Hamilelikte cinsellik bebeğe zarar verir mi

Eşim hamile kaldığından beri cinsel hayatımız neredeyse sona erdi. Artık bana yaklaşmıyor, yatakta benden kaçıyor, benimle beraber olmak istemiyor. Yoksa hamileliğini bahane ederek benden uzak durmaya mı çalışıyor?

Haberin Devamı

Sevgili Güzin abla, sizi uzun süredir okuyorum. Bakıyorum da herkesin her türlü derdiyle ilgileniyorsunuz...
Ben de yeni evli genç bir erkeğim... Eşim 2,5 aylık hamile. Ama hamile kaldığından beri cinsel hayatımız sona erdi gibi.
Sırf bu yüzden artık bana yaklaşmıyor, yatakta benden kaçıyor. Yani benimle beraber olmak istemiyor.
İlişkinin bebeğe zarar vereceğini söylüyor. Hatta bu yüzden bana darılıyor, günlerce konuşmuyor.
Oysa biz yeni evliyiz ve ben onu arzuluyorum, bana karşılık vermesini bekliyorum.
Acaba hamilelik sırasında cinsel ilişkiye girmek gerçekten bebeğe zarar verir mi?
Ya da hangi aya kadar ilişki sürdürülebilir? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Yoksa eşim hamileliğini bahane ederek benden uzak durmaya mı çalışıyor?
◊ RUMUZ: YENİ EVLİ GENÇ

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, belli ki eşin hamile kaldıktan sonra doktora gittiğinde, doktoru ona bu yönde tavsiyelerde bulunmuş. Ya da çevresinden duyduklarının etkisinde kalmış. Bence haklı da sayılır. Doktorlar, hamileliğin ilk üç ayında cinsel ilişkinin tamamen kesilmese de mümkün olduğunca azaltılmasını öneriyorlar. Çünkü bu ilk üç ay, düşük yapma ihtimalinin en kuvvetli olduğu dönemdir.Eğer doktor bir düşük tehdidinden söz ediyorsa, o zaman cinsel ilişki tümüyle kesilir. Hatta böyle bir durumda doktor geleceğin annesine, hamilelik boyunca yatmasını, ağır iş yapmamasını, uzun süre ayakta kalmamasını bile önerebilir. Bu gibi düşük tehdidi sorunları dışında da, kadının normal adet görmesi gereken o düzenli günlerinde ilişkiye girmesi tehlikelidir. Ayrıca son aylarda, cinsel ilişki erken doğuma sebep olabilir.Bu nedenle sevgili oğlum, eşinin bir bebek beklediği şu çok hassas günlerinde ona biraz daha anlayışlı davranabilirsin. Yeni evli olsanız bile, cinsel isteklerini, doğacak bebeğinin ve genç annenin sağlığını düşünerek frenleyebilirsin. Unutma ki dünyaya çok değerli bir canlı geliyor. Bunun mutluluğunu yaşamak için bir süre kendine başka uğraşlar bul... Bu ilk üç ayın sonunda doktora danışıp, yeniden yakınlaşmanız mümkün olabilir büyük ihtimalle.  Doktor bu konuda size doğru tavsiyelerde bulunacaktır. 

Haberin Devamı

Kafasını dinlemek istiyormuş

Ablacığım, ben beş ay boyunca çok güzel bir beraberlik yaşadım. Lakin bir gün erkek arkadaşımla saçma sapan bir nedenle tartıştık ve o gece mesajlarıma cevap vermemeye başladı.
Sonraki gün de soğuk bir şekilde konuştu benimle. Saatlerce mesaj atmadı, telefonlarına ulaşamadım.
En sonunda bir mesaj attı; ailesiyle tartıştığını ve kafasını dinlemek istediği için biraz uzaklaştığını söyledi.
Sonraki gün mesajıma cevap attı ama yine aynı soğuklukla...
İlerleyen günlerde mesajlarımı gördüğü halde cevap yazmaz oldu.
En sonunda çok sinirlendim ve “Bana iyi veya kötü bir şey söyle artık” dedim. Ne olduğunu bilmek istiyordum.
“Biraz yalnız kalmak istiyorum, aklına da başka bir şey getirme” yazdı sadece.
Şimdi size danışmak istiyorum, ne yapmam gerekiyor, şaşırdım kaldım.
◊ RUMUZ: KARARSIZLIK

YANIT

Haberin Devamı

Siz genç kızlar, erkeklerin üzerine ne kadar çok düşüyorsunuz böyle... Bıktırıncaya kadar, sıkıldığını hissettiğiniz halde sürekli arıyor, mesaj atıyor, telefonla neredeyse taciz derecesinde üstüne üstüne gidiyorsunuz. Onu sıkıyor, boğuyorsunuz.
Adamın sizden uzaklaşmayacağı varsa da bıkıp usanıp kaçıyor. Sizi sevse bile özgürlüğünün kısıtlandığını düşünmeye başlıyor ve kaçacak delik arıyor.
Sen de aynı hataya düşme kızım, lütfen... Adam seni 48 saat aramamış, mesajlarına cevap vermemiş diye panik halindesin. Gerçekten bir sorunu vardır, ailesiyle tartışmıştır, morali bozuktur, ne bileyim...
Biraz bıraksan, rahat versen, kendine gelse, belki de kendiliğinden düzelecek her şey... Ama bu sabırsızlık, sürekli arama, bu zorlama... Olmaz kızım, olmaz...
Adama nefes aldır. Bırak bir süre kendiyle baş başa kalsın. Seni özlesin, dönecektir o zaman...
Ama bırakmıyorsun ki özlediğini anlayabilsin!

Yazarın Tüm Yazıları