İstanbul’da caz zamanı

Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 27 Haziran’da başlıyor. Festivalin programı önceki gün Nola İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Haberin Devamı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 19 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali 23’üncü kez, 27 Haziran-25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin programı ise önceki akşam Nola İstanbul’da açıklandı.

İstanbul’da  caz zamanı

Toplantıya İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ve İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin katıldı.

İstanbul’da  caz zamanı

Festival bu yıl Nile Rodgers ve grubu Chic, Damon Albarn & Suriye Ulusal Arap Müziği Orkestrası, Kamasi Washington, Ernest Ranglin, Hugh Coltman, Joss Stone & Vintage Trouble ve Gregory Porter gibi folk, blues ve cazın farklı seslerini ağırlayacak.
Bu yılki “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” usta müzisyenler Özdemir Erdoğan ve Ergüven Başaran’a takdim edilecek.

 Ortak sergi

Haberin Devamı

Ressam  Arden Oluk ile seramik sanatçısı Ayşe Öztürkmen’in “Müsaadenizle delirme hakkımı kullanıyorum” adlı kolektif sergisi önceki gün açıldı.

İstanbul’da  caz zamanı

Arnavutköy’deki Join Idea’da yapılan serginin açılışına usta yönetmen Ferzan Özpetek, Günseli Kato, Cem Mumcu ve Zeliha Berksoy katıldı. Sergi, 10 Nisan’a kadar gezilebilir.

Saç trendleri

Ünlü Fransız saç tasarımcısı Stephane Besson, Türkiye’ye geliyor.

İstanbul’da  caz zamanı

Ünlü tasarımcı, özel saç kesimleri ve stil önerileri ile 29 Mart-1 Nisan tarihleri arasında Vakko Zorlu’da olacak. 

Yüzde 100 akustik 

Garajistanbul’un “Yüzde 100 Akustik” konser serisi, 2 Nisan Cumartesi akşamı Kaan Tangöze konseriyle son buluyor.

İstanbul’da  caz zamanı

Duman grubunun solisti olarak tanınan Tangöze, konserde ilk solo çalışması olan “Gölge Etme” albümündeki şarkıları seslendirecek.

Haberin Devamı

Konser öncesi buluşma

Dr. A. Hale Bacakoğlu’nun başkanlığını yaptığı Parıltı Görmeyen Çocuklara Destek Derneği, 12 Nisan’da Raffles Hotel’de bir yardım konseri düzenleyecek.

İstanbul’da  caz zamanı

Konser öncesi aralarında Monik İpekel, Işıl Reçber, Elif Eren, Elif Gönlüm, Neşe Gönül, Esra Soydan ve Hande Sezer Pekcan’ın da yer aldığı dernek üyeleri Liv Hospital’da bir araya geldi. Görmeyen çocuklar için yapılacak konserde Sıla sahneye çıkacak.

Renkli açılış

Simay Uras’ın sahibi olduğu Qurabiye adlı mekan önceki gün düzenlenen davetle açıldı.

İstanbul’da  caz zamanı

Yeşim-Cihan Uras, Eda Kosif, Sema Sipahioğlu, Burcu Karabacak, Deniz Berdan, Arzu Atabarut, Defne Samyeli, Ece Vahapoğlu ve Özlem Süer gibi ünlü isimlerin katıldığı davette pastalardan çikolatalara, tasarım kurabiyelerden cheesecake’lere, Qurabiye’nin en özel lezzetleri konukların beğenisine sunuldu. Simay Uras, davette 25’inci yaş gününü de kutladı.

Haberin Devamı

Yanlış anlaşılmasın

İşadamı Ahmet Bayer’in eski eşi Sinem Yıldırım, önceki gün Bebek’te bir mekanda görüntülendi.

İstanbul’da  caz zamanı

Yıldırım, yan masada oturan bir beyefendi ile uzun süre sohbet etti. Habercilerin görüntü aldığını fark edince Yıldırım, “Yanlış anlaşılmasın. Beyefendi hem benim hem de eski eşimin arkadaşı. Denk gelince biraz lafladık” dedi.

İspanyol esintileri

Ünlü modacı Begüm Salihoğlu, İlkbahar/Yaz’16 Haute Couture koleksiyonunu beğeniye sundu.

İstanbul’da  caz zamanı

“İspanyol esintileri” temalı koleksiyonda parti elbiseleri dikkat çekti.

 

Yazarın Tüm Yazıları