67 parçalık koleksiyon

Dünyaca ünlü kadın giyim markası Pinko’dan sonra Türk markası Koton için tasarımlar yapan Arzu Sabancı, 67 parçadan oluşan koleksiyonu için Beyoğlu’nda alışveriş şenliği düzenledi.

Haberin Devamı

 Pinko by Arzu Sabancı etiketli koleksiyon hazırlayan Arzu Sabancı, şimdi de TÜSİAD eski başkanlarından işadamı Ömer Sabancı’nın eşi Arzu Sabancı, Türkiye distribütörü olduğu dünyaca ünlü İtalyan kadın giyim markası Pinko için koleksiyon hazırlamıştı. Pinko’dan sonra şimdi de Türk markası Koton için tasarımlar yapan Arzu Sabancı, stilini yansıttığı 2017 ilkbahar-yaz sezonu için hazırladığı tasarımlarını önceki gün Koton’un Beyoğlu’ndaki mağazasında gerçekleşen alışveriş şenliğinde satışa çıkardı.Koton Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı alışveriş şenliği moda tutkunlarını buluşturdu. İş ve sanat dünyasının ünlü isimleri Arzu Sabancı’nın ‘zamansız şıklık’ diye tanımladığı koleksiyona büyük ilgi gösterdi ve alışveriş yaptı.

Haberin Devamı

51. sıraya yükseldi

Hem ulusal hem de uluslararası alanda çok sayıda ödül kazanan Mikla, bu sene de dünyanın en iyi 100 restoranı arasına yer almayı başardı. Gastronomi alanında uzmanlaşmış 1040 kişinin seçimleriyle hazırlanan listede bu yıl Mikla’nın 51’inci sırada yer aldığı açıklandı. 5 Nisan’da Avustralya Melbourne’de düzenlenecek törene Mikla adına şef Mehmet Gürs katılacak. 2015 yılında listeye 96’ncı sıradan giren Mikla, 2016 yılında 56’ncı sıraya yükselmişti.

Çifte kutlama

Türkiye Yardım Sevenler Derneği’nin 89’uncu yılı Develi Restoran’da verilen yemek davetiyle kutlandı. Dilek Birgen’in ev sahipliği yaptığı davete cemiyet hayatından çok sayıda isim katıldı. Yemekte Gül Ergi’ye de sürpriz yapıldı ve doğum günü kutlandı. Elde edilen gelirle Çapa Hastanesi’nin pediatri servisi yenilenecek.

Judith Liberman’dan masallar

Masal anlatıcısı Judith Liberman, Raffles İstanbul Zorlu Center’ın içinde yer alan Raffles Spa’da beden ve zihin uyumunu yakalamakla ilgili önerilerin yer aldığı özel bir söyleşi gerçekleştirdi. ‘Hisset-Fark et- Hayret’ temasıyla gerçekleşen hikaye ve masal tadındaki söyleşi iş ve sanat dünyasının ünlü isimlerini zihin yolculuğuna çıkardı. 

Sürpriz teklif

Dem’s Yapım’ın Tepe Nautilus’da organize ettiği “Metin Özülkü ile Tepedekiler” adlı etkinliğe İlhan Şeşen konuk oldu. İki sanatçı, keyifli bir sohbete de imza attıkları etkinlikte aynı zamanda sevilen şarkılarını seslendirdi. Seyirciler arasında bulunan Dem’s Yapım’ın ortağı Deniz Ortaç, “Projelerini birlikte hayata geçirelim” dedi. Şeşen olumlu yanıt verdi.

Ateş ve Diva

Haberin Devamı

Soprano Demetra George Mustafaoğlu, kontrtenör Nuri Harun Ateş’in de aralarında olduğu sanatçılar önceki gün Pera Palas Otel Jumeriah’da ‘Ateş&Diva’ başlıklı bir konser verdi. Demet Sabancı Çetindoğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen konser, müzik tutkunlarını buluşturdu. Broadway müzikalleri, önemli filmlerin şarkıları, opera ve Türkçe pop şarkılarının seslendirildiği konserden elde edilen gelir Yaratıcı Çocuklar Derneği’ne bağışlandı.

Chandelier’e Linet yorumu

Pop ve rock şarkıları Türk sazlarıyla alaturka bir tarzda yorumlayan Dolapdere Big Gang grubu ile fantezi müzik sanatçısı Linet, dikkat çekici bir projede buluştu. Grup ile Linet, Avustralyalı şarkıcı Sia’nın hit şarkısı “Chandelier”i yorumladı. Şarkı için önceki akşam Grand Pera’da lansman düzenlendi. Geceye sanat dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı. Linet şarkıyı en iyi şekilde seslendirmek için uzun süre hem İngilizce hem de şan dersleri aldığını açıkladı: “Benim en büyük avantajım kulağımın ve aksanımın çok iyi olması. Adele okuduğumda zorlanmıyorum ama Sia çok farklı bir lehçede okuyor. Adele’den de daha güzel söylüyorum!” Dolapdere Big Gang’in kurucusu Gökay Süngü de “Linet’in sesinin rengi müthiş. ‘Chandelier’ çok zor bir şarkı. Uzun zaman üzerinde çalıştık ama sonuç bizi tatmin etti. Onu gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu. ◊ İsmail BAYRAK

Haberin Devamı

Tekrar evlenmeyiz

Hakan Eratik, eski eşi Yeşim Salkım’la görüntülenmesi hakkında “Biz anlaşmalı boşandık. Arkadaşlığımıza zeval gelmedi” dedi. Eratik, “Kızınız için tekrar evlenir misiniz?” sorusuna ise “Tekrar evlenmeyi hiç düşünmedik” yanıtını verdi.

Marin koleksiyonu

Moda dünyasının online mağazası Morhipo.com, People by Fabrika adlı koleksiyonu, Ortaköy Yat Kulübü’nde tanıttı. Tasarımcı Ayşe Deniz Yeğin imzalı koleksiyon moda tutkunlarının beğenisine sunuldu.

Markette çikolata sanatı

90 yıllık çikolata markası Godiva, farklı formattaki yeni ürünlerinin market raflarındaki yerini almasını sanatçı Ilgın Seymen’in süpermarket enstalasyonuyla tanıttı. Godiva’nın İstanbul 74 ile birlikte hayata geçirdiği süpermarket enstelasyonu, ünlü isimleri buluşturdu. Ilgın Seymen’in Godiva’dan ilham alarak tasarladığı ve yaklaşık 4 bin ürün kullandığı “Ilgın Seymen for Godiva” projesi, bu pazara kadar İstanbul 74’ün sanat galerisinde açık olacak.

Yazarın Tüm Yazıları