Annesi böyle biriyse çocuğunun günahı ne

Sevgilimin annesi girişimci bir işkadını. Ama hakkında hiç hoş olmayan laflar dolaşıyor. Ve birkaç olayını ben de gözlerimle gördüm. Sevgilimi ise çok seviyorum. Ne yapacağım ben?

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben 22 yaşında bir genç kızım. Anadolu’nun tanınmış bir kentinde yaşıyorum, babam kentin en ünlü işadamı. Burada bizi herkes sever sayar. Bir yıl önce aşık oldum. Ama bu aşk beni hem maddi hem manevi yıprattı.
İlişkim bir sene önce başladı, zaten kendisi liseden arkadaşımdı. Çok güzel bir ilişkimiz vardı, o İstanbul’da üniversitede okuyordu. Benden üç yaş büyüktü. Ben ise şehrimde okuyorum. Artık birbirimizin anneleriyle tanışmaya karar vermiştik; gerçekten de ben onun annesiyle tanıştım.
Sevgilimin annesini, anneme bahsedeceğim gün amcam ve eşi bizdeydi. Anlatmaya başladım; yengem annesinin ismini duyunca dondu, kaldı...
Annesi girişimci bir işkadını; eşinden 8 sene evvel boşanmış, geçen sene tekrar bir evlilik yapmış ama ondan da 2 ay sonra ayrılmış.
İkinci evliliğini yaptığı kişi amcam ve yengemin eski komşusuymuş. Söylediklerine göre, iki eşinden de onları aldattığı için ayrılmış.
Bir yandan da yurtdışından para kaçırmış, grup seks videoları vs... Kısacası değişik bir insanmış. Ve birkaç olayını ben de gözlerimle gördüm. Ama ben sevgilimi çok seviyorum; çok da ciddi bir ilişkimiz vardı. Annem aramıza girinceye kadar...
Annem, “kendimi öldürürüm, o çocuğu bırakmazsan” dedi bana. Üstelik onu aradı konuştu. Neler neler öğrendim ne rezilliklerle karşılaştım. O kadın ayrıca bir ara, ağabeyimin kayınpederinin de metresiymiş. Ne yapacağım ben? Annesi böyle biriyse, çocuğun günahı ne? Aileme onu nasıl kabul ettirebilirim?
Rumuz: Annesinin günahı

Kızım çok haklısın bir annenin günahı, hataları ya da sevapları çocuğunu bağlamamalı... O annenin yaşamı çevresindekileri rahatsız ediyor bile olsa, bu çocuğunun suçu değildir. Üstelik hiç kimse de o kadını yargılayamaz. Davranışları sadece kendisini ilgilendirir. Ayrıca bütün bunların dedikodu olmadığından emin misin? Baksana girişimci bir işkadınıymış, dolayısıyla kıskananı çok olabilir.
Senin erkek arkadaşın iyi bir insansa, seni mutlu ediyorsa, bunca yıldır da anlaşıyor ve birbirinizi seviyorsanız, bu konu aranızda sorun yaratmamalı.
Ama bence ailenin yaşadığınız kentteki konumu, babanın tanınmış bir işadamı olması, annenin de belirli tabuları olması senin işini zorlaştırıyor. Tamam annen sana kesin tavır koymuş, (kendisini öldüreceğine inanmıyorum tabii) ama bu arada babanın tavrını anlatmamışsın. O da mı aynı fikirde? Sana destek verebilecek hiç kimse yok mu ailede?

EMDR yöntemiyle depresyondan kurtulmak mümkün

Ablacığım, ben uzun süre psikolojik tedavi görmüş biriyim. Gitmediğim psikiyatrist, almadığım ilaç kalmadı. Sonunda tüm sorunlarımdan kurtuldum. Geçmişe yönelik travmaları, kötü anıları atlatmaya yardımcı olacak EMDR (Eye movement desensitization and reprocessing/ Göz hareketleriyle duyarsızlaştırma ve yeniden işleme) diye bir yöntemle tedavi oldum.
EMDR; endişe, panik atak, suçluluk duygusu, öfke, travma sonrası stres bozukluğu, bazı depresyon çeşitleri, fobi gibi rahatsızlık veren semptomların giderilmesinde kullanılıyor.
Uzman psikologlar ve psikiyatristler tarafından uygulanıyor. Ben Ankara’dayım bu yöntemi en iyi uygulayan farklı şehirlerdeki uzmanlara http://www.emdr-tr.org/tr sitesinden internetten ulaşılabilir. Umarım okurlarınıza bir faydası olur.
Rumuz: Lütfen adım gizli kalsın

Yazarın Tüm Yazıları