Âşık olduğum kişi ciddi ilişki düşünmüyor

Bir arkadaş toplantısında benden 6 yaş büyük, yeni boşanmış ve 4 yaşında kızı olan bir adamla tanıştım. Belli bir zaman sonra birlikte olduk. Ancak ortada şöyle de bir gerçek var ki; o bir evlilik, hatta ciddi bir ilişki bile düşünmeyen birisi...

Haberin Devamı

38 yaşında, iş hayatında başarılı ve tanınan, sosyal çevresi olan ve beğenilen bir kadınım. 

Birkaç ay önce, bir arkadaş toplantısında benden 6 yaş büyük, yeni boşanmış ve 4 yaşında kızı olan bir adamla tanıştım. Aramızda onun da söylediği ve kabul ettiği gibi, inanılmaz bir çekim oluştu.
Daha ilk görüşmemizde, sanki birbirimizi yıllardır tanıyor gibiydik. Hatta dün gibi hatırlıyorum ki, içimden “Aman, sakın kapılma, bu adama âşık olabilirsin. Uzak dur” demiştim.
Elbette ki önce arkadaştık ve ben bana ilgi gösteren, çıkmak isteyen başka kişilerle de buluştum, konuştum, ama herkesi onunla karşılaştırıyordum ve aklımda sürekli o vardı.
Böyle bir şeyi daha önce hiç yaşamadım inanın ki. Normalde duygularına kapılıp giden bir insan değilimdir.
Belli bir zaman sonra birlikte olduk ki, bu biraz da benim istediğimle oldu. Kendisi bana ilişki için ümit vermiş birisi değil ve hatta arkadaş çevremizde sürekli “Ben artık evliliğe inanmıyorum. Bir daha asla ve asla evlenmem” dediği de bir gerçek.
Ben de tüm bunları bilerek onunla birlikte oldum. Çünkü dediğim gibi, aylar geçmesine rağmen, onu bir türlü aklımdan çıkaramamıştım.
Ancak ortada şöyle de bir gerçek var ki; o bir evlilik, hatta ciddi bir ilişki bile düşünmeyen birisi. Bana karşı son derece saygılı olsa da, biliyorum ki bana vermiş olduğu bir söz de yok.
Bu nedenle de, onu unutmaya çalıştım. Bakalım ne olacak diye araya mesafe koydum. Onu tam 4 aydır hiç aramadım ve beraber karşılaşabileceğimiz yerlere gitmedim.
Bana elbette ki birkaç defa o mesaj attı, ama hep son anda ve o gün buluşmak içindi.
Yine de hâlâ onu kafamdan atamıyorum. Dediğim gibi, beni beğenen insanlar var ve başkalarıyla da çıkıp buluşuyorum, görüşüyorum, ama sürekli aklımda o var.
Sizce onunla konuşsam mı? Konuşsam bile ne demeliyim? Yoksa her şey zaten çok belli ve ben onu unutup, ona da “beni bir daha arama” mı demeliyim? Ya da belki ona açılıp, ona karşı çok özel hissettiğimi ve onu aklımdan çıkaramadığımı mı söylemeliyim?
Bir erkek bir kız için ciddi düşünürse, zaten bunları kendisi ona söyler mi? Bir yandan da biliyorum ki, son derece zorlu, hatta basına bile taşınmış bir boşanma davasından yeni çıktı. Kızıyla aralarında hâlâ devam eden problemler var. Bunları bildiğim için de daha alttan alıp, o aradığında buluşup, olayları oluruna mı bırakmalıyım?
Belki güleceksiniz içinizden; 38 yaşında olup da, insan kendi sorununu çözemez de, bana mı başvurur diye. Ama gerçekten kafam karışık ve ona karşı bu kadar güçlü, hatta beni de allak bullak eden duygular hissetmesem size yazmazdım.
Rumuz: Confusedlover

Haberin Devamı

 Ona zaman tanımalısın

Haberin Devamı

Ben artık evliliğe inanmıyorum. Bir daha asla ve asla evlenmem” diyormuş... Bu çok doğal değil mi? Daha yeni kendisini mutsuz eden bir evlilikten kurtulmuş olmalı.
Bu durumda hemen yeni bir evliliğe sürüklenmek ister mi? İstemez...
Bir de üstelik 4 yaşında ve eminim çok değer verdiği küçük bir kızı var. Şu anda onu mutsuz edecek, bunalıma iteleyecek herhangi bir şey yapmak istemeyecektir.
38 yaşına gelmiş ve tüm başarılı iş hayatına rağmen artık ciddi bir ilişki ve evlilik isteyen bir kadın için, bir an önce beğendiği, değer verdiği adamla yuva kurma arzusu son derece doğal.
Ama o adam henüz hazır değilse, elbette ki sabretmek ve ona zaman tanımak gerekiyor. Eğer evlenme düşünceni çok fazla ön plana çıkarır, ona bunu sürekli hissettirirsen, onu kaybedebilirsin, diye düşünüyorum.
Bu arada 38 yaş ne ki, bana 50-60 yaşındakiler bile yazıyor ve çözüm arıyorlar, sevgili kızım...

Yazarın Tüm Yazıları