Hem atlar yarıştı hem de şapkalar

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından beri kesintisiz düzenlenen Gazi Koşusu, geçtiğimiz hafta sonu Veliefendi Hipodromu’nda 89’uncu kez koşuldu. 21 İngiliz safkan atın mücadele ettiği hipodromda seyirciler de şıklık yarışındaydı.

Haberin Devamı

Türk yarışçılığının derbisi diye nitelendirilen 89. Gazi Koşusu’nu Gülçin Kundakçı’nın sahibi olduğu, Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı “Renk” adlı safkan, 2.30.82’lik dereceyle kazandı.
21 İngiliz safkan mücadele verdiği, 2 bin 400 metrelik çim pistte gerçekleşen koşuda ikinciliği Hikmet Kızılca’nın sahibi olduğu, Selim Kaya jokeyliğindeki “Tatvan İncisi” 2.31.19’luk derecesiyle aldı. Ayhan Ekmekçibaşı’nın sahibi olduğu, Gökhan Kocakaya’nın jokeyliğindeki “Güngör Baba” da 2.13.98’lik derecesiyle üçüncü oldu.

İş dünyasının at yarışı tutkunu patronlarının da izlediği koşunun tribünlerinde de şıklık yarışı vardı. Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz ile oğlu Yavuz Yılmaz’ın sevgilisi Neşe Sapmaz, şapkalarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Haberin Devamı

3,5 milyon lira ikramiye dağıtıldı
Koşuda birinci olan “Renk”in sahibi Gülçin Kundakçı, yarış ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle birlikte 2 milyon 473 bin lira para ödülünü Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’nın elinden aldı. Toplamda 3 milyon 479 bin 500 lira ikramiye dağıtılan Gazi Koşusu’nu ilk kez kazanan jokey Ahmet Çelik’e de ödülünü İstanbul Valisi Vasip Şahin verdi.

Bodrum’da pazar eğlencesi
Bodrum’da, Yalıkavak Highlight Hotel’in bünyesinde hizmete giren X Beach, pazar günleri düzenlediği “happy hour”lar ile eğlencenin yeni adresleri arasına girdi. İlki geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen, DJ Murat Tokuz’un performans sergilediği akşamüstü eğlencesi, iş, sanat ve moda dünyasının ünlü isimlerini buluşturdu. Mustafa Sirmen, Derya Çavuşoğlu-Bekir Aksoy ve Çağla Şıkel’in de aralarında olduğu ünlü isimler, gündüz denize girip güneşlenirken, akşam da partiye katılarak keyifli saatler geçirdi.

Sabaha kadar caz
İstanbullularla ilk olarak 1992 yılında tanışan O Bar, Esen Yeşilırmak ve Abdullah Özmelek ortaklığında Kuruçeşme’de yeniden açılmıştı. Abdullah Özmelek’in Cafe de Paris’in yeni şubesini de açtığı O Bar, Boğaz manzarası eşliğinde sunulan lezzetleriyle olduğu kadar eğlencesiyle de adından söz ettiriyor. Çarşamba ve cumartesi günleri canlı müzik performanslarına ev sahipliği yapan O Bar’da ramazandan sonra caz geceleri de başlayacak.

Yazarın Tüm Yazıları