Dünyanın zirvesine Türk bayrağı

Geçen hafta sonu dünya jet sosyetesinin favori kayak merkezlerinden olan İsviçre Alpleri’ndeki St. Moritz’deydim.

Haberin Devamı

1907 yılından bu yana donmuş bir gölün üzerinde gerçekleştirilen ve dünya genelinde kış turizmi için en önemli organizasyonlardan olan White Turf Yarışları kapsamında ilk kez Türkiye Jokey Kulübü adına koşu düzenlendi.

Alpler’de Türk kahvesi

TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci’nin, Türkiye adına ev sahipliği yaptığı yarışlar kapsamında seyircilere donmuş göl üzerine kurulan dev çadırlarda Türk kültüründen örnekler sergilendi. Türkiye’nin Zürih Başkonsolosu Aslı Oral’ın da katıldığı White Turf’de, ebru sanatı tanıtıldı, The Marmara Oteli’nin aşçıları da Türk mutfağından lezzetler sundu. Türk Kahvesi’nin de ikram edildiği yemek sonrası gerçekleşen 800 metrelik TJK koşusunda, 4 yaş ve üstü dokuz safkan at arasında yarışı Scuderia Del Clan’ın sahibi olduğu, Alman menşeili 7 yaşındaki safkan, jokeyi Raphael Lingg ile kazanmayı başardı. 

Haberin Devamı

İstanbul’a gelecekler‘

At Türk’ün kanadıdır’ özdeyişini hatırlatarak Türkiye’nin Avrupa’da dördüncü, dünyada ise dokuzuncu büyük atçılık ülkesi olduğunu belirten Ekinci, 15 Mayıs’ta White Turf Yarışı’nın İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda da yapılacağını belirterek İsviçreliler’i İstanbul’da ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Dünyanın zirvesine Türk bayrağı
Türkler, dünya jet sosyetesinin favori kayak merkezlerinden İsviçre’deki St. Moritz’in zirvesine bayrak dikti.

Dünyanın zirvesine Türk bayrağı

Kral yatağının Türk sahibi

St. Moritz, dünyaca ünlü yardım kuruluşu İsviçre Kızılhaç’ın (Swiss Red Cross) 150. Yıl Galası’na da ev sahipliği yaptı. St. Moritz’in simgelerinden olan  Badrutt’s Palace Hotel’de gerçekleşen Swiss Red Cross Gala’sında Avrupa jetset’inin ünlü isimleri bağış yarışı yaptı. “Sağlıklı bir yaşam için temiz su” temalı etkinliğin ana sponsorlarından olan ve İsviçre’de yaşayan Türk işadamı Ferit Avcı, XX adlı marka yatağı bağışladı. At kılıyla yapılan yatak, açık artırma sonucunda 70 bin euro’ya satıldı.

Kız kıza

Haberin Devamı

Metropol hayatının koşturmacası içinde, geçmişte kız arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları keyifli etkinlikleri özleyen birçok kadın, ‘kız kıza buluşma’ların hayalini kuruyor. Şehirli kadınların yeni buluşma adresi kizkiza.com, işte bu hayalleri gerçekleştirmek için kuruldu. Esra Zarakol, Ayşe Ebru Örtemiz ve Elif Deniz Kavasoğlu ev sahipliğinde The Public Hotel’de gerçekleşen etkinlikte, Dr. Seran Göçer’le buluşan kizkiza.com üyeleri, güzellik ve sağlık konusunda önemli sırları öğrendiler. 

Yazarın Tüm Yazıları