Beni terk edip başkasıyla evlenen adam geri döndü

Beraber olduğum gençle eskiden yaşanmış uzun süreli bir birlikteliğimiz oldu ama o beni terk etti ve başkasıyla evlendi. Şu anda evli ama mutsuz bir evlilik yaşadığını söylüyor ve boşanıp benimle evlenmek istiyor.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, 26 yaşında bir genç kızım. Şu an bir ilişkim var, ancak olay gerçekten ibretlik. Çünkü beraber olduğum gençle eskiden yaşanmış uzun süreli bir birlikteliğimiz oldu ama o beni terk etti ve başkasıyla evlendi. Aslında şu anda evli ama mutsuz bir evlilik yaşadığını söylüyor ve boşanmak istiyor.
Boşanma sebebi ben değilim. Arkadaşlarımız o dönemde bizim evlenmemizi beklerken, ayrılmıştık. Herkes bu duruma çok şaşırmıştı. Ama o beni istemediğini, başkasına aşık olduğunu söyleyip çekip gitmişti. Ben de tabii ondan uzaklaşmış, acımı kalbime gömmüş, telefon numaramı değiştirmiştim. Ancak uzak da olsam, aklım fikrim, tüm benliğim onunlaydı. Arkadaşlarımıza sorar, öyle haber alırdım ondan. Onu çok sevmeme ve annesiyle babasının beni çok istemesine rağmen, onun başkasını bana tercih etmesi beni yıkmıştı...
Ayrıldıktan kısa bir süre sonra, bir gün bana da düğün davetiyesi gönderdi. Ben de ailemin karşı çıkmasına rağmen düğününe gittim. Kapıda beni annesi ve babası karşıladı, boynuma sarılıp ağladılar.
Annesi, “Gelinim olarak hep seni görüyordum” dedi. Ben de sessizce boynumu büktüm. Gözlerim doldu. Üstelik onu damatlığın içinde görünce, geldiğime o kadar pişman oldum ki...
Ama yapabileceğim bir şey yoktu onlara mutluluk dilemekten başka. Allah’ın işine bakın ki, aradan bir buçuk yıl bile geçmedi, o şimdi mutsuz, boşamak üzere. Ve yeniden benimle beraber. Beni bir kez daha kaybetmek istemediğini söylüyor. “Yaptığım hatayı telafi edeceğim” diyor. Ailesi de beni çok istediklerini tekrarlayıp duruyor. Bu defa ben de onu kaybetmek istemiyorum. Sadece boşanmasını bekliyorum ama bilmiyorum doğru mu yapıyorum...
Arkadaşlarımız da, ailesi de, birlikte olduğumuz için çok mutlular ama ben hâlâ kararsızım. Ailem beni terk ettiği için ona kırgın. Evlenmemize pek sıcak bakmasalar da benim onu ne kadar çok sevdiğimi bildikleri için kararı bana bırakıyorlar.
Beni şu anda çok seviyor ve çok pişman. Ama ben ne yapacağımı gerçekten bilemiyorum. Ondan başkasıyla evlenmeyi düşünmedim hiçbir zaman. Siz ne diyorsunuz bu duruma ablacığım.
Rumuz: Evlilik

YANIT:

Haberin Devamı

Sevgili kızım, bana sorarsan istediğin olmuş işte... Sevdiğin genç sana o sırada sırtını dönmüş, bunca yıllık beraberliğinizi bir anda silip atmış. Yeni bir genç hanım başını döndürmüş olmalı, her neyse gitmiş başkasıyla evlenmiş. Seni reddeden bu genç, şimdi pişman olmuş ve yaptığı bu hatalı evliliği bozmak istiyor, seninle evlenmeyi düşünüyor... Sen de “büyüklük bende kalsın” demişsin, onu yeniden kabul etmişsin.
Bence iyi de yapmışsın, artık ne yaşadıysa yaşamış, hatasını anlamış, sanırım bu ders ona yetmiş. Bu saatten sonra senin değerini bilerek sana geri gelmiştir, eminim.
Boşanmasını bekler, daha sonra da evlenip inşallah artık mutlu olursunuz. Belli ki bu genç adam, neye kapıldıysa artık, o zaman bir aceleyle bu genç hanımla evlenmiş. Bence kızcağızı da boş yere yakmış. Ama tabii sonrasında neler yaşadıklarını bilemiyoruz. Sen de düğününe kadar gitmiş, onu görünce fena olmuşsun. Ama o akıllanıp geri döndüğünde, seninle evlenmeyi istediğinde, şimdi de kararsız kalıyorsun.
Bütün bu yaşananlardan sonra hâlâ “ne yapacağımı bilemiyorum” demeni gerçekten aklım almıyor. Yuva yıkan sen değilsin. O genç adam zaten ayrılma kararını verip sana dönmüş. Hem onu seviyor, hem de neden hâlâ bu gençle evlenmek seni düşündürüyor, anlayamadım...

Haberin Devamı

Benden 3 bin lira istedi

Merhaba Güzin Abla, 19 yaşında genç bir kadınım ve kafam çok karışık... 2 hafta önce arkadaş grubumdan biriyle tanıştım. Beraber zaman geçirdik. Ben ilk görüşte aşık oldum. O bunu biliyor ama görmezlikten geliyor. Dün birden bana yakın davranmaya başladı, sonra da bir arkadaşının başını derde soktuğunu, 3 bin lira borca girdiğini söyledi ve benden yardım istedi. Ben kendi halimde bir öğrenciyim ve bu parayı ona verirsem yaklaşık 3 ay yurtta kalamayacağım. Ama onu çok seviyorum. Ne yapmalıyım?
Rumuz: Aklı karışık

YANIT:

Kızım sakın ha! Sadece 2 haftadır tanıdığın, henüz hakkında hiçbir şey bilmediğin, bu borcu neden yaptığı hakkında (eminim yalan söylüyor) fikrin olmayan biri için neden böyle bir fedakarlık yapacaksın ki? Belli ki senin ona karşı olan zaafını anlamış, senden faydalanmaya bakıyor. Seni saf bulmuş, para koparmaya çalışıyor.
Yurt paranı ailen sana kim bilir ne zorluklarla, fedakarlıkla toplayıp gönderiyordur. Sokakta mı kalacaksın, ailene ne diyeceksin?
Aklını başına topla ona selam bile verme bence... Hem neyini seviyorsun gencecik bir kızdan para çarpmaya çalışan adamın?

Haberin Devamı

Benimle evlenmek istiyor ama ne evi ne de arabası var

Sevgili Güzin Abla, erkek arkadaşım benden iki yaş küçük. Tanıştığımızdan itibaren benimle evlilik planları vardı. 1 yıl oldu olmadı, sonunda aileler tanıştı. Ve 1 yıl boyunca evlilik için sürekli baskı yapıyordu.
Maddi açıdan sıkıntıları da var. Her şey krediyle alınacak ve kirada oturacağız. İkimiz de aynı karakterlere sahibiz...
O aklına ne gelirse hiç düşünmeden sıralar. Ona göre bu açıksözlü olmakmış. Ailem bu durumun farkında. Gönülleri istemiyor bu evliliği ama ben üzülmeyeyim diye de bir şey demiyorlar.
Onun ailesi de onu evlendirmeye daha hazır değil. Bunu açık açık söylüyorlar. Ben sevgimize inanıyorum ama evlendiğimizde maddiyat yüzünden koparsak diye de korkuyorum. Ailem hep “iyi düşündün mü, kararlı mısın” diye sorup duruyor. Maddiyatı ne kadar önemsemesek de evimizin, arabamızın olmayışı onu da düşündürüyor. Açıkçası ben de bu konuda endişeliyim.
Rumuz: Hayat

Haberin Devamı

YANIT:

Siz günümüz genç kızları gerçekten çok ilginçsiniz... Evlenmek istersiniz ama sevgiden önce ev, araba, rahat bir hayat, düğün dernek önem kazanıyor gözünüzde.
Haydi bizim zamanımızdaki kadar romantik olmayın, “sevgi her şeye kadirdir, iki kişi birbirini severse samanlık seyran olur” düşüncesini bir kenara atın da, daha her şeyin başındayken, bu kadar hesap kitap yapmak bana göre sevgi yetersizliğinden kaynaklanıyor.
Kısacası sen onu pek fazla sevmiyorsun gibi geldi bana. Birkaç çok şanslı zengin çocuğu dışında, kim bu zamanda bu seni düşündüren ev, araba sahibi olmak gibi imkanlara sahiptir sanıyorsun? Tüm yeni evliler lüks bir hayata mı adım atıyorlar daha ilk günden? Her şey zamanla, çalışarak, yavaş yavaş olur güzel kızım... Ama bunu kabullenmek için önce birbirini çok sevip, saymak gerekir.

 

Yazarın Tüm Yazıları