Gökhan Haytoğlu

Belirgin Yüz Hatları Daha Popüler Olmaya Başladı

14 Mart 2020
Altın oranın da önemli bir komponenti olan elmacık kemiği son yıllarda popülaritesini daha da arttırdı. Eskiden gözler ve dudaklar yüz çekiciliğinin önemli unsurları olarak düşünülürken günümüzde artık yüz şeklinin çekicilikteki önemi çok daha ön planda.

Yüz hatlarının en önemli unsurlarından olan elmacık kemikleri dikkat çekiyor. Gerek hatları belirginleştirmek gerekse yıllar içerisinde yerçekiminin etkisiyle aşağı çöken yüzü daha dinamik ve çekici bir hale getirmek için uygulanan elmacık kemiği dolguları farklı farklı dolgu maddelerinin kemik hattı üzerine uygulanması suretiyle yapılıyor.

Lokal anestezi kremlerle uyuşturmanın ardından enjeksiyon ile yapılan işlem toplamda yaklaşık yarım saat süren konforlu bir işlem. Sonrasında kişi günlük hayatına rahatlıkla devam edebiliyor. İşlemin bu kadar konforlu ve güvenli olması da kişiler için çok ciddi bir avantaj oluyor.

Elmacık kemiğinin belirgin olması güzellik kriterlerinden sayılmaktadır. Belirgin ve çıkık elmacık kemikleri yüzün genç, sağlıklı ve daha gergin görünmesini sağlayan önemli bir işleve sahiptir. Bu da kişinin çok daha dinlenmiş ve dinamik bir ifadeye kavuşmasını sağlıyor. Yüzle uyumlu bir şekilde çıkıntıya sahip olmayan elmacık kemiği ise yüzün daha üzgün daha yorgun daha zayıf  ve çökük gözükmesine neden olmaktadır.

Gerek yüz hatlarının belirginleştirilmesi gerekse yılların izlerinin silinmesi veya kilo kaybına bağlı oluşan yorgun ifadenin giderilmesi için uygulanan orta yüz dolguları popülaritesini giderek arttıracağa benziyor.

INSTAGRAM

Yazının Devamını Oku

Yüz Güzelliğindeki Detay

6 Mart 2020
Çene unsuru aslında yüz güzelliğinin çok önemli bir detayı olsa da son zamanlarda daha popüler hale geldi. Görsel zevk algımızın değişmesinin buna etkisi olsa da, günümüzde, görselliğin çok ön planda olması ve yapılan tedavilerin artık ulaşılabilir olması farkındalıklarımızın artmasına dolayısıyla çene hattının çok önemli bir yüz güzelliği unsuru olmasına sebep oldu.

Bu da biz estetik hekimlerinin çene ve çene hattı yeniden şekillendirme tedavilerinin en sık uyguladığımız tedaviler olmasına sebebiyet verdi.

Güçlü çenenin bilinçaltında güven duygusu yarattığı, ve kişinin daha güçlü olduğuna inandırdığı ile ilgili ilginç çalışmaların yanında; evrimsel süreçte çenenin küçülmesi aslında bir adaptasyon sonucu olduğu düşünülüyor. Yani eskiden çiğ et yemek için güçlü bir çene gerekirken gelişmiş insanlar buna gerek duymadığı için çenenin zamanla küçüldüğü kuramı var. Gelmiş geçmiş dünya liderleri ve güzel kabul edilen kişiler incelendiğinde ise önemli bir çoğunluğunun güçlü bir çeneye sahip olduğu görülüyor. Tüm bunlar çene ve çene hattının güçlü görünmesinin güzellikteki önemli unsurlardan olduğunu bize açıklayan kuramlar.

Günümüzde çene küçüklüğünü ameliyatsız ve çok konforlu işlemlerle normal görünümüne kavuşturabiliyoruz. O bölgeye özel, kalıcılığı ve keskin görünümü arttıran son teknoloji dolgu maddeleri ile istenilen keskin hattı ortaya çıkarıyoruz. Kadınlar arasında son zamanlarda çok popüler olsa da; özellikle erkeklerde yarattığı etki yapılan özel noktalarla çok daha maskülen ve çekici oluyor. Bu da kişinin tek seferde ve yaklaşık 45 dk süren bir işlem ile çok daha çekici görünmesini sağlıyor. Kadınlar ise daha keskin ve kemikli bir çene hattından dolayı, kilo vermeseler de, işlemden sonra, genelde, ’Sen zayıfladın mı?’ yorumlarını duymaya bayılıyorlar:) 

İşte böylesi mutlu eden bu işlem, lokal anestezi kremle, 15 dk. uyuşturmanın ardından yaklaşık yarım saat süren ağrısız ve konforlu bir işlem olması sebebiyle en çok uyguladığımız işlemlerin başında geliyor.

GÖKHAN HAYTOĞLU

Yazının Devamını Oku

Karın Germe Ameliyatı İle Eski Formunuza Geri Kazanabilirsiniz

26 Şubat 2020
Karın germe ameliyatları genellikle karında yağlanmanın yanı sıra karın kaslarındaki gevşeme ve aralarının açılmasının birlikte oluştuğu durumlarda yapılmaktadır.

Hamilelik nedeniyle karında sarkma ve şekil bozukluğu oluşabileceği gibi aşırı kilo alıp verme de bu duruma sebebiyet verebilmektedir. Karın germe ameliyatının diyet sonrasında uygulanması daha etkili sonuç alınmasını sağlamaktadır. Hastanın kilo verme sürecinin sonucunda hala karın bölgesinde diyet ve egzersizle geçmeyen inatçı yağlanma bulunuyorsa, karın germe ameliyatı yapılabilir.

Karın Germe Ameliyatında Hangi Yöntem Tercih Ediliyor?

Karın germe operasyonlarında birçok yöntem bir arada kullanılabilmektedir; liposuction uygulamasıyla karındaki fazla yağ dokuları alındıktan sonra fazla deri de çıkarılarak alınmaktadır. Bunların yanı sıra karnın genişleyen ön duvarı daraltılarak, karın kasları sıkılaştırılacaktır. Karın germe ameliyatları operasyonun büyüklüğüne göre iki ile beş saat arasında sürebilmektedir.

Karın germe ameliyatlarında, karın bölgesindeki şekil bozukluğu göbek deliğinin üst kısmına da yayılmışsa tam karın germe ameliyatı yapılmaktadır. Bu tarz ameliyatlarda iç çamaşırın içinde kalacak bir kesi yapılmaktadır. Fakat tam karın germe ameliyatlarında, toparlama sonrası göbek deliği yeniden yerleştirileceği için bu bölgede de kesi oluşacaktır.

Mini karın germe operasyonları, sadece göbeğin altı kısmında görülen elastikiyet kaybı, sarkık deri ve çatlaklar nedeniyle yapılmaktadır. Eğer karın bölgesinde çok fazla yağlanma bulunuyorsa tam karın germe ameliyatı uygulanması yerinde olacaktır. Mini karın germe ameliyatında göbek altındaki derinin gerilmektedir.

Ameliyat Sonrası Süreç Nasıl Sürüyor?

Hasta, operasyon bittiğinde henüz ameliyathanedeyken size korse giydirilir. Bir süre korse kullanarak karın bölgesinin şekillenmesi sağlanacaktır. Ameliyat sonrası oluşabilecek ağzı ve sızılar,  ağrı kesicilerle geçebilecek şiddettedir. Hasta genellikle bir gece hastanede istirahat ettikten sonra taburcu edilir. Ameliyattan birkaç hafta sonra normal yaşantınıza dönebilirsiniz. Operasyon sonrasında iç çamaşırınızın içinde kalan kesi izinin ilk günlerdeki kırmızı tonu gün geçtikçe pembeleşecek ve daha sonra belli belirsiz bir hal alacaktır.

Yazının Devamını Oku

Güzelliğin Unsuru Çekici Dudaklar

11 Şubat 2020
Kişinin yüzüne uygun doz ve şekilde uygulandığında kişiyi en mutlu eden işlem nedir diye sorsanız dudak dolgusu derim.

Dudaklar, kuşkusuz, özellikle biz kadınların yüzlerindeki en önemli ayrıntı. Hem doğal, hem de çekici görünmesi ise son zamanlarda en çok talep edilen şey oluyor. Peki hem dikkat çeken çekici dudaklara sahip olup, aynı zamanda da kişinin kendisinindir gibi doğal durması mümkün mü? Evet mümkün. Kişiye uygun olarak belirlenen dolgu dozu seanslara bölerek uygulanırsa çok daha doğal bir sonuca ulaşıyor. Ve istemediğimiz ‘ördek dudak’ görünümünden kurtulup ‘sana bir güzellik gelmiş’ görünümüne kavuşuyoruz. 

Son dönemde adını sıkça duyduğumuz ‘French kiss’ dudak dolgusu ismini çekiciliği, mükemmel sonucu ve konforundan alıyor. En sevdiğimiz ve yapısal olarak vücudumuzda da bulunan hyalüronik asit dolguların güçlü antioksidan olan mannitol ile birleşmesi; dokuya son derece uyumlu ve doğal hacimli dudaklara sahip olmamızı sağlamaktadır.

Dudak dolgusu için kullanılan hyalüronik asit 6-12 ay süreyle kalıcıdır. Dolgunun kalıcılığı kişinin mimik yapma alışkanlıklara, çevresel şartlara ve dolgu maddesinin  yapısına göre değişir. Fakat düzenli olarak dudak dolgusu yaptıran kişilerde dudak dolgusunun kalıcılık süresinin uzadığı gözlenmektedir.

Peki biz dudak dolgusunu sadece dolgunluk vermek ve şekil düzeltmek için mi kullanıyoruz? Hayır. Farkında olmasak da yıllar içinde hacim kaybına uğrayan dudak hacmi aslında genç ve dinamik yüz hatlarının önemli bir parçası. Yani yılların izlerini sildiğimiz diğer uygulamalarda düşük dozlarda dudak dolgusunu tedavimize eklediğimizde dudak hacmini büyütmeden genç ve dinamik bir görünüme kavuşmayı sağlıyoruz. 

Yani işin özü, özün sözü, dudaklar gençlik ve güzelliğin en önemli unsurlarından oluşunu yıllardır kaybetmedi; kaybedeceğe de benzemiyor...

Yazının Devamını Oku

Göz Çevresi Hiç Bu Kadar Kusursuz Olmamıştı

30 Ocak 2020
Göz altı torbaları, koyu halkalar, kırışıklıklar ve kuruluk; göz çevresi sorunları say say bitmiyor ve ne yazık ki bu sorunları gidermek için tek bir yöntem bulunmuyor. Var olan yöntemlerin ne kadar sonuç verdiği ise tartışılır.

Evet, hem koyu halkalar hem torbalar hem kuruluk hem de kırışıklıkları tek bir ürünle gidermek artık mümkün. Bir mezoterapi yöntemi olan Ultim-Eyes, içeriğindeki özel bileşenler sayesinde tüm bu sorunları gideriyor ve deyim yerindeyse kristal parlaklığında bir göz çevresi yaratıyor. Sıkı ve aydınlık bir göz çevresi için eksiksiz bir tedavi yöntemi olan Ultim-Eyes, içeriğindeki peptidler ve hiyalüronik asit sayesinde göz çevresini sıkılaştırıyor, nemi artırıyor ve kırışıklıkları azaltıyor.

Asetil tetrapeptit-5 peptidi ise ödemin oluşum mekanizmalarına karşı savaşıp torbalanmayı gideriyor; aynı zamanda elastikiyeti ve cilt pürüzsüzlüğünü artırıyor. Kafein, koyu halkaların oluşmasını engelliyor. Organik silikon ve C vitamini, dermal matrisi onarıp cildi sıkılaştırıyor. Sonuç olarak tüm bu bileşenler kusursuz bir göz çevresi elde etmek için müthiş bir sinerji yaratıyor.

Ultim-Eyes Meso’yu hastalarıma ben de uyguluyorum. Yeni nesil bu mezoterapi yöntemi zengin, çok kapsamlı ve etkin içeriğiyle diğer yöntemlerden ayrılıyor. Şimdiye kadar çok iyi sonuçlar aldım ve hasta memnuniyeti de bir hayli yüksek. Tedavinin 6 seanslık kürler halinde uygulanması, tamamlayıcı olarak da Ultim-Eyes kreminin kullanılmasını daha faydalı olacaktır.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

https://www.instagram.com/op.dr.gokhanhaytoglu/

Yazının Devamını Oku

Güzelliğinizi Meme Büyütme Estetiği ile Yansıtın

29 Mart 2019
Kadın vücudunda estetik güzelliğine en çok önem verilen bölgelerden biri olan göğüsler, kadın kimliği ile pekişmiş ve dünya tarihinde bereket ve doğumun simgesi olarak görülmüştür.

Meme güzelliğinin bu kadar önemsendiği göz önünde tutulduğunda da meme estetik operasyonlarına gösterilen ilginin boyutuna da şaşırılmaması gerekiyor.

Dünya üzerinde en çok uygulanan estetik operasyonlardan biri olan meme büyütme ameliyatları genellikle göğüslerini küçük bulan kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra meme büyütme ameliyatları, göğüsleri arasında asimetriklik bulunanlar, herhangi bir nedenle memesini kaybedenler ve zamanla ya da kilo alıp verme ile göğüslerde sarkma ve içi boşalmış bir görünüm oluşması nedeniyle de uygulanmaktadır.

Meme büyütme ameliyatlarında hekimler daha kalıcı sonuç alınan silikon implantları tercih ediyor. Meme büyütme ameliyatlarında kullanılan silikon protezler sadece bu bölge için üretilmiş, sağlığa kesinlikle zarar vermeyen, delinmeyen, memenin içine dağılmayan ürünlerdir.

Silikon protezlerin içi de silikon jellerle dolu olduğu için dışarıdan herhangi bir kesici aletle darbede bulunulmadığı sürece delinmesi söz konusu değildir.

Meme büyütme operasyonları, anne olmayı düşünen ve çocuklarını emzirmek isteyenler için de oldukça güvenilir ameliyatlardır. Silikon implantlar süt kanallarına zarar vermemektedir.

Hastalar, silikon protezlerin biçimine ve büyüklüğüne doktorlarının da görüşü alınarak karar vermelidir. Bu protezlerin seçiminde hastanın vücut ölçüleri ve göğüs genişliği de dikkate alınarak daha doğal bir görünüm elde edilecektir. Böylelikle dışarıdan meme büyütme operasyonu geçirdiğiniz belli olmayacaktır.

Ne kadar sürüyor?

Operasyon süresi ortalama 1 saat kadardır. 1 gece hastanede kalındıktan sonra ertesi gün taburcu olunmaktadır. Operasyon sonrasından itibaren 1-2 hafta içinde göğüsler tam olarak iyileşme sağlar. Göğüs şekli hemen ortaya çıkar. Meme estetiği görünümün dışında hem fiziksel hem de özgüvenin artmasına yardımcı olur.

Yazının Devamını Oku

İnatçı Yağlardan Vaser Liposuction İle Kurtulabilirsiniz

3 Aralık 2018
Kişisel özelliklere bağlı olarak vücudun farklı yerlerinde bölgesel yağlanmayla birlikte yağ dokusu birikimi oluşabiliyor. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Haytoğlu bazen spor ya da diyetle giderilemeyen bu yağlardan vaser liposuction ile kurtulabilmenin mümkün olduğunu anlattı.

Vaser Liposuction nedir?

Vaser liposuction yağ aldırma yöntemiyle, vücudunuzdaki yağ dokusu kalıcı olarak çıkarılarak vücudunuza belirli bir form kazandırabilmesi mümkün. İnce kanüller yardımıyla yağlı dokunun bulunduğu bölgeye girilerek cilt altına sıvı veriliyor. Vücuda verilen sıvı sayesinde yağ dokusuyla diğer dokular ayrıştırılarak, yağ dokusu homojen bir şekilde vücuttan alınıyor. Bu yöntem ile düz bir karna sahip olmanın yanı sıra, karın bölgenizden alınan fazla yağ hücreleri kalça bölgesine de transfer edilerek 'Brezilya poposu' denilen dik, kalkık ve hatları belirgin bir popo görünümü de elde edilebiliyor.

Normal liposuction'dan farkı nedir?

Vaser liposuction yönteminin normal liposuction uygulamasından farkı, ses dalgalarından yararlanarak yağ dokularının diğer dokulardan ayrıştırılması sağlanmasıdır. Vaser liposuction uygulama yöntemi, kanüllerin yağ dokusunun etrafındaki diğer dokuları (sinir ve kan dokularını) etkilemediği için diğer dokulara herhangi bir zarar vermiyor. Vücuda açılacak üç-dört milimlik kesilerden kanüllerle içeri girilip yüksek frekanslı ses dalgaları verilerek yağ dokularının ayrışması sağlanıyor. Daha sonra yağ dokuları dışarıya çıkarılarak bölgede incelme oluşuyor. 

Erkekler de yaptırıyor

Erkek hastaların da oldukça rağbet ettiği vaser liposuction yöntemi, sportif vücut hatlarına sahip olmak isteyen herkesin başvuracağı bir yöntem. Erkek hastalarda, baklava görünümü de denilen six pack kasları ve göğüs kaslarının ortaya çıkarılarak vücuda atletik bir görünüm kazandırılıyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Haytoğlu

https://www.instagram.com/op.dr.gokhanhaytoglu/ 

Yazının Devamını Oku