Sen sen ol, önce hayatıma sahip çık!

“Sen sen ol, hayatına sahip çık” kampanyasının ikinci gününde Ulus 29’da silahlar patladı. Saldırganın mekana silahıyla girip olayın ardından rahatça uzaklaşabilmesi büyük tepki çekti.

Haberin Devamı

Yılbaşı gecesi Reina’da, birkaç gün sonra da İzmir Adliyesi’nde gerçekleşen terör saldırılarının ardından yeme, içme ve eğlence dünyasının patronları ile moda markalarının üyesi olduğu dernekler “Hayatına Sahip Çık” adlı bir kampanya başlatmıştı.

Sen sen ol, önce hayatıma sahip çık

Ünlü isimlerin “Sen sen ol, hayatına sahip çık, eve kapanma” mesajları verdikleri kampanyanın ikinci gününde yine silahlar patladı!
Gece hayatının popüler adreslerinden Ulus 29’da Seren Serengil’in eski eşi Musa Aytun silahlı saldırıya uğradı. Saldırıyı duyanlar ise “Terör saldırısı değilmiş, ayağa kurşun sıkılmış, rahatlayalım mı yani!” diyerek yetersiz güvenlik önlemlerine tepki gösterdi. 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina’daki saldırının acısı henüz tazeyken, bir kişinin silahla Ulus 29’a girmesi ve ateş ettikten sonra rahatça mekandan çıkabilmesi büyük tepki çekti.

Haberin Devamı

Sen sen ol, önce hayatıma sahip çık

Su dünyası

Fotoğraf sanatçısı Hasan Cem Araptarlı, Myanmar, Kamboçya ve Malezya’nın çeşitli yerlerinde suyun üzerinde yaşayan toplulukların hayatını anlattığı kitabında yer alan fotoğraflarla ilk kişisel sergisini açtı. Nişantaşı’ndaki Çağla Çabaoğlu Gallery’nin ev sahipliği yaptığı “Su Dünyası” adlı serginin açılış kokteyline ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler de katıldı. Fotoğraf kataloğunu inceleyen Güler, desteğini esirgemediği Araptarlı’ya çeşitli tüyolar verdi. Sergi, 10 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek. 

Sen sen ol, önce hayatıma sahip çık

 TImes Meydanı’nda
Doğudan Batıya Yolculuk

Türk modern sanatını dünyaya tanıtan Ahmet Güneştekin’in Monako, Venedik ve Barselona’dan sonra geçtiğimiz hafta da New York’taki Marlborough Gallery’de sergi açtığını yazmıştım. Matthew Drutt’ın küratörlüğünü üstlendiği, Güneştekin’in “Kostantiniyye” serisinden eserler ile “Zülkarneyn” serisindeki eserlerinin sergilendiği “Doğudan Batıya Yolculuk” adlı serginin tanıtımı, New York’un simgelerinden Times Square’ın dünyaca ünlü dijital ekranlarında yapıldı. Açılışına New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve Turkish American Society Başkanı Murat Köprülü’nün de katıldığı sergide sanatseverler, Godiva’nın şefi Thierry Muret’in hazırladığı çikolataların tadına bakıp 2017 trendlerini de dinledi.

Haberin Devamı

Sen sen ol, önce hayatıma sahip çık

Hayatı güzelleştiren kadınlar

3. Elele Avon Kadın Ödülleri için geri sayım başladı. Organizasyon kapsamında ilk olarak elele.com.tr üzerinde “Hayatı güzelleştiren kadınlar” adıyla halk oylaması yapıldı. 9 ayrı kategoride finale kalan adaylar, aralarında Ayşegül Aldinç, Ece Yörenç, Jülide Ateş, Vahide Perçin, Ertuğrul Özkök, Mehmet Y. Yılmaz ve Oben Budak’ın yer aldığı jüri tarafından değerlendirildi ve birinciler belirlendi. Birincilere ödülleri 18 Ocak’ta düzenlenecek törenle verilecek.

İŞTE ADAYLAR

Oyuncu: Aslı Enver, Burcu Biricik, Hazar Ergüçlü, Leyla Lydia Tuğutlu, Meryem Uzerli
Şarkıcı: Ayla Çelik, Güliz Ayla, Kalben, Sertab Erener, Simge
Yazar: Ayşe Kulin, Büşra Yılmaz, Elif Şafak, Nil Karaibrahimgil, Zodi
Spor: Ayşe Begüm Onbaşı, Çağla Büyükakçay, İrem Yaman, Nazmiye Muratlı, Victoria Zeynep Güneş
Bilim: Canan Dağdeviren, Hande Özdinler, İlayda Şamilgil, Naşide Gözde Durmuş, Zeynep Tümer
Sosyal sorumluluk: Dilek Sabancı, Esin Pektaş, Itır Erhart, Özlem Cankurtaran/Özlem Zehebi, Saadet Özkan
Gazeteci: Balçiçek İlter, Cansu Çamlıbel, Didem Arslan Yılmaz, Hande Fırat, Gülden Aydın
Girişimci: Ayşe Tolga, Melis Güçtaş, Nejla Güvenç, Neslişah Alkoçlar, Pınar Kaftancıoğlu
Sanat: Benan Dalkıran / Pınar İstemi, Canan Yücel Pekiçten, Deniz Gamze, Karsu Dönmez, Türkan Derya

Haberin Devamı

Sen sen ol, önce hayatıma sahip çık

 

Yazarın Tüm Yazıları