Mikla ilk 100’de

Mehmet Gürs’ün 2005’te Tepebaşı’ndaki The Marmara’nın teras katında açtığı Mikla, dünyanın en iyi 100 restoranı arasına girdi. Gürs, dünyaca ünlü şefleri geride bıraktı.

Haberin Devamı

Mikla ilk 100’de

Geçen yıl, gastronomi alanında uzmanlaşmış 1000 üyenin seçtiği “The World’s 50 Best Restaurants” (Dünyanın En İyi 50 Restoranı) listesine 97’nci sırada giren Mikla, bu yıl 41 basamak atlayarak listenin 56’ncı sırasına oturdu.
Gürs böylece, daha alt sıralarda yer alan Alain Ducassa au Plaza Athénéé, Daniel, L’Ateliér Saint-Germen de Joel Robuchon Paris gibi dünyaca ünlü şeflerin kendi adlarını taşıyan Michelin yıldızlı restoranları, geride bırakmış oldu.

Mikla ilk 100’de
 

Haberin Devamı

“Mikla’nın başarısında Ağustos 2012’de yarattığımız ‘Yeni Anadolu Mutfağı’ konsepti için, Anadolu’nun dört bir yanından işbirliği yaptığımız, ürünlerini kullandığımız tüm üreticilerin payı var” diyen Mehmet Gürs, 13 Haziran’da 1-50 arasındaki restoranların da açıklanacağı New York’ta düzenlenecek törene katılacak.

 

Şarkılı kutlama

Mikla ilk 100’de

Ünlü Modacı Günsel Ülkü, yeni yaşını sahnede şarkılar söyleyerek kutladı. Tüm konukların beyaz kıyafetler giydiği kutlamada sahneye çıkan Ülkü, orkestra eşliğinde performans sergilerken, aralarında Arzu Kunt, Alegra Levi, Neslihan Yargıcı, Şeyla Ovadia Karadeniz ve Emel Sözer’in de bulunduğu isimler şarkılara eşlik etti.

 

Yacht Türkiye 10 yaşında

Mikla ilk 100’de

Yayın hayatına Mart 2006’da “Denizler, tekneler ve gezginler hakkında her şey” sloganıyla adım atan Yacht Türkiye Dergisi, 10. yaşını kutladı. Yeşil Kundura distribütörlüğünde bulunan Sebago markası sponsorluğunda Reina’da gerçekleşen kutlama, deniz tutkunlarını buluşturdu. Doğan Burda İcra Kurulu Başkanı Mehmet Y. Yılmaz, Yacht Türkiye Yayın Direktörü Murat Köksal ve Yayın Yönetmeni Eyüp Özel ile Yeşil Kundura Genel Müdürü Hüseyin Kızanlıklı, 10. yıl pastasını ünlü yelkenciler, yat üreticileri ve tasarımcılarının alkışları eşliğinde kesti.

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları