Film müzikleriyle anıldı

Geleneksel Hacı Sabancı anma konserlerinin 16’ncısı geçtiğimiz hafta sonu Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası gecede Hollywood film müziklerinden örnekler sundu.

Haberin Devamı

Sanata ve özellikle müziğe duyduğu ilgiyle tanınan merhum işadamı Hacı Sabancı, ölümünden bu yana her yıl olduğu gibi Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın seslendirdiği şarkılar ve müziklerle anıldı. Özcan Sabancı’nın ev sahipliğinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen anma konseri iş, sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimlerini buluşturdu. Konser öncesi konuşma yapan Özcan Sabancı, “Vatanımız ve insanımız için hep daha iyisini isteyen Hacı Sabancı’yı bu akşam yüzünüzde tebessümle hatırlamanızı rica ediyorum. Çünkü inanıyorum ki o da bizleri bir yerlerden aynı tebessüm ve huzurla izliyor” dedi. Konserin bu yılki teması ise Hollywood film müzikleri olarak seçildi. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde film sahnelerinden görüntüler eşliğinde performans sergiledi.

Haberin Devamı

Film müzikleriyle anıldı

Sahibinden temiz ikinci el çanta

Portakal Sanat ve Kültür Evi’nin düzenlediği “İkinci El Çanta Müzayedesi” geçtiğimiz hafta sonu Nişantaşı’ndaki St. Regis Otel’de gerçekleşti. 6 aileden toplanan 179 çantanın satışa çıktığı müzayedede toplam değeri 800 bin lira civarında olan Hermes, Louis Vuitton, Chanel ve Christian Dior gibi dünyaca ünlü markaların çantaları açık artırma ile yeni sahiplerinin oldu. 

Amerikan efsanesi Ankara’da

Kendine özgü giyim tarzı ile dikkat çeken Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, geçtiğimiz yıl Anglosakson stili ile 200 yıldır Amerika’da efsane haline gelen Brooks Brothers’ı Türkiye’ye getirmişti. 

Film müzikleriyle anıldı

Brooks Brothers’ın ilk mağazasını İstanbul’daki Zorlu Center’da açan Koç, İzmir’den sonra bir şube de geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da açtı. Ağaçlı Ailesi’nin ev sahipliğinde Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde hizmete giren Brooks Brothers’ın açılışına RMK Classic CEO’su Füsun Kuran’ın yanı sıra aralarında Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Curr, Tayland Büyükelçisi Tharit Charungvat ve Güney Afrika Büyükelçisi Vika Khumalo’nun da olduğu iş, sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimleri katıldı.

Haberin Devamı

Yerli-Yersiz kabare

Hollanda Kraliyet Tiyatrosu sanatçısı Nilgün Yerli’nin Türkiye turnesi kapsamında sergilediği “Yerli Yersiz” adlı kabare Zorlu PSM’de İstanbullularla buluştu. Hollandalı müzisyenler eşliğinde dans edip şarkılar söyleyen Yerli, performansıyla kahkaha dolu dakikalar yaşattı. Sanatçı “Yerli Yersiz” adlı kabarenin Türkiye turnesinden elde edilen geliri Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’na (TÜRGÖK) bağışladığını söyledi.

Walter Knoll’e Türk tasarımı

2012 yılında hayata gözlerini yuman ünlü tasarımcı, heykeltıraş ve ressam Sadi Öziş’in tasarımlarının Alman mobilya devi Walter Knoll’ün dünya koleksiyonuna girmesi Mozaik Ortaköy’de kutlandı. Yaman Erturan’ın
ev sahipliğinde gerçekleşen kutlamada tüm dünyada satışa sunulmaya başlanacak olan Sadi Öziş imzalı Fishnet, Burgaz ve Rumi
adlı koltuklar
tanıtıldı.

Yazarın Tüm Yazıları