Ailemden sürekli şiddet görüyorum

Babamdan fiziksel ve psikolojik şiddet görüyorum, annem ise durumumu sessizce izliyor. Bu durumda yaşamak istemiyorum ama nasıl kurtulacağımı da bilmiyorum.

Haberin Devamı

Merhaba Güzin Abla... Ben 2 ay sonra 16 yaşına girecek bir lise öğrencisiyim.
Küçüklüğümden beri babamdan hakaret, fiziksel ve psikolojik şiddet, baskı görüyorum.
Annem de tüm bunlara seyirci kalıyor.
Babam alkoliktir, içip içip eve gelir, küfreder, hakaret eder, cevap verince döver. “Eğitim hayatına son veririm, seni öldürürüm” diye tehdit eder.
Benim gibi hatta benden daha kötü durumda binlerce çocuk var biliyorum ama şiddetin azı çoğu olmaz, şiddet şiddettir...
İlla fiziksel olması da gerekmiyor. Saçımı kestirip eve geldiğimde duyduğum “Şu tipe bak, geri zekalı, sende beyin olsa böyle şeyler yapmazsın” lafı da şiddet...
Hevesle aldığım tişörtleri, pantolonları ertesi gün iade etmeye zorlanmak da... Neden, çünkü onların kızı böyle gezemez. Birçok kez intihar girişiminde bulundum, durumum gerçekten ciddi.
Bunu asla arkadaşlarıma, arkadaş çevreme belli etmem.
Arkadaşlarım benim böyle biri olduğumu hayal dahi edemezler. Ayrıca sürekli ne kadar iyi bir babam olduğundan bahsederim, çünkü hep anlattığım gibi bir babam olsun istemişimdir.
Her gece yatmadan önce ağlıyorum, “intihar edeceğim” diye düşünüyorum. Sabah olduğunda “Bunların hepsi geçecek, meslek sahibi olacağım ve bir daha onların yüzüne bakmayacağım” diyorum.
Şu an bunları yazarken bile elim titriyor, boğazım düğümleniyor.
Dayanacak gücüm kalmadı, sonuçta ben daha bir çocuğum ve mutlu yaşamaya hakkım var. Onları şiddet suçundan mahkemeye vermeyi düşünüyorum ama sonuç ne olacak, onu da bilmiyorum. Güzin Abla ben ne yapacağım?
◊ RUMUZ: UMARIM YOL GÖSTERİRSİN

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, inan anlattıkların karşısında çok sarsıldım.
Daha 15 yaşında bir çocuğun ailesinden gördüğü şiddet ve anlayışsızlık, gerçekten beni çok etkiledi. Ve bunun senin gibi pek çok çocuğun yaşamından bir örnek olduğunu kabul ediyorum.
Sana bu yaşta ölümü düşündürecek, hayata karşı inancını kaybettirecek bir anne babanın, bu davranışlarının karşılığını görmesi gerekir.
Doğrudan savcılığa ya da çocuk mahkemesine şikayet edebilirsin. Acil durumlarda çocuk savcılık kararıyla derhal koruma altına alınır, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na yerleştirilir.
SHÇEK hattı 183’e ya da bölgedeki çocuk karakoluna ihbarda bulunman yeterli.
Anne-babası ya da ondan sorumlu diğer kişiler tarafından uygulanan fiziksel ve psikolojik şiddetin tümü “çocuk istismarı” olarak tanımlanır. Çocuğa şiddet, hem 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun’a hem de 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’na göre işlem görür.
Sen gelecekle ilgili ideallerinden vazgeçmemelisin. Ailenden şikâyetçi olabilirsin. Ama asla ölümü düşünmemelisin, inadına hayata dört elle sarılmalısın.

Yazarın Tüm Yazıları