Ali, Amsterdam’dan sonra Viyana’da

Köşebaşı’nın ortaklarından Ali Akkaş’ın çocukları Volkan ve Okan Akkaş, babalarının adını Avrupa’ya taşıdı. Kardeşler, Amsterdam’dan sonra Ali Ocakbaşı’nı şimdi de Viyana’da açıyor.

Haberin Devamı

Volkan ve Okan Akkaş, babaları Ali Akkaş’ın izinden giderek üç yıl önce Karaköy’de Ali Ocakbaşı’nı açmıştı. Daha sonra Kapalıçarşı ve Gümüşsuyu’nda şubeler açan iki kardeş, ocakbaşı lezzetlerini yurtdışına da taşımaya karar verdi ve geçen yıl Amsterdam’da Ali Ocakbaşı’nı hizmete soktu.

Ali, Amsterdam’dan sonra Viyana’da

Açılışına gidemediğim Amsterdam’daki Ali Ocakbaşı, önceki gün günübirlik ziyaretimde karşıma çıktı. Amsterdam’ın yeme-içme ve eğlence adreslerinden Rembrandtplein’in en güzel köşesinde hizmet veren mekan, Hollandalıların yanı sıra turistlerin de en çok tercih ettiği lezzet noktası olmuş. Amsterdam’da görüştüğüm marka müdürü Anıl Özdemir, Ali Ocakbaşı ile Avrupa’ya açılmaya devam edeceklerini ve çok yakında Viyana’da açacakları şube ile Avusturya’da da iddialı olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ali, Amsterdam’dan sonra Viyana’da

Özenti değil aile geleneği 

Geçen yıl evlenen Galatasaray’ın eski yöneticilerinden işadamı Murat Yalçındağ ile Cem-Nilüfer Duna’nın kızı Defne Duna’nın çocuklarına yabancı isim vermelerinin gerekçesi geçen hafta merak konusu olmuştu.
Çiftin oğullarına Ali ismini verdiği, Türk vatandaşı oldukları halde ikinci isim olarak Edward’ı seçtiği haberleri çıkmış, bu durum ‘yabancı özentiliği’ eleştirilerini beraberinde getirmişti.

Ali, Amsterdam’dan sonra Viyana’da

Olayın perde arkasını Murat Yalçındağ’dan öğrendim. Yalçındağ, eşi Defne Duna’nın anneannesinin İtalyan, dedesinin ise İngiliz olduğunu ve oğulları Ali’ye ikinci isim olarak her ailede gelenek olduğu gibi dedesi Edward Warrington’un adını verdiklerini söyledi.

Kalbi ‘Ege’de kaldı

Hafta içi İstanbul’daki yeni projesi Maslak 1453’te mesai harcayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, hafta sonu tatillerinde ise çocuklarıyla vakit geçiriyor. Ağaoğlu, önceki gün Petek Ertüre’den olan oğlu Ege ile birlikte Bodrum Palmarina’nın içindeki Zuma’nın ‘sonsuzluk havuzu’nda görüntülendi. İşadamı, işlerinin yoğunluğu nedeniyle çocuklarını özlediğini söyledi.

Haberin Devamı

Ali, Amsterdam’dan sonra Viyana’da

Kelebek etkisi

Fotoğraf sanatçısı ve yazar Deniz Kurbanzade, üçüncü kişisel fotoğraf sergisini Torba Sanat Evi’nde açtı. Kurbanzade’nin Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çektiği makro fotoğraflardan oluşan tropik kelebekler koleksiyonu büyük beğeni gördü.

Ali, Amsterdam’dan sonra Viyana’da
Doğayı sevdiğini söyleyen Deniz Kurbanzade, “Kelebeklerin büyüleyici güzellikteki yolculuklarını aktarmak istedim” dedi.


 

Yazarın Tüm Yazıları