Yarınlar umut dolu

Türk basketbolunun geleceğini mercek altına aldığımızda iki üretken kulüp öne çıkıyor: Banvit ve TOFAŞ.

Haberin Devamı

Yıllardan beridir süregelen ‘yetiştirici’ olma geleneğine sahip ligin iki değerinin temsilcilerine şu sıralarda ay-yıldızlı formada rastlıyoruz.
Önce Ümit Milli Takımı, akabinde şu an Avrupa’da boy göstermeye devam eden 18 Yaş Altı Milli Takımı’nda genç oyuncular kendilerini geleceğe hazırlarken, aynı zamanda iki kulübün altyapıya dair verdiği çabanın bir yansımasını görüyoruz.
Zira...
Çok yakın geçmişte Ümit Milli Takımı’nda yer alan Banvit’ten Şehmus Hazer, Berke Atar ve Erkin Şenel, TOFAŞ’tan ise Emre Tanışan performanslarıyla umut vaad etmişti.
Bu kez gözler 18 Yaş Altı Milli Takımı’na çevrilirken, yine iki kulübün temsilcileri karşımıza çıkıyor.
Banvit’ten Eray Akyüz, Alperen Demir, Hakan Sayılı, Sadık Kabaca; TOFAŞ’tan da Mert Konuk.
Doğru bir organizasyonun yıllar süren plan ve programlanmasının ardından yeşeren tohumlar, bugün neticesini verdiğinden Milli takımlarda özellikle Banvit’in adını sıklıkla görüyoruz.
Bunun nedeninde güven yatıyor.
18 Yaş Altı Milli Takımı özelinde baktığımızda geçtiğimiz sezon Bandırma Kırmızı’da Eray 41, Sadık 39 maçta forma giyerken, Alperen 24 ve Hakan da 22 mücadelede Bandırma temsilcisinin formasını terletti.
‘Kırmızı’nın Banvit’in geleceğine yön verdiğini düşünecek olursak, 2000 doğumlu bu oyuncuların bu denli süre almaları duyulan güvenin ve umudun göstergesi niteliğinde.
TOFAŞ’ta da Mert Konuk’un A Takım ile 9 lig maçında yer alması, başantrenör Orhun Ene’nin kendisini yarınlara hazırlayacağına işaret ediyor.
Dolayısıyla milli takımlarda iki kulübün izlerine rastlamak da kaçınılmaz oluyor.
Elbette bugünü yaşarken, yarından emin derece konuşmak pek mümkün değil.
Ancak...
Şu da bir gerçek ki, Türk basketbolunun geleceğini çizenler, gerek tesisleşme hamleleri, gerek eğitimci kalitesi, gerekse vizyon sahibi olmalarıyla çemberin o dar dünyasında yer ediniyor.
Öyleyse, hemen kendimize şu soruyu sormak gerekiyor:
Yıllardır eğitiminin her derecesinde beraber olan bu kulüpler, gençlerine bu denli güveniyorken, biz neden inanmayalım?

Yazarın Tüm Yazıları