Ailem beni kuzenimle evlendirmek istiyor

3 yıldır duygusal beraberlik yaşadığım bir erkek arkadaşım var. Öte yandan teyzemin oğlu da beni seviyor ve evlenmek istiyor. Ailem kuzenimle evlenmem için baskı yapıyor.

Haberin Devamı

 Merhaba Güzin Abla, ben 22 yaşında üniversite öğrencisi bir genç kızım. 3 yıldır duygusal beraberlik yaşadığım bir erkek arkadaşım var. Öte yandan teyzemin oğlu da beni seviyor ve evlenmek istiyor.
Ben Doğuluyum, bizim orada akraba evlilikleri yadırganmaz. Bu yüzden diğer teyzemler ve neredeyse tüm anne tarafım bu evliliğin olmasını istiyor.
Ama tabii benim bir sevgilim olduğundan haberleri yoktu.
Bir gün küçük teyzem o çocukla evlenmem için bana baskı yaparken, ben de bu konuda daha fazla ısrar etmesin diye bir sevgilim olduğunu söyledim.
Sonra teyzemin bu durumu anneme anlatmasından çekinip, annemle kendim konuştum.
Tahmin edersiniz ki ilişkimi bitirmemi istedi, çok üzüldü ve ağlamaya başladı. Bu sırada babam annemin ağladığını gördü, neler olduğunu öğrendi. Bana o kişiyle hiçbir şekilde ilişkim olamayacağını söyledi.
Çünkü akrabalarımın o yörenin insanlarıyla aralarında geçen bir olay, karşılıklı kin ve öfke yaratmış.
Ailemi çok üzmemek için bu olaydan bir-iki gün sonra onlara ayrıldığımı söyledim. Anne-babam bunun üzerine kuzenimle evlenmem yönünde ısrarlarda bulunmaya başladı yeniden. Özellikle babam her konuşmamızda kuzenimin ne kadar düzgün biri olduğunu, onunla evlenirsem bana hiçbir şekilde kötü davranamayacağını söyleyip duruyordu.
Bu olanları erkek arkadaşıma anlatınca, ondan habersiz bir şey yaptığım için bana kızdı, “Bir süre görüşmeyelim” dedi.
Bir hafta beni aramadı sormadı, kendince beni bu şekilde cezalandırıyordu.
Onun ilişkiyi bitirdiğini düşünerek, iki haftanın sonunda kesin ve net bir ayrılık mesajı attım.
Bunun sonucunda beni çok sevdiğini, ayrılmak istemediğini söyleyerek okuduğum şehre geldi. Konuştuk, anlaştık ve ilişkimize devam kararı aldık.
Diğer yandan, kuzenimin benimle evlenmek istediğini öğrendikten sonra sevgilimin bana karşı tavırları değişti; çok baskıcı, her yaptığıma karışan biri oldu. Buna sebep olarak da ayrı şehirlerde yaşamamızı gösteriyordu.
O çok yoğun olduğu için ara sıra birkaç günlüğüne yanına gidiyordum. Ancak onun ailesi de tüm bu yaşananlardan haberdar oldu, bana soğuk davranmaya başladı.
En son Anneler Günü’nde beni çok üzen bir olay yaşandı. Ailemin yanındaydım ve sevgilimin annesini aramak için müsait değildim. Sadece samimi ve duydu dolu bir mesaj atabildim.
Ertesi sabah sevgilim beni aradı ve “Annemi arayıp Anneler Günü’nü kutladığın için teşekkür ederim” şeklinde imalı konuştu.
Ben ona müsait olmadığım için arayamadığımı ama mesaj attığımı söyledim ve ispat olarak da attığım mesajın ekran görüntüsünü gönderdim.
Sonra öğrendik ki annesi beni telefondan engellemiş ve dolayısıyla mesajım ona gitmemiş. Sevgilim bunu öğrenince sinirlendi ve annesiyle konuştu. Aralarında geçen konuşmayı bilmiyorum ama sevgilim sonradan “İki kişi arasında kalmak ne kadar kötüymüş. Şimdi seni çok iyi anlıyorum” dedi.
Sevgili Güzin Abla, biz birbirimizi çok seviyoruz. Ama ne benim ailem onu, ne de onun ailesi beni istiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu saatten sonra nasıl davranmalıyım?
◊ RUMUZ: İlişki durumu karışık

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, ailelerin çocuklarının ilişkilerine bu kadar karışıp, mutsuz evliliklere neden olmalarına katlanamadığımı her fırsatta yazıyorum. Ama beni dinleyen yok...
Kendi adıma, kuzeninle evlenmene kesinlikle karşıyım.
Babanın ileri sürdüğü gibi “O iyi biridir, sana kötü davranmaz” demekle olmaz. Bir evlilik böyle bir düşünce üzerine kurulamaz.
Her şeyden önce, kuzenini sevmiş bile olsan, bu yakın akraba evliliklerinin ne kadar yanlış olduğunu, doğacak çocuklarda ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını bilmen gerekir.
Ailen bilmese ve önemsemese bile sen üniversitede okuyan bir genç kız olarak onları aşmışsın, bu durumun ciddiyetini onlara anlatmalısın.
Gelelim sevdiğin gence... Birbirinizi sevseniz de bu anne sizin mutluluğunuza her zaman set çekecektir. Senin ailen de onu istemediğine ve geçmişteki bir olay nedeniyle arada husumet olduğuna göre, size huzur vermeyeceklerdir. Bütün bunlara rağmen evlenmeye kalkışsanız da, bu genç adamın da sorunlar karşısında pek mutlu olabileceği ve seni de mutlu edebileceğini sanmıyorum.
Baksana daha şimdiden arada kalmanın zorluğundan söz eder olmuş. O da bir anlamda haksız sayılmaz...
Kısacası sevgili kızım, henüz çok gençsin. Okuyorsun, önünde uzun bir ömür var. Meslek sahibi bir genç kız olarak hayatına yeniden yön verebilirsin. Ailene kesin bir şekilde kuzeninle evlenmeyeceğini söylemekten çekinme.
Sevdiğin gençle de ilişkini hiç değilse dondur. Bir süre görüşmeyin. Zaten senin okulun nedeniyle aranızda mesafe var.
Önce bir okulunu bitirmeye bak kızım. Evliliği daha sonra düşünürsün.

Yazarın Tüm Yazıları