Eşim beni aldattı

Eşimin beni aldattığını öğrendim. Çok pişman, bir şans daha istiyor benden. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 6 yıllık evliyim. Eşimle birbirimizi çok severek evlendik. 5 yaşında bir oğlum var. 2016 yılına kadar her şey güzel gidiyordu. O yıldan sonra eşim bana maddi konuda destek olmak için bir işe başladı.
Bir ay kadar önce beni aldattığını öğrendim. Instagram hesabı açık kalmıştı, 2 yıldır biriyle görüştüğünü anladım.
Dünyam başıma yıkıldı sanki...
Benden ikinci bir şans istiyor.
Yaptığının büyük bir hata olduğunu, tehdit edildiği için böyle bir ilişki yaşamak zorunda kaldığını söyledi.
Fakat ben gururuma yediremiyorum, ona inanamıyorum.
İşyerinde beraber çalıştıkları biriymiş bu. Eşim “Kandırıldım, bana şantaj yaptı” diyor. Şu an sizin yardımınıza çok ihtiyacım var.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Çok çaresizim. Yuvamın yıkılmasını da istemiyorum. Ona tekrar güvenebilmek için onunla nasıl bir dilde konuşmalıyım, nasıl bir yol izlemeliyim?
“Bir kere yapan hep yapar” diyorlar ama yine de ona şans vermeli miyim?
◊ Rumuz: Çaresizim

Haberin Devamı

YANIT

Sevgili oğlum, elbette ki ihaneti kabullenmek çok zor. Her ne kadar eşin sana “Kandırıldım, şantaja maruz kaldım” dese de, böyle bir ilişki 2 yıl sürer mi? Bir kadın istemediği halde bunca zaman böyle bir ilişkiyi sürdürür mü?
Demek ki işe başladığından beri varmış bu kişi hayatında.
Eşini her ne kadar sevsen de, evliliğini kurtarmak gibi bir düşünceye sahip olsan bile benim sana söyleyebileceğim, karşındaki kişinin doğruları yansıtmadığıdır.
Ancak eşin şu anda pişman olmuş belli ki... O da senin gibi evliliğinden vazgeçmek istemiyordur.
Ama sonuç olarak sen bu evliliği sürdürmeye kararlıysan, gerçekleri kabul ederek affetmeyi başarabilmelisin.
Ve eğer affedip, onunla devam edeceksen, bütün bunları unutacaksın. Bu olanları sineye çek demiyorum ama evliliğini yıkmamak adına, ona bir şans vermek istiyorsan eğer, eşine iyi davranarak onu bir anlamda utandırmalısın.
Ama kin güdüp, ikinize de hayatı zehir etmeyeceğinden emin olmak şartıyla... Yoksa boşuna yeniden başlamayı düşünmemelisin.

Karşıma çıkan erkekler ciddi ilişki düşünmüyor

Haberin Devamı

Güzin Abla merhaba, ben 23 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyim. Bir yandan da yarı zamanlı çalışarak geçim sağlıyorum. Sarışın, uzun boylu, dikkat çeken bir kızım.
Bu yaşıma kadar sevgililerim oldu.
En uzun ilişkim 4 ay sürdü. Karşıma çıkan erkekler benimle ciddi ilişki düşünmüyorlar.
Sadece eğlenmek, vakit geçirmek istiyorlar. Daha açık söyleyecek olursam kendilerine cinsel ilişki yaşayacak birini arıyorlar. Bense bakireyim ve bir erkekle böyle bir ilişki yaşamak istemiyorum.
Onlar ilişkilerin önce cinsel beraberlikle başladığını, daha sonra ciddiye gittiğini söylüyorlar. Sizce haklılar mı, benim bu ilişki yaşamama durumumu abartmamam mı gerekiyor?
Rumuz: Ciddi ilişki

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, 23 yaşındasın, neyin doğru, neyin yanlış olduğunu görüp anlayabilirsin.
Kendi kendine aldığın kararlara uyarak hiç de yanlış yapmıyorsun.
Seni elde etmek isteyen erkeklerin seninle cinsel ilişki yaşamak için türlü nedenler ileri sürmeleri çok doğal.
Ne demek önce ilişki yaşayıp, sonradan bu beraberliği ciddiye dönüştürmek? Elbette böyle ilişkilere sıcak bakan kızlar var. Belki bunlardan bazıları ileride bu ilişkilerini ciddiye döndürmeyi başarabilmiş olabilirler. Bu seni hiç ilgilendirmez.
Çünkü böyle başlayan yakınlaşmaların neye varacağını bilmek mümkün değil. Sen de zaten prensip olarak böyle hemen cinselliği yaşamak istemediğini söylüyorsun. Bunun dışında söylenebilecek hiçbir şey yok. Çünkü cinsellik iki kişinin birlikte karar vereceği, birlikte isteyerek yaşayabileceği bir eylemdir.
Bu genç adamların seninle yakınlaşmak istemeleri, senin gibi güzel, dikkat çeken bir genç kızla ilişki kurmak istemeleri çok doğal değil mi? Ama sen de çok iyi biliyorsun ki, bu gençler büyük ihtimalle hoş bir ilişki yaşamaktan öte bir amaç peşinde değiller.
Çünkü böyle olmasaydı, henüz arkadaşlığa yeni başlamışken, hemen beraberliği cinselliğe sürüklemek için çaba göstermez, sana sevgiyle yaklaşırlardı.
Bu gibilere yüz vermek istememekte yerden göğe kadar haklısın.

 

Yazarın Tüm Yazıları