Alzheimer hastaları için ‘Bir Resim Yap’tılar

İş ve sanat dünyasının ünlüleri Alzheimer hastaları yararına “Bir Resim Yap” adlı proje kapsamında ellerine fırça alıp hayallerini çizdi. Proje kapsamında düzenlenen davette Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yaptığı resim de açık artırmaya çıktı.

Haberin Devamı

Alzheimer hastalarına destek olmayı amaçlayan “Bir Resim Yap” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Çırağan Sarayı’nda davet verildi. Ressam Tülin Kanun ile Tülay Özmen’in ev sahipliği yaptığı gece, iş, sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimlerini buluşturdu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yaptığı resim, davette düzenlenen açık artırmada işadamı Onur Sürmeli tarafından 151 bin liraya alındı. Suzan Şen’in Alzheimer hastası olan anneannesini resmettiği tabloyu ise babası Ali Şen 50 bin TL’ye satın aldı.

Yurtdışında olan Demet Sabancı Çetindoğan, müzayedeye telefonla katılarak kendi tablosunu 15 bin liraya aldı. Lili Garih’in yaptığı resim ise Esra Elmalı tarafından 10 bin liraya satın alındı. Elde edilen gelir Alzheimer Derneği’ne bağışlandı.

Haberin Devamı

Alzheimer hastaları için ‘Bir Resim Yap’tılar
Çaylar şirketten

Raffles İstanbul’un Lavinia Lounge’ta her gün 15.00-18.00 saatleri arasında düzenleyeceği ‘Çay Saati’nin ilki, önceki gün yapıldı. Tuna Öztürk’ün ev sahipliği yaptığı Çay Saati’nin onur konuğu Türkan Sabancı’ydı. Davette mekanın çay uzmanları, hangi çayla hangi lezzetlerin eşleşeceği konusunda bilgi verdi.

Alzheimer hastaları için ‘Bir Resim Yap’tılar

Yazarın Tüm Yazıları