Eşim Oscar’lık oyunculuk sergiliyor

Eşimle bugüne kadar problem yaşamadık diyebilirim.

Haberin Devamı

Ama son zamanlarda benimle daha az vakit geçirmeye başladı. Arkadaş çevresi değişti, sık sık akşamları işi bahane ederek geç geleceğini söylüyor. Gözümün içine bakarak yalan söylüyor. Bir kadınla görüştüğünü düşünüyorum. Bu duruma katlanamıyorum.

Eşim Oscar’lık oyunculuk sergiliyor

Sevgili Feyza Hanım, benim problemim evliliğim. 48 yaşındayım. 18 yıllık evliyim ve bir çocuk annesiyim.
Eşimle bugüne kadar problem yaşamadık diyebilirim. Son derece sevgili, saygılı bir ilişkimiz vardı.
Sözlü ya da fiziksel şiddet hiç yaşamadım. Hatta hayatımı kolaylaştırmak için hep yol gösterici, yardımcı olmuştur. Yaklaşık 2 yıl önce annesini kaybettik, bu arada işlerinde problemler yaşadı, aynı zamanda ev değişikliği yaptık. Her şey üst üste geldi.
Hiç olmayacak bir sebepten tartıştık. Ben onun davranışına kızdım, o da onun yaptıklarını, önemsiz, değersiz bulduğumu söyledi ve bir süre konuşmadık.
İş için yedi hafta şehir dışındaydı. Her gün aradı, sordu ama bir şeylerin eksikliğini hissetmeye başladım. Döndükten sonra her şey düzelmiş gibiydi, birlikte tatile gittik.
Eskiden gün içinde bana sürekli telefon ederdi. Artık aramıyordu. Benimle daha az vakit geçirmeye başladı. Sorunca “İş, güç çok yoğun” diyordu.
Arkadaş çevresi değişti, eve geliş saatleri giderek uzamaya başladı. Arada bir dışarıda kaldı. Sorduğumda ise “Arkadaşlarlaydım” yanıtını verdi.
Ben de iyice şüphelenmeye başladım. “Biri mi var” diye sorduğumda, “Yok öyle bir şey, olsa söylerim” diyerek konuyu kapattı.
Ben biri varsa seçimini yapmasını istedim. Bu sefer o da, “Var tabii ama ben evi seçtim. Kafanı takma hayatın tadını çıkarmaya bak” diyerek benimle şakalaştı.
Biraz kurcaladığımda iş için gitmesi gereken yerle alakasız ve çok uzak bir yere gittiğini öğrendim. Söyleyince kabul etmedi. Bu adres arada bir tekrarlanmaya başladı.
Sık sık akşamları işi bahane ederek geç geleceğini söylüyor. Gözümün içine bakarak yalan söylüyor. Ben bu duruma katlanamıyorum.
Yalanını yüzüne vurmak istiyorum, ondan sonra da geri dönüşü olmaz diyorum. Çocuğumuzu benden bile çok seviyor, zaten sadece onun için susuyorum şimdilik.
Lütfen bana bir yol gösterin; yaş bunalımı mı yaşıyor beğenilmek hoşuna mı gidiyor? Aldatılmak çok korkunç, birine söylesem asla inanmaz, hiç ummazlar.
Çok mutsuzum, aklımdan bir saniye bile çıkaramıyorum. O kadınla vakit geçirip eve gelince hiçbir şey yokmuş gibi davranması beni mahvediyor. Oscar’lık oyunculuk sergiliyor. Elimi tutarak, kucağıma yatarak televizyon izliyor.
Hem beni hem de diğer kişiyi idare etmek onu mutlu ediyor herhalde. Sürekli ağlıyorum, çok mutsuzum.
Rumuz: Karanlık günler

 

Haberin Devamı

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, eşinin seni aldattığından emin misin? O kadın diyorsun, öyle bir kadının varlığını kanıtlayabilir misin? Sadece uzaktan, iş seyahati diye gittiği bir adresin sık sık tekrarlandığını görmekten dolayı kuşkulanmış olabilir misin?
Senin yanında olduğu anlarda sana karşı yakın davranıyor, elini tutuyor, kucağına yatıyor, belki senden de yakınlık bekliyor. Ama sen buna “Oscar’lık oyun” diyorsun.
Kuşkuların dışında herhangi bir başka somut işaret var mı eşinin ihanetini belirleyen? Sanırım yok. Mesela telefondaki bir mesaj, onu bir kadınla lokantada gören birileri, kredi kartı hesap özetinde sana alınmamış bir takı ödemesi...
Senin tek tutunduğun uzaklardaki bir adres. Eve iş bahanesiyle arada bir geç gelmesi...
Sevgili kızım, peki o halde bu kadar işkence yapıyorsan kendine, boşanmayı düşün desem, “Çocuklarım” diyorsun. Ama kalsan da hem kendine hayatı zindan ediyorsun hem de eşine ve çocuklarına.
Bu sağlıksız ortamda çocuklarının nasıl büyüyeceğini sanıyorsun? Bu böyle gitmez, bunu bilmelisin. Eşinle kaç kez konuşmuşsun, sormuşsun, cevap da almışsın. Adam “Seni aldatsam, söylerim” demiş. Olabilir...
Ayrılmayı da göze alamıyorsun, o halde bu sürekli mutsuzluğa bir son ver. Belki gerçekten adam seni aldatmıyor, ama bu gidişle, bana kalırsa ilk fırsatta aldatabilir. Bunu da bir düşün istersen.

 

Haberin Devamı


Eski sevgilim beni hâlâ unutamadığını söylüyor

Güzin Abla, eski erkek arkadaşım bana mesaj atarak, beni sevdiğini söyledi. Fakat şu an ben başka biriyle beraberim. Eski erkek arkadaşım beraber olduğum kişinin de yakın arkadaşlarından biriydi.
Ben de ona beni aradığını ve beni hâlâ sevdiğini söylediğini anlattım. Tabii ortalık karıştı. Aslında eski sevgilime karşı vicdan azabı çekiyorum.
Şu an beraber olduğum kişiye söylediğim için çok çaresizim. Yaklaşık bir haftadır ikilem içindeyim.
Ne yapacağımı bilemedim. Yardım edin ne olur...
Rumuz: Çaresiz

 

YANIT

Sevgili kızım, satırların pek açıklayıcı olmasa da, anladığım senin eski sevgilini, şu anki erkek arkadaşınla aldatıp, onu terk etmiş olman...
Yanlış mı düşünüyorum? Hem de şu anda birlikte olduğun genç, eski sevgilinin yakın arkadaşıymış. Bu pek acımasız bir davranış değil mi?
Şimdi de seni hâlâ sevdiğini söyleyen eski erkek arkadaşın için vicdan azabı çekmektesin. Ama biraz geç kalmış değil misin bu vicdan azabını çekmek için?
Keşke bütün bunlar yaşanmamış olsaydı. Ama keşkeler yaşananları değiştirmiyor.
Şu anda kararsızım diyorsun. Bence karar verecek bir şey yok, çünkü sen kararını daha önce vermişsin.
İki arkadaştan birini seçmişsin. Bundan sonra değişen bir şey yok. Eski sevgilinin “Seni seviyorum” demesi çok mu önemli? Sen bunu zaten biliyordun. Bile bile diğerini tercih etmişsin.
Yanlış mı düşünüyorum sevgili kızım?

Yazarın Tüm Yazıları