İsmail Acar’dan barışa davet

Türk çağdaş sanatının öncü isimlerinden ressam İsmail Acar, savaş nedeniyle ülkelerinden göç etmek zorunda kalan ve çoğu Türkiye’deki kamplarda yaşayan sanatçılarla birlikte “Karşılaşma” adlı bir sergi açtı.

Haberin Devamı

BM tarafından Türkiye’de düzenlenen 2016 Dünya İnsanlık Zirvesi çerçevesinde “insanlık elçisi” daveti alan İsmail Acar, dünya genelinde gezdiği mülteci kamplarında kalan sanatçıların eserlerini “Barışa Davet” başlığı altında bir araya getirmişti.

İsmail Acar’dan barışa davet
İsmail Acar, İstanbul Valisi Vasip Şahin’e sergiyi gezdirip eserler hakkında bilgi verdi.

Acar, şimdi de Mevlana’dan ilham alarak hazırladığı eserlerin bulunduğu bir sergi açtı, sergide savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalmış İranlı, Iraklı ve Suriyeli 10 sanatçının eserlerine de yer verdi. Nişantaşı’ndaki Galeri İdil’de beğeniye sunulan serginin açılışına İdil Yılmaz ev sahipliği yaptı. Açılışa İstanbul Valisi Vasip Şahin’in yanı sıra iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri de katıldı.

Haberin Devamı

İsmail Acar’dan barışa davet
 Suriyeli ressam Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi’nin resmini çizdi. 

Yeni yıl vitrini

İsmail Acar’dan barışa davet

Yılbaşı vitrinleriyle her yıl şehre yeni yıl ruhunu getiren Beymen, 2017 yılbaşı vitrini açılışını Beymen İstinye Park’ta gerçekleştirdi. Sirk konseptli etkinlik, moda tutkunlarını bir araya getirdi. Ateş püskürten adamlardan jonglörlere, trompet gösterilerinden tahta bacaklı adamlara birbirinden renkli şovların yer aldığı açılışta eğlenceli anlar yaşandı.

 

Amerika’da satışa çıkıyor

Uzun yıllar ilaç sektöründe genel müdür olarak kariyer yaptıktan sonra L’Atelier d’Existence adlı markasıyla moda tasarımcılığına soyunan Günsel Ülkü, yeni koleksiyonunu Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn’da tanıttı. Ülkü’nün Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu’da satışa çıkacak couture koleksiyonunu sergilediği davette, ocakta Amerika’da satışa sunulacak modeller de tanıtıldı.

 İsmail Acar’dan barışa davet

 Ayşe Azizoğlu - Ahmet Arslan 

 

Yazarın Tüm Yazıları