Patronlar kültür turunda

İş dünyasının patronları, rehber Saffet Emre Tonguç’la kültür turuna çıktı. Daha önce “James Bond’un İzinde” adlı turla Kapalıçarşı ve Fener-Balat’ı gezen işadamları, bu kez Karaköy’ü keşfetti. Türk Kalp Vakfı da düzenlediği etkinliğe katılan ünlü isimleri tura çıkardı.

Haberin Devamı

ATA Holding bünyesinde faaliyet gösteren Arbeta Turizm, düzenlediği “İstanbul kültür turları”na bir yenisini daha ekledi. Ece Kurdoğlu’nun başkanlığında 1995 yılından bu yana yerli ve yabancı seyahat tutkunları için VIP turlar düzenleyen Arbeta Turizm’in Karaköy turuna iş dünyasının patronları katıldı. Arzuhan Doğan-Mehmet Ali Yalçındağ, Erhan-Emine Kamışlı, Dilek-Ali Nuri Türker ve Arzu Sabancı, Saffet Emre Tonguç’un rehberliğinde İstanbul’un yenilenen yüzü Karaköy’ün tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Yunan Türk dostluğu

Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği Eski Başkanı Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, kısa süre önce Türkiye’ye gelerek Dünyagöz Hastaneleri’nde ‘medikal direktör’ olarak göreve başladı. Türkiye’ye yerleşen Ioannis Pallikaris ve eşi Seleni Barbara Pallikaris, önceki gün ‘yeni yıla merhaba’ yemeği düzenledi. Balmumcu’daki Plaza Otel’in teras katında hizmet veren Cento Per Cento’da gerçekleşen “Yunan-Türk dostluğu” adlı kutlama, iş, sanat, siyaset ve medya dünyasını buluşturdu. Fener Rum Patriği I. Bartholomeos’un onur konuğu olduğu kutlamada Yunan mutfağından lezzetler ikram edildi.

Haberin Devamı

Külliyede sema gösterisi

Kalp-damar hastalıkları hakkında farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yapan Türk Kalp Vakfı da Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi sırasında karargâh olarak kullandığı Balat’taki Osmanlı Külliyesi’nde kültür ve sanat etkinliği düzenledi. Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Sekban’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe katılan iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri, sema gösterisi ve Osmanlı müzikleri eşliğinde geçmişe yolculuk yaptı. Konuklar, etkinlik kapsamında Topkapı Sarayı, Süleymaniye Cami ve Ayasofya’yı da gezdi.

Yazarın Tüm Yazıları