Hayatımın aşkını buldum ama annem onu istemiyor

İki evlilik yaptım ama ikisi de boşanmayla sonuçlandı. Birkaç yıl hayatıma hiç kimseyi sokmadım. Sokmayı da düşünmüyordum ama beklenmedik bir şey oldu. Yeniden aşık oldum. Fakat bir çocuğu olduğu ve eşinden henüz boşanmadığı için annem bu birlikteliğime karşı çıkıyor.

Haberin Devamı

Güzin Abla, ben 41 yaşında bir kadınım. İlk evlendiğimde 17 yaşımdaydım. Ailemin isteğiyle, fazla tanımadığım biriyle evlendim. 
Ancak asla uyum sağlayamadım, zorluklarla geçen evliliğimi 7 yıl sonunda bitirdim. Ruhen çok kötü durumdayken karşıma çıkan biriyle hiç düşünmeden, hem çok erken hem de çok yanlış birini seçtiğimin farkında olmadan, ikinci evliliğimi yaptım. 
Eşim belki iyi biriydi ama çok erken ve tanımadan evlendiğim için, çok farklı dünyaların insanı olduğumuzu anlayamamıştım. Eşimin sorumsuzluğu, kumar merakı ve bir erkekte olmaması gereken hal ve davranışlarını görünce, dünyam yıkıldı. 
Çok bakımlı ve güzel bir kadın olmama rağmen beni asla hak etmeyen insanlarla evlilik yaparak kendimden ödün vermiş oldum. Böylece ikinci evliliğim de 12 yıl sonunda boşanmayla sonuçlandı. 
Bugüne kadar hep ben başkaları için, özellikle de hayatıma giren o iki insan için fedakarlıklar yapmıştım. Hem de hiç hak etmedikleri halde...
Birkaç yıl hayatıma hiç kimseyi sokmadım. Sokmayı da düşünmüyordum ama beklenmedik bir şey oldu. Yeniden aşık oldum.
Şimdi iki yıldır büyük bir aşk yaşıyorum, onu çok iyi tanıdığımı düşünüyorum. 
Artık ben değil, o benim için fedakarlık yapıyor. Bu farklı bir ilişki, hiç alışmadığım bir beraberlik.
Çünkü böyle yüce duyguları şimdiye kadar hiç tatmadım. Bundan önceki hayatım sanki hiç yokmuş gibi...
Sevdiğim adam bana mazimdeki acı hatıralarımı unutturdu. O kadar mükemmel bir insan ki, benden yaşça küçük olmasına rağmen benden çok olgun.
Şirketini kurmuş, ayakları yere sağlam basan, sevilen ve sayılan genç bir iş adamı. Yalnız onun küçük bir kızı var. Eşinden de boşanmak üzere.
Yanlış anlamayın, evliliğini beni tanımadan önce bitirmeye karar vermişti. Şimdi de annem hem boşanmadığı hem de çocuk sahibi olduğunu ileri sürerek evliliğimize izin vermiyor. 
Annem bu yüzden sevdiğim adama yapmadığını bırakmadı. Ama o annemi hiç kırmadan, benden vazgeçmeyeceğini çok kararlı bir şekilde dile getirdi. 
Sizce ne yapmalıyım? Bana bir an önce cevap yazarsanız, kararımı ona göre vereceğim.
Rumuz: Hayatımın kararı

 

Haberin Devamı

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, bu genç adamı nasıl tanıdın, ilişkiniz ne seviyede, bunu çok iyi açıklamamışsın.
Annenin karşı çıkmasının nedeni, bu adamın halen evli ve bir kız çocuğu babası olmasıymış.
Ancak seni 17 yaşında saçma bir evliliğe iterken, hiç ses çıkarmamış da, şimdi mi evliliğine karşı çıkmayı düşünüyor?
Bu senin seçimin ve artık olgun bir kadın olarak, istediğini yapabilecek, kendi kararlarını alabilecek yaştasın. Ama bence bu genç adamın henüz boşanmamış ve çocuklu olması biraz düşündürücü. 
Sen çok sevdiğin için belki de önündeki zorlukların bilincinde olmayabilirsin. Ama hem boşanmamış, ne zaman boşanacağı belli olmayan bu adama bu kadar inanıp güvenmen, çok doğru mu bilemedim...
Bu genç adam gerçekten çok iyi niyetli biri olsa bile, eşinin boşanmak istememesi sizin evliliğinize set çekebilir. Boşanma süreci çok uzayabilir ya da arada kalacak çocuk nedeniyle yuvanızda sürtüşmeler ortaya çıkabilir. 
Eşi, çocuğunu kullanarak size yaşamı zindan edebilir. Bu nedenle annen belki de endişe etmekte haklı. Çünkü bu senin üçüncü evliliğin ve belki de son şansın... Bu nedenle çok iyi düşünüp, öyle karar vermelisin. Ama bu kararı sen vereceksin, annen değil.
Umarım her şey umduğun gibi gelişir, çok mutlu olursun.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları