Evlilik kararı ne kadar sürede alınmalı

Üç aydır tanıdığım bir erkek arkadaşım. İki yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz, erken mi? Sizce birini evlenebilecek kadar iyi tanımak için ne kadar süre geçmesi lazım?

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Ablacığım, sizi severek takip ediyorum ve hayatıma sizin köşenizi okuyup dersler çıkararak devam ediyorum. Çok şükür benim ciddi bir sorunum yok, sadece size bir şey danışmak istiyorum.
Üç aydır tanıdığım bir erkek arkadaşım var. İlişkimiz çok güzel gidiyor, bana ilk yazdığında ciddi düşündüğünü söylemişti, açık açık ne istediğini, duygularını ifade etmişti. Arada bir küçük tartışmalarımız oluyor ama çok uzun sürmüyor, birbirimizi daha yeni yeni tanıyoruz.
O 25 ben, 22 yaşındayım. Çok geç de kalmak istemiyorum. İlişkiyi uzatınca işin heyecanı kaçıyormuş.
Biz iki yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz sizce erken mi? Altı ay geçtikten sonra ailemle tanıştırmayı düşünüyorum; o da annesine benden bahsetmiş. Bize karşı çıkmadılar.
Kısacası her şey yolunda ama benim yine de korkularım var. Bize nazar değmesinden, onun değişebileceğinden korkuyorum. Sizce birini evlenebilecek kadar iyi tanımak için ne kadar süre geçmesi lazım?
Rumuz: Kararsız

Haberin Devamı

Sevgili kızım, sen ne diyorsun? İnsanlar yıllarca beraber oluyor, her şey yolunda sanıyor, sonra birden evlendiği insanı hiç tanımadığını fark ediyor. Bu işler öyle kolay değil. Bir formüle bağlanamıyor kısacası...
Zaman zaman bazı ufak tefek belirtiler insana bir fikir verebilir tabii. Çok bariz belirtilerdir bunlar: Örneğin eli cebine gitmiyorsa, seni arada bir de olsa, iyi bir lokantaya götürmüyorsa, sık sık bahaneler bulup senden para sızdırmaya çalışıyorsa; eli sıkı biridir. Ki paraya aşırı düşkün bir adamla evlenmek çok zordur.
Senin yanında sürekli sağa sola bakıyorsa, genç kadınları hiç kaçırmıyorsa, cep telefonuna sürekli mesajlar geliyor ve cep telefonunu senden bucak bucak kaçırıyorsa; uçarı ve kadın meraklısı, bir yandan başkalarıyla ilişkisi olan biridir. Evlendiğinde de kolay kolay değişmeyecektir.
Sürekli annesinden bahsediyorsa, annesinin hayatında en önemli kişi olduğunu vurgulayıp duruyorsa, annesinin yemeklerini övüp duruyorsa; anne düşkünü, onun dizi dibinden kolay kolay ayrılamayacak, çocuk ruhlu kalmış, olgunlaşmamış biridir. Bu böyle sürüp gider, annesine danışmadan bir adım bile atamaz...
Umarım, senin sevdiğin genç adamda bu tür belirtiler yoktur. Ama dediğim gibi bu bir formül değil, onu tanımak için de yıllar yeterli olmayabilir. Hem evlenip aynı evi paylaştığınız anda sen de o da gerçeklerle karşılaşacaksınız. Gizleyip, sakladığınız tüm huylarınızı ortaya döküvereceksiniz.
Bu nedenle süre vermek hiç doğru değil. Bazen kısa zamanda gerçekleştirilen evlilikler çok iyi yürüyebiliyor. Bazense 6-7 yıllık bir beraberlik sonunda evliliğe adım atıp birkaç ay içinde noktalanan evliliklere de sıkça rastlanıyor.

Yazarın Tüm Yazıları