Demet Sabancı’nın Sultan koleksiyonu

İş hayatındaki başarılarıyla adından söz ettiren Türkiye’nin en büyük sanat koleksiyonerlerinden olan Demet Sabancı Çetindoğan, Sultan III. Selim imzalı tuğranın da aralarında olduğu koleksiyonunu sergiliyor.

Haberin Devamı

Demet Sabancı Çetindoğan ve eşi Cengiz Çetindoğan, 1997 yılından bu yana bir araya getirdikleri hat koleksiyonundan seçilen eserleri “Harflerin Sanata Yansıması” isimli sergiyle sanatseverlerle paylaşıyor. Osmanlı Hat Sanatı’nın, 16. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar uzanan döneminden 40’ın üzerinde nadir ve seçkin eseri sanatseverlerle buluşturacak olan sergide, başta Kuranı Kerim nüshaları olmak üzere, murakkalar, levha ve hilyelerle birlikte hattatların yazı yazmada kullandığı araçlar da yer alacak. Sergide, Şeyh Hamdullah, Derviş Ali, Kazasker Mustafa İzzet, Mehmed Şefik Bey, Haci Arif Efendi ve Hamit Aytaç gibi Türk hat sanatına yön veren pek çok hattatın itinayla yazdığı 40’ın üzerinde levha, Hilye-i Şerife, Kuran-ı Kerim’in yanı sıra Sultan III. Selim imzalı bir tuğra da sergilenecek.

Tatilde sanat

Haberin Devamı

Sanat eğitimine büyük önem veren İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, 7-12 yaş aralığındaki çocuklar için sömestr tatilinde hem eğlenceli, hem de öğretici bir dizi atölye programı hazırladı.
Resimler ve Kostümler, Geleceğin Mimarları, Mikroskoptan Resimler, Çamurdan Heykeller, Dönüşen Tasarımlar ve Büyülü Ağaçlar başlıklı birçok atölye programı için günlük veya haftalık kayıt yaptırabilirsiniz.

Kaptan nikah kıydı

Yaman Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Gülay Yaman ile işadamı Cem Karadeniz dünyanın en büyük seyahat gemilerinden olan Freedom Of the Seases’te evlendi. Ukraynalı kaptanın kıydığı nikahla evlenen çift, Küba’da balayı yaptı. Havana’da Atatürk büstünün önüne gelerek dua eden yeni evli çift saygı duruşunda bulundu.

Oxford Socrates ödülü

11 yıldır düzenlediği şovlarda aralarında Miranda Kerr, Adriana Lima, Irina Shayk, Kendall Jenner, Erin Heatherton, Lindsay Ellingson ve Isabeli Fontana’nın da olduğu pek çok ünlü modeli podyuma çıkartan Dosso Dossi Fashion Show’un yaratıcısı işadamı Hikmet Eraslan’ın başarısı ödülle tescillendi.
İş ve tatili birleştiren özgün modeliyle tüm dünyada adından söz ettiren Dosso Dossi Fashion Show, “En İnovatif Proje” dalında Avrupa İş Konseyi (EBA) tarafından verilen ve iş dünyasının Oscar’ı sayılan Oxford Socrates Ödülü aldı.
Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan ödülünü Londra’daki Oxford Town Hall’de düzenlenen törende Socrates Komitesi üyeleri Prof. Dr. Jonh W. A. Netting ve Dr. Vincenzo Costilgo’nun elinden aldı.

Yazarın Tüm Yazıları