Dersimiz Cumhuriyet ve moda

Haberin Devamı

Modacı Vural Gökçaylı ve İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, Gedik Üniversitesi’nin “Tasarım Buluşmaları” etkinliğine katıldı. Toker, annesinin kıyafetini giydi.

Gedik Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi’nin düzenlediği “Tasarım Buluşmaları” etkinliğinde Vural Gökçaylı, “Moda ve Kostüm Tarihi” konulu bir konferans verdi. Etkinlikte İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker de annesi Mevhibe İnönü’ye ait bir kıyafetle modacıya eşlik etti. Gökçaylı, Mevhibe İnönü’nün Türk moda tarihinde Cumhuriyet dönemi modasının ilk temsilcilerinden olduğunu söyledi. Özden Toker de giydiği kıyafetin Gedik Üniversitesi’nin konferansı için sergilendiği Ankara Pembe Köşk Müzesi’nden özel olarak çıkarıldığını belirtti.

Bira fabrikasında moda buluşması

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) ve İstanbul Moda Akademisi’nin (İMA) Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenlediği The Core İstanbul, tarihi Bomonti Bira Fabrikası’nda kapılarını açtı. İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi’nin ev sahipliği yaptığı The Core İstanbul’da 32 marka ve 22 tasarımcı 2016 ilkbahar-yaz koleksiyonlarını sergileyecek. Deniz Berdan’ın da aralarında olduğu tasarımcılar, 40 ülkeden 500’ün üzerinde satın almacı ile buluşacak.

Haberin Devamı


Dost meclisi

Yılmaz Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, iş ve sanat dünyasından ünlü isimlerin katıldığı “dost meclisi” adlı yemek davetlerine bir yenisini ekledi. Kurban Bayramı tatilinde 50’ye yakın dostunu Antalya-Kemer’deki oteli Holiday Club’da ağırlayan Ulusoy, önceki gün de aralarında Metin Akpınar, Göksel Arsoy, Erhan Yazıcıoğlu, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur ve Gönül Yazar’ın da olduğu sanatçı arkadaşlarıyla bir araya geldi. Ulusoy’un ofisindeki buluşmada sanatçılar, Levent Kırca’yı da andı...

Cumhurbaşkanı Sunset’te

Vakko’nun ortaklarından olan Finlandiya Fahri Başkonsolosu Jeff Hakko, önceki gün Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö’yü Ulus’taki Sunset’te ağırladı. Kendisi için özel olarak hazırlanan lezzetleri çok beğendiğini söyleyen Sauli Niinistö, Sunset’in yaratıcı mutfak direktörü Fabrice Canelle ve salon müdürü Gazi Akyol’la hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberin Devamı

Nargilenin marpucu bakırdan

Bodrum Yalıkavak Marina’da hizmet veren nargileci PS Lounge, İstanbul şubesini Etiler’de açtı. PS Lounge, bakır ve cam ustaları tarafından el işçiliğiyle üretilen nargileleri kadar dekorasyonuyla da iddialı.

Biz Ben Değiliz

Genç ressam Seda Gazioğlu’nun ilk kişisel sergisi “Biz Ben Değiliz”, Nişantaşı’ndaki Çağla Cabaoğlu Gallery’de açıldı. İş ve sanat dünyasından ünlü isimlerin katıldığı açılışta Gazioğlu’nun eserleri büyük ilgi gördü. Central Saint Martins Fine Art Londra’da eğitimini tamamladıktan sonra sanat üretimine Londra ve İstanbul’da devam eden Gazioğlu’nun sergisini 10 Kasım’a kadar görebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları