Eşim her tartışmadan sonra beni dövüyor

Eşimle 1 yıl önce severek evlendik. Evliliğimizin başında tartışmalar yaşıyorduk ancak aylar geçtikçe tartışmalarımızın boyutu büyüdü, kavgaya ve sonunda şiddete dönüştü.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 27 yaşında, 1 yıllık evli bir kadınım. Eşimle severek evlendik.
Çok güzel bir düğünümüz oldu ve harika bir balayı geçirdik. Evliliğimizin ilk başlarında da sürekli tartışmalar yaşıyorduk, 1-2 gün süren küskünlüğün ardından olayı tatlıya bağlıyorduk. Ancak aylar geçtikçe tartışmalarımızın boyutu büyüdü, kavgaya ve sonunda şiddete dönüştü.
En sonunda eşimin ailesine söyleyip bu duruma el atmalarını istedik. Fakat bu da bize çare olmadı, öyle ki hemen hemen her tartışmamızın sonunda eşim beni döver oldu.
En sonunda ailem durumu fark etti ve beni evlerine götürdü. Üç gün geçmeden eşim geldi. Pişman olduğunu söyleyerek beni aldı. Ailem bana “arkandayız, her kararına saygı duyuyoruz” diye destek verdi.
Eşim benden ona karşı gelmememi ve bağırmamamı istiyor. Eğer ona karşı gelip bağırırsam yine beni döveceğini söylüyor. Tartışmadığımız zamanlarda sevgi doludur, güzel şeyler söyler, bazen sürprizler yapar, işimi ve yaşantımı kolaylaştırmak için elinden geleni yapar.
Sürekli bu yaşadığımız olayları, kavgalarımızı düşünüyorum ve eşimden gittikçe uzaklaşmaya başladım. Ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım?
◊ Rumuz: Problemlerimizi nasıl aşarız?

YANIT

Haberin Devamı

Bana, “eşim beni her tartışmamızın sonunda dövüyor” demeseydin, sana öfkelendiği zaman karşılık verme, bağırma, daha sonra yatışınca, sorunu bağırmadan, sakin sakin konuşarak hallet, derdim.
Ancak benim dünyamda, hiçbir şey şiddete mazeret gösterilemez, bu asla kabul edilemez.
Senin bağırman da, eminim kendini müdafaa etmek içindir. İşte erkekler sessiz ve boyun eğmiş, karşılık vermeyen kadın istiyorlar... Normal zamanda sana karşı sevgi dolu olması, seni hoş tutması elbette ki iyi bir şey ama sonuçta bu adam öfkesine hâkim olamıyor. Karşılaştığın şiddet giderek artabilir, çünkü erkeğin eli bir kere kalktı mı, arkası gelir... Hem de çok daha can yakacak şekle dönüşebilir.
Ailenin sana sahip çıkması çok iyi; sanırım onun ailesi de ellerinden geleni yapmaya çalışmışlar.
Ancak sorun eşinde. Onun bir uzmana başvurması ve içinden gelen bu şiddet eğilimini nasıl bastırabileceğini öğrenmesi gerekiyor.
O bir uzmanın tedavisi altına girerken, sen de bir yandan kendini eğitmelisin. Ona bağırarak karşılık verdiğinde haklı bile olsan, haksız duruma düştüğünü anlayabilmelisin. Onun sakinleştiği ve normal düşünmeye başladığı bir dönemde, sakinlikle kendini ifade edebilmelisin.
Bütün bunlara rağmen, o hâlâ hiç değişmiyorsa, şiddete devam ediyorsa, o zaman daha fazla beklemeden, özellikle de çocuk yapmadan boşanmayı düşünmelisin.

 

Yazarın Tüm Yazıları