Gala Modern’le eğitime destek

Çocuk ve gençlerin eğitimine olanak yaratmak amacıyla düzenlenen Gala Modern’in yedincisi geçen hafta sonu İstanbul Modern’de gerçekleştirildi. İş dünyasının patronları, Raffi Portakal’ın yönettiği müzayedede eğitime destek vermek için yarıştı.

Haberin Devamı

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen Gala Modern, iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerini eğitim için buluşturdu. Ana sponsorluğunu Eren Holding’in, sunuculuğunu ise gönüllü olarak Rana Erkan Tabanca’nın üstlendiği Gala Modern’de İstanbul Modern Müzesi’nin eğitim etkinliklerine destek sağlamak amacıyla Raffi Portakal yönetiminde müzayede düzenlendi. 

Nuri Bilge Ceylan, Adnan Çoker, William Kentridge, Sıtkı Kösemen, Nuri Kuzucan, Kemal Önsoy, Ardan Özmenoğlu, Adrián Villar Rojas, TUNCA, Ziya Tacir, Richard Wentworth, Pae White, Seyhan Özdemir Sarper ve Sefer Çağlar gibi sanatçıların İstanbul Modern’in eğitim projelerine destek
olmak için hazırladığı özel çalışmaları, 2 milyon 195 bin TL’ye satıldı.

 

Haberin Devamı

Halit Ergenç’in sunumuyla İstanbul Modern’in “Yok Olmadan” başlıklı yeni sergisinin de tanıtıldığı etkinlikten elde edilen 300 bin lira, eğitim programlarına bağışlandı.

 

Sevil Sabancı, Gala Modern’e sevgilisi Ferhat Ferhangil ile kol kola geldi.


İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, İstanbul Modern Eğitim Dostları’nın yaptığı katkılarla çeşitlenen eğitim programlarından bu yıl 42 bin çocuk ve gencin yararlandığını belirtti.

 

Türk tatlıları mücevher oldu


Mücevher tasarımcısı Zeynep Erol, Türk tatlılarını 3 boyutlu hale getirdiği “Lokum Gibi” adlı koleksiyonunu Nişantaşı’ndaki atölyesinde tanıttı. Zeynep Erol’un 60 parçadan oluşan altın, gümüş, elmas, pırlanta ve yarı değerli taşlar gibi malzemeler kullandığı “Lokum Gibi” adlı koleksiyonunda baklava, bülbül yuvası, burma sarığı, İzmir lokması, şekerpare, incir tatlısı, akide şekeri, gül tatlısı gibi tatlıların 3 boyutlu mücevherleri yer alıyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları