Mücadele kazanmayı getiriyor

TOFAŞ Başantrenörü orhun Ene, daha önceki açıklamalarında özellikle çift hanelere çıkan oyuncu sayılarını yükseltmeleri gerektiğini ve daha kompakt bir takım haline gelmelerini belirtmişti.

Haberin Devamı

Gün geçtikçe takım içerisindeki artan uyum kendisini son maçlarda gösterirken, geçtiğimiz hafta Avrupa’da alınan galibiyetin ardından Sakarya deplasmanından da takım galibiyetle döndü.
Bu galibiyette özellikle bu sezon hücuma önemli katkılar yapan Demonte Harper ve Diante Garrett’ın skorerliği öne çıkarken, 5 oyuncu ise mücadeleyi çift hanelerdeki skor katkısıyla tamamladı.
Elbette takım olma direncini de ortaya koyması TOFAŞ’ın galibiyetindeki kilit noktalarından birisiydi.
Sezon başından itibaren geçen süreç ise bizlere ne ligin, ne de Avrupa’nın bu sezon hiç kolay olmayacağını gösterdi.
Sertlik düzeyinin daha da arttığı ligimizde özellikle TOFAŞ’ın 7 maçta elde ettiği 6 galibiyet bu noktada öneme sahip.
Kaldı ki Banvit maçının ardından Sakarya maçındaki de geri dönüş bizlere mücadele düzeyinin ne kadar üst seviyede ve motivasyonun takım olma bilinciyle oluştuğuna işaret ediyor.
Avrupa’da da her ne kadar sonucunda parkeden mağlup ayrılsa da; TOFAŞ, Alba Berlin karşılaşmasında da taraftarının da verdiği güç ile birlikte iyi bir mesaj verdi.
Sezon genelinde bazı maçlarda yaşadığı sorunların aksine, mücadeleden vazgeçmeme örneğini sundu.
Şimdi ise önünde çok ciddi iki sınav var.
Bu noktada 21 Kasım Çarşamba günü PBK Lokomotiv Kuban ve 25 Kasım Pazar Fenerbahçe maçları iç sahada olmasının da etkisiyle sezonun ilk bölümünün kaderini çizecek.
Şayet TOFAŞ, bu mücadele örneğini söz konusu iki maçlara da yansıttığı takdirde önemli bir eşik atlayacak.

Yazarın Tüm Yazıları