Bir şans daha vermeli miyim?

Sevgilimle birçok kez ayrılıp barıştık. Benden bir şans daha istiyor. Ama güvenim o kadar kırıldı ki, tekrar denememizin doğru olup olmayacağına karar veremiyorum.

Haberin Devamı

Güzin Abla, ben 18 yaşında bir kızım. iki sene biriyle çıktım, benden bir yaş büyüktü. O zamanlar 15 yaşındaydım. Sonra ayrıldık.
Zaten hep o ayrıldı benden, her defasında çok üzüldüm. Onun da üzüldüğü olmuştur tabii, çünkü her defasında o geri döndü. Ben de ona inandım, kabul ettim.
Sonra tekrar sevgili olduk, ama kısa bir süre sonra yine ayrıldı benden. Aradan bir sene geçti, karşılaşmaya başladık. Şu son zamanlarda yeniden arıyor, konuşuyoruz.
Geri dönmek istiyor ama ona artık zerre kadar güvenmiyorum.
O da kendisine yeniden inandırmak için elinden geleni yapıyor. Ben de güvenmek istiyorum ama yaptıkları aklıma gelince çekiniyorum.
Onu çok seviyorum. O da beni sevdiğini söylüyor. Sizce ne yapabilirim? 

Sevgili kızım, sanırım bu genç adam her defasında bir başkasına gönlünü kaptırmış. Yoksa bu gidip gelmeler ne anlama geliyor ki?
İkiniz de çok gençsiniz. İlişki diyorsun da, anladığım kadarıyla gerçek bir ilişki yaşamamışsınız ki bu iki senede. Sizinki arkadaşlıktan öteye gitmemiş.
İki yıllık arkadaşlığınız sırasında neler yaşadığınızı pek fazla anlatmamışsın ama sanırım seni pek de mutlu etmemiş. Ona güvenini kaybetmekte haklısın.
Kim olsa aynı şeyi düşünürdü.
Hatta belki de bir başkası olsa, her geri dönüşünde onu kabul etmezdi. Keşke sen de kabul etmeseydin. O bunu alışkanlık haline getirmiş anlaşılan. Bak bakalım, bu defa gerçek bir dönüş mü, gerçek bir pişmanlık mı? Son bir kez ama...
Bu defa aynı şeyi yaparsa, bir daha asla kabul etmemelisin.

Haberin Devamı

Dizilerdeki kadın karakterlere şaşırıyorum

Sevgili Güzin Abla, size bir kadın olarak, beni ve çevremdeki hemcinslerimi rahatsız eden bir konudaki düşüncelerimi yazmak istiyorum.
Amacım televizyondaki dizilerdeki kadın profillerine dikkat çekmek.
Bu senaryoları hazırlayanların çoğunun kadın olduğunu görmek beni daha da üzüyor.
Bilmem izliyor musunuz ama son zamanlardaki televizyon dizilerinin kadın rolleri ihanet ediyor, türlü dolaplar çeviriyor.
Bu da yetmezmiş gibi eşinin en yakın arkadaşıyla ilişki kuruyor.
Bu tip rolleri izleyince ben patlayacak gibi oluyorum.
Kadınların bu tip rollerle aşağılandığını düşünüyorum ve bu duruma çok şaşırıyorum. Tabii ki sonuçta bunlar sadece birer hikaye, bunun bilincindeyim.
Ama hikaye de olsa, insan bir kadın olarak izlerken üzülüyor.
Gerilim yaratmak, izleyici çekmek, reyting kazanmak uğruna bu kadar korkunç kadın karakterleri yaratmak doğru mu?
Sonuçta bu dizileri benim 14 yaşındaki kızım da izliyor, arkadaşımın 13 yaşındaki oğlu da... Onların hayal dünyasında böyle kötü kadın imajı yaratmak ne derecede doğru?
Maalesef dünya giderek kötülerle dolup taşıyor, acımasız insanlar çevremizi sarmış ama ne olur bari diziler bize biraz sıkıntılarımızı unuttursun.
Akşamları izlediğimiz televizyon dizileri bari ruhumuzu karartıp, gençlerimize de kötü örnek olmasın.
Lütfen benim adıma yetkililere seslenin.

Haberin Devamı

Sizi çok iyi anlıyorum sevgili okurum, ben de bu dizilerdeki kadın karakterlerini bazen gerçekten abartılı buluyorum.
Bu uçlardaki karakterler her ne kadar bir hayal ürünü de olsalar, insanın bazen ruhunu karartacak kadar acımasız görünüyorlar.
Hem yalnız kadınlar mı, erkekler için de aynı şey geçerli değil mi?
Neredeyse insan hangi yaşta olursa olsun, insanlara karşı güvenini tamamen kaybedecek, evlenmekten, arkadaş edinmekten korkacak...
Ben isteğiniz üzere, size de katılarak, buradan yetkililere, senaryo yazarlarına, dizi yapımcılarına sesleniyorum. Umarım dikkate alırlar.

Yazarın Tüm Yazıları