Görümcem yüzünden kayınvalidemle aram açıldı

Görümcem kötü bir evlilik yaptı. Boşandığı sırada biz eşimle evlendik ve hep bize sitem etti. Ne yaptı, etti bir de kayınvalidemle aramı açtı.

Haberin Devamı

Eşim ve ben 13 yıllık sevgililikten sonra evlendik. 1.5 yıldır da evliyiz. Çok büyük bir aşkla evlendik, hâlâ da birbirimizi çok seviyoruz.
Ama eşimin ablası beni hiç sevmedi. Her şeyimi kıskanıp beni kendi akrabalarına kötü biriymişim gibi anlattı. “Beni kıskanıyor” dedi.
Kendisi 17 yaşında evlenmiş ve “Hiçbir şey yaşamadan evlendim. Sen yaşıyorsun, ne güzel” diyor.
Sonuçta beklenen oldu ve eşinden boşandı.
Kayınvalidemle de aram hep iyi oldu. Görümcem eşinden boşandığı sırada biz evlendik. 2 haftalık evliyken bile bize sitem etmeye başladı: “Kendinizi hemen çektiniz. Biz aile değil miyiz? Ödemelerinizi, yediğinizi içtiğinizi ayırdınız.”
Kayınvalidem, görümcemin etkisiyle benden uzaklaştı. Kısacası görümcem ne yaptı, etti, kayınvalidemle aramı açtı. Bir akrabaları hakkımda konuştukları her şeyi bana anlattı.
Ona inandım çünkü daha önce kendi gözlerimle de gördüm. Yazışmalarını okudum.
Çok üzüldüm böyle olmasına. Eşim de ben de çalışıyoruz. Onları aramaya zaman bulamıyoruz.
Zaten sadece 1 gün evdeyiz. O gün de birbirimize zaman ayırıyoruz.
Dayanamayıp hakkımda konuştukları her şeyi eşime anlattım. Hem de kanıtlı bir şekilde.
Eşim de “Onlar ailem, atamam, satamam” dedi. Eşimin bir de abisi var. Gelir kaynakları da abisi. Ailesi “Bu eve ne alınırsa hep beraber ödeyeceğiz” diyor ama bizim yuvamızın ayrı olduğunu, borcumuz olduğunu kabullenemiyorlar.
Bu mevzular yüzünden eşimle sık sık tartışıyoruz. Ben çok yoruldum. Ne yapmalıyım ablacığım?
◊ Rumuz: Eşim ve ailesi

YANIT

Haberin Devamı

Ah sevgili kızım, şu aileler gençlerin yuvasına bu kadar karışmasa, ortalığı karıştırmasa evlilikler çok daha huzurlu olacak. Ama ne yazık ki yuvalar işte hep bu yüzden yıkılıyor. Genelde kayınvalide gelinini bir tür rakip gibi görüyor, oğluyla mutluluklarını kıskanıyor... Aralarını bozmak için elinden geleni yapıyor.
Oğlu eğer eşini sevmiyorsa, ailenin zoruyla evlenmişse, o zaman o gelini yere göğe koyamıyor. Ama eğer seviyorsa, bir aşk evliliği yapmışsa, o zaman o gelin ne yaparsa yapsın, ağzıyla kuş tutsa, sevilmiyor.
Gelelim seninki gibi görümce sorununa...
Bazen de işte bir abla, ailenin en küçük oğlunu biraz fazlaca benimseyebiliyor.
Onun sevdiği kadını küçümsemek, ona hayatı zorlaştırmak için özel bir çaba gösteriyor.
Hele bir de kendisi mutlu olamamış, evliliği bitmişse...
Ki senin durumunda böyle bir ablayı görür gibi oluyorum. Zaten bu konuda duygularını çok açık ifade etmiş... O mutsuz olmuş bir kadın, onu anlamaya çalışmalısın. Tabii maddi konular da ayrı bir sorun yaratıyor evliliğinde.
Erkekler genellikle aileleriyle, eşleri arasında kalmaktan çok büyük huzursuzluk duyarlar.
Sonuçta her iki taraf da sevdikleri insanlardır. Arada bir seçim yapmak zorunda kalmaktan korkarlar.
Zaten böyle bir seçim yapamazlar da...
Kendini bir de onun yerine koy istersen kızım. Sen ailenle eşin arasında seçim yapabilir miydin?
Bu durumda bunca yıldır sevdiğin, beklediğin ve sonunda kavuştuğun bu genç adamı daha fazla bunaltıp kendinden uzaklaştırmak istemiyorsan, kayınvalidenin ve görümcenin bu tavrını görmezden gelmek zorundasın.
Onları oldukları gibi kabul etmelisin. Parasal konularda ise eşin elbette gereğini düşünecektir. Bütçenizi aşan bir ödemeye karışmayacaktır.

Yazarın Tüm Yazıları