Benden ayrılıp başkasıyla evlendi 

Hayalimdeki kişiyle Umre’de tanıştım. Benden kapanmamı istedi, kabul ettim. Ama ailesi benim sosyal medyada eskiden çekilen bikinili fotoğraflarımı görünce her şey bozuldu. Ayrıldık. Şimdi ise başkasıyla evlenmiş.

Haberin Devamı

22 yaşındayım. Okul öncesi öğretmenliği bölümü öğrencisiyim. 10 ay önce Umre’ye gittim, dua ettim. Allah beni yolundan ayırmasın ve bana hayırlı bir eş nasip etsin diye. Hep hayalimdir, esmer, uzun boylu, renkli gözlü bir eşimin olması. Umre’den ayrılmadan önce bir abla ile tanıştım. 

Muhabbet ettik, çok sevdik birbirimizi. Umre’ye birlikte gittiği erkek kardeşi varmış. Ablayla sohbet ederken onunla karşılaştık. O an baktım, “Hayalimdeki adam bu” dedim. Hep birlikte sohbet ettik. Meğer aynı yerde yaşıyormuşuz. O da hayırlı bir eş için dua ettiğini söyledi. Memleketime gidinceye kadar hep aklımdaydı. Sadece ismini ve polis olduğunu biliyordum. Günlerce, haftalarca onu düşündüm. 
Her namazımın ardından Allah’a onu bulmak için yalvardım. Bir gün sosyal ağlarda bir bildirim gördüm. Girip baktığımda inanamadım, oydu! Günlerce duasını ettiğim, hayallerimde yer verdiğim adamdı. Beni bulmuştu. Günlerce konuştuk ve sonunda buluşmaya karar verdik. O gün sabah erkenden kalkıp kuaföre gittim. Ben makyajdan, saç yapımından anlamayan biriydim ama o gün saçıma fön çektirdim, makyaj yaptırdım. Buluştuk. Her şey o kadar güzeldi ki... Ondan gözlerimi alamıyordum. Biz sürekli buluşmaya devam ettik. O bir polisti, bana mesleğiyle ilgili pek çok şey anlatıyordu. Ben de mesleğimden söz ediyordum. Çok iyi anlaşmıştık.
Günler geçti ve biz çıkmaya başladık. Rüyada gibiydik. 6 ay çok güzel bir ilişki yaşadık. Bir ev tuttuk, beraber yaşadık. Ben yemek, temizlik yapmayı bile bilmezken o bana her şeyi öğretti. Ve aylar sonra ilk defa beni sevdiğini söyledi. Ona inanmıştım. Son görüşmemiz onun doğum gününde oldu. Ağzından çıkan her kelime beni mest ediyordu. “Bana en güzel doğum günümü yaşattın. Bu bizim miladımız olacak. Çok güzel günler bizi bekliyor” dedi.  Fakat birkaç pürüz vardı ve bunları aşkım gözümü kör ettiği için önemsemiyordum. Kapanmamı istiyordu. “Bu güzelliği kimse görmesin, sadece ben göreyim” diyordu. Kapanmak istiyordum ama hayalim evlendikten sonra hacca gidip, orada kapanmaktı. Onun için bu planımı daha yakın zamana çektim. Kapanmak için alışveriş yaptım. Uzun pardösü ve eşarplar aldım. “Ailem istediği için değil ben istediğim için” diyordu.Ailesiyle telefonda görüştük sürekli. Ailesi beni en yakın zamanda istemeye geleceklerini, müsait olduğumuz zaman haber vermemizi söyledi. Sevgilim benim tatile gitmemi, bikini giymemi de istemiyordu. Ben de Umre’den sonra istemiyordum zaten. Fakat ailesi benim 3 sene önceki bikinili fotoğrafımı sosyal hesabımdan görmüşler. Bu yüzden beni istemediler. Erkek arkadaşım da bir telefon konuşmasıyla aniden bitirdi ilişkimizi. Bana, “Zaten senin çarşafa girmeni istiyordum, sen tutmuş bir eşarpla geçiştirmek istiyorsun. Hem ailem haklı, sen bikini giyerken, şimdi birden nasıl kapanacaktın” dedi. Ben aylarca fotoğraflarımızı, bana aldığı hediyeleri atmadım. Her gece ağladım. İki gün önce öğrendim ki evlenmiş... Bense hâlâ kalbimde onu taşıyorum. Onun sayesinde tanıştığımız bir arkadaşıma beni sevemediğini, benimle ciddi düşünmediğini, bunu da zaten benim bildiğimi söylemiş. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ağlama nöbetlerine giriyorum. Canım yanıyor. Ne olursun içimdeki bu yükü kaldırıp atacak bir şeyler söyle... * Rumuz: Canım yanıyor

Haberin Devamı

YANIT

Haberin Devamı

Seninle evlenmek istememiş, seni sevememiş, seninle ciddi düşünmemiş, bunu da zaten sen biliyormuşsun... Bu mudur dürüstlük? Ne kadar acı ama emin ol bu ve bu gibi insanlar hayatta insana öyle dersler veriyor ki... Bundan sonra olgunlaşıyorsun, kime güvenip, kime güvenmeyeceğini anlıyorsun. Elbette o da zaman içinde kendi dersini alacaktır.Kıskandığı için bikini giyen bir kızı, kara çarşaflara bürümek isteyeceksin, ama sonra da “sen bana göre değilsin” deyip çıkacaksın işin içinden. Hem de aylarca seninle karı koca hayatı yaşadıktan sonra... Dinine bağlı bir insansa bilir ki, zina sadece kadınlara günah değildir. Bu günah erkekler için de geçerlidir. Üzülmemelisin kızım, sen biraz fazla hayallere kapılmışsın. Belli ki hiç de hayallerindeki gibi bir adam değilmiş. Böyle vicdansız birinden iyi ki kurtulmuşsun. Hiç ağlayıp sızlanma, aksine şükret. Ne derler, bir musibet, bin nasihatten iyidir.

Haberin Devamı

 

HEMCİNSİME AŞIK OLDUM

Merhaba Güzin Abla, yardımına çok ihtiyacım var. Ben 22 yaşında bir genç kızım. Benden 10 yaş büyük bir kadına aşık oldum. Kendisi evli değil ama boşanmış ve bir çocuğu var. Her gün onu düşünüyorum, onunla ilgili hayaller kuruyorum. Çok da iyi anlaşıyoruz ama o benim ona karşı olan duygularımı bilmiyor. Onu kaybetmek istemiyorum. Erkeklerle gezdiğinde, selamlaştığında, bir yerlere gittiğinde çok kıskanıyorum. Ne yapayım, ona açılayım mı? * Rumuz: Duygularım 


YANIT

Sevgili kızım, sanırım sen daha önce hiç aşık olmamışsın, aşkın ne olduğunu da pek bilmiyorsun. Bazen böyle kendinden büyük insanlara karşı duyulan hayranlığı aşk ya da sevgi şeklinde yorumlamak da mümkündür. Eğer o seni sadece genç bir kız, bir arkadaş, bir kardeş gibi görmüşse, ona açılman onu şok edecektir.Çünkü bu hanım, daha önce evlilik yapmış, bir çocuk annesi, çevresindeki erkeklerle flört eden genç ve hayat dolu bir kadın. “Çok iyi anlaşıyoruz” derken de sohbetlerinizi, fikir tartışmalarınızı, iş ortamındaki uyumunuzu kastediyorsun sanırım. Senin bu imkansız ve melankolik aşkına cevap vermeyecektir diye düşünüyorum. Ama sevgili kızım, toplumda senin gibi duyguları, eğilimleri olan pek çok insan var. Ya da zaman içinde onu unutmaya çalışıp, hayatına devam edeceksin.

Haberin Devamı

Onunla istemediğim halde beraberim

Sevgili Güzin Abla, henüz 20 yaşındayım. Kendimden yaşça büyük biriyle beraberim. Daha doğrusu buna mecbur kaldım. Annemle babam ayrı. Maddi sıkıntılar yüzünden üniversite eğitimime ara verdim. Beraber olduğum kişiyi ilk başlarda seviyordum, ama zamanla soğudum. Benim geçmiş hayatımı, sır gibi sakladığım anılarımı, ailemin ona karşı ufak bir ters hareketi karşısında hemen anlatmış. Daha önceki erkek arkadaşlarımı, ilişkilerimi de... Ondan çok soğudum. İlk başlarda kendini çok zengin diye tanıtıyordu. Aslında benim umurumda değildi. Ama bir de öğrendim ki bir handa çaycılık yapıyormuş. Ailemi çok üzdüm. Babam benden tamamen koptu. Annemle de aramız hiç iyi değil. Ben de ona yaklaşamıyorum, eskisi gibi onu sevemiyorum. Barınacak başka bir yerim olmadığı için yanındayım. Sizce ne yapmalıyım? * Rumuz: Çaresizlik 

Haberin Devamı

YANIT
20 yaşındasın ama sanırım yanlış erkeklerle ilişki yaşıyorsun. Zaten bu adamın güvenilmez biri olduğu, yalan söylediği ortada.Ancak “onunla olmaya mecbur kaldım” demişsin. Nasıl yani? Umarım yanlış bir şey yapmamışsındır. Yine de zararın neresinden dönsen kardır. Annene neden soğuk duruyorsun, kim bilir senin için ne kadar üzülüyordur. Bu dünyada ondan başka güveneceğin kim olabilir? Sevgili kızım, yine bir saçmalık yapmadan, bir erkek arkadaş seçmeden önce lütfen acele etme. Biraz araştır, soruştur. Nasıl bir insan olduğunu iyice anla da öyle davran.


Yazarın Tüm Yazıları