Eşim ve sevgilim arasında kaldım

Eşimle mutlu bir evliliğimiz vardı. Ancak üç yıl önce başka bir kadına aşık oldum. İkisi arasında kaldım, ne yapacağımı bilmiyorum.

Haberin Devamı

 Merhaba Güzin Abla, eşimle yaklaşık sekiz yıl önce severek evlendik. 1 erkek 1 kız, 2 çocuğumuz var... Sorunsuz ve mutlu bir aileydik...
Ancak üç yıl önce benden sekiz yaş küçük genç bir hanımla tanıştım. Birbirimize aşık olduk. Benim evli olduğumu biliyor...
Eşimi seviyorum ama karşı koyamadığım hislerle de o hanıma aşığım. Ben onsuz, o bensiz yapamıyor...
Hâl böyleyken her ikisi ile de bir şeyler yaşamıyorum. İkisine de saygısızlık olmasın diye mesafeli davranıyorum ancak artık çok yoruldum.
Ne eşimden ayrılıp onu üzmeye ne de aşık olduğum kadına yanlış yapıp onu kırmaya kıyıyorum.
Ne yapacağımı, ne edeceğimi bilemiyorum. Birilerini üzmek, kırmak istemiyorum ancak ben de çok yoruldum.
Lütfen ama lütfen yardımcı olun, nasıl çıkabilirim bu karmaşık durumdan...
İkisinden de ayrılayım mı? Hem ben kurtulayım, hem onlar...
◊ Rumuz: Çok yoruldum

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili oğlum, bu gibi durumlarla çok sık karşılaşıyorum artık. İnsanlar evli olduklarını unutup bir başkasına yakınlık duymaktan kendilerini alamıyorlar. Ama her iki tarafa da ne kadar büyük haksızlık yaptıklarının farkında değiller.
Üzüntü duyduğunu söylüyorsun ama bu ikinci ilişkini de yıllardır sürdürüyorsun. Seks hayatınızın olmadığını ima ediyorsun ama aldatmak sadece cinsellikle ilişkili değildir.
Hatta bana göre yürekten aldatmak, akıldan aldatmak çok daha ciddi bir durum. Çünkü insan bir zaafa kapılıp bir ilişki yaşayabilir ve büyük ihtimalle ondan pişmanlık duyar. Ama kalbini kaptırdıysa, aklını ona taktıysa bundan kurtulmak çok daha zordur.
Her ikisinden ayrılma düşüncen çok yanlış. Tam tersine zor da olsa bir karar vermen gerekecek. Bana sorarsan sevdiğini ve saydığını söylediğin bunca yıllık eşine dön.
Bu genç hanıma daha fazla haksızlık etmeden, ondan ayrıl. Zamanla mutlaka unutursun.
Onu boş yere oyalaman, ona tutamayacağın vaatlerde bulunman çok daha utanç verici. Kendini de bu kadar yıpratmazsın, sonuçta insanoğlu bir şekilde unutur...

Oğlum utancından kulaklarını gizliyor 

Merhaba Güzin Abla, benim sorunum yedi yaşındaki oğlumun sıkıntısıyla alakalı. Birinci sınıfa gidiyor ve sol kulak kepçesinden ameliyat olması gerekiyor. Utancından kulağını saçlarıyla gizlemek zorunda kalıyoruz.
Bu ameliyat, plastik ve estetik cerrahi alanına giriyor. Birçok cerrahla görüştüm. Konuşmaları çok ümit verici ama ameliyat bedeli olarak hatırı sayılır ücretler istiyorlar.
Sizden ricam, ben Bağkur’luyum, sosyal güvencem var. Devlet hastanelerinde de başarılı doktorlarımız olduğuna inanıyorum. Çabalarım o doktorlara ulaşmama yetmedi. Bu sorunumuz ile alakalı bana ve oğluma ışık olur musunuz?
Önereceğiniz doktor veya görüşleriniz bizim için çok değerlidir
◊ Rumuz: Hüzünlü

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, elbette özel hastanelerin değerli uzmanları kadar, belki de daha da başarılı diyebileceğimiz üniversite hastanelerinin uzmanları var. Ve onlara da kesinlikle güvenebilirsiniz.
Çocuğunuzun kulağındaki şekil bozukluğu neyse, bunu en iyi şekilde ameliyat edip düzeltebileceklerdir.
Bu konuda özellikle Prof. Dr. Cumhur Yeğen’in başkanlığındaki cerrahi bölümüne sonsuz güvendiğim, Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi uzmanlarını önerebilirim size.
Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden de Prof. Dr. Özhan Çelebiler’e bu konuda başvurabilir, yardımını isteyebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları