Bakımsız olduğum için erkekler bana bakmıyor

30 yaşındayım, bugüne kadar hiç arkadaşlık teklifi almadım. Param olmadığı için kendime bakamıyorum. Bu yüzden de hiçbir erkek dönüp bana bakmıyor.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla, ben 30 yaşında bir kızım. Hiç evlenmedim. Beni görenler 16-17 yaşında zannediyor. 

Bugüne kadar hiç arkadaşlık teklifi almadım. Hiçbir erkek bana karşı cins gözüyle bakmadı.
Zaten çok da sosyal değilim.
Artık “herhalde güzel değilim” diye düşünmeye başladım çünkü şu an param olmadığından dolayı kendime bakamıyorum. Ne kızlar var güzellik salonlarından çıkmıyor, değişik değişik giyiniyorlar, bakımlılar. Param olsa fazla abartmadan cilt bakım kremleri, makyaj malzemeleri ve üzerime yakışan kıyafetler alıp pilates kursuna gitmek isterdim.
Bütün bunlar şu an içinde mümkün değil. Bakımsız olduğum için de hiçbir erkek dönüp bakmıyor bana. Ne yapmam lazım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Rumuz: Umutsuz

Sevgili kızım, sana katılmıyorum. Çünkü henüz bu bakım kremlerini, güzellik salonlarını kullanmak için çok gençsin. Ama insanın bakımlı olması için mutlaka avuç dolusu paraya ihtiyacı yoktur.
Önemli olan bir kadının her şeyden önce temiz olmasıdır. Saçları düzgün, tertemiz ve taranmış olmalı.
Pek çok arkadaşım şampuan yerine defne içeren zeytinyağlı sabun kullanıyor mesela. Ardından da saçları durulamak için bir tas elma sirkeli ılık su...
Dişleri temiz ve bembeyaz olmalı, bunun için biraz karbonatla fırçalaman yeterli. Hafif bir makyaj, bir göz kalemi, göz farı, rimel ve pudra... Dudaklara ruj ve parlatıcı...
Giysilerin yaşına uygun, sade ve temiz olmalı. Asla abartılı, gösterişli, hemen birkaç ay içinde değişecek uçuk moda tarzında olmamalı.
Ve en önemlisi, yüzünde her zaman tatlı bir gülümseme, gözlerinde mutlu bir ışıltı... Bütün bunlar gencecik bir kızın beğenilmesi için yeterli.
Bu arada pilatesten bahsediyorsun. Vücudundan memnun değilsen, her gün yüzlercesi yayınlanan ve kendine uygun bulduğun bir diyeti benimseyebilirsin.Günde de en az yarım saat yürür, birkaç basit karın ve kalça hareketi yaparsın (internette hepsi var), olur biter.
Ama sakın unutma, bir insanı çekici yapan en önemli unsurlar, doğallığı, sevimliliği, neşesidir.

Yazarın Tüm Yazıları