nın bir bölümünde “Mahalle Kedi Parkı” açıldı. Parkın açılışını Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptı.
7 yıl evvel geliştirmiş olduğum bu projeyi Bakırköy ilçesinde yaşadığım için ilk olarak bu ilçede hayata geçirmek istedim.
Bundan önceki yönetim tarafından kabul görmedim. Yeni Belediye Başkanı ve ekibinin duyarlılığı bu engebeyi aşarak, büyük bir özveri ile parkları yapma kararı aldı.
Bakırköy örneğinin Türkiye’nin her tarafında da uygulanması umuduyla bunu başarabilmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. ? Yuli C. Weston

Yazarın Tüm Yazıları