ASLANLARI KURTARIYOR

2000’li yıllarda sık sık magazin sayfalarını süsleyen, bir dönem dünyanın en pahalı şarapları arasında yer alan Petrus’un üçüncü kuşak patronu Edouard Moueix ile nişanlanan Aslıhan Gedik, hayatını hayvanlara adadı.

Haberin Devamı

HAYTAP’ın (Hayvan Hakları Aktif Güç Birliği Platformu) Amsterdam temsilciliğini yapan, Afrika’da aslanlar, filler ve maymunları korumak için çalışan Aslıhan Gedik, çalışmalarını Türk Hava Yolları’nın dergisi SkyLife’ın eylül sayısında kaleme aldı: “Aslanları koruyup doğal hayata geri kazandırmayı hedefleyen Alert isimli kuruluşla çalışıyorum. 30 yıldan kısa bir sürede nüfusu yüzde 90 oranında azalan aslanların doğal yaşamını sürdürmesi için çalışmalar yapıyoruz.” Alert’in “aslanların büyükelçisi” unvanı verdiği Gedik ayrıca Malavi’de filler için kurulan Wildlife Action Group, Endonezya ve Malezya’da da orangutanları koruyan Orangutan Outreach adlı kuruluşlarda Avrupa temsilciliği görevini sürdürüyor.


En moda eğlence

İşkadını ve moda tasarımcısı Günsel Ülkü, yeni koleksiyonunu Nişantaşı’ndaki Biber Bar’da tanıttı. Davete iş ve sanat dünyasının ünlü isimleri katıldı. Yurtdışında da satılan koleksiyonu inceleyen ve alışveriş yapan davetliler, daha sonra barın Happy Hour partisinde eğlendi.

Haberin Devamı


Cübbeyi çıkarıp gelinlik ve smokin giydiler

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Yardımcı Doçenti Nizar Aslan’ın oğlu Burçin Aslan, kendisi gibi avukat olan Cansu Çınar’la Büyük Kulüp’te evlendi. Cüppeyi çıkarıp gelinlik ve smokin giyen çiftin nikâh şahitliklerini Mete Aslan ve Sabahat Çınar yaptı. Çift, nikâhın ardından balayı için Bali’ye gitti.


Dahi Bellek’ten otizmli çocuklara burs

Özcan Tahincioğlu, “Dahi Bellek” lakaplı otizmli ressam Stephen Wiltshire’ı Türkiye’ye davet etti. İstanbul’un üzerinde helikopterle 45 dakika dolaşan Wiltshire, şehrin resmini dev bir tuvale çizdi. Palladium Tower’da sergilenen eserin fotoğraflarıyla hazırlanacak ürünler, 26 Kasım’da Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenecek Tohum Otizm Vakfı Geleneksel Yılbaşı Alışveriş Şenliği’nde satışa sunulacak.

Yazarın Tüm Yazıları